Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

Odgovor na objavo uporabnika
(Ne)srečnica, 03.06.2024 ob 23:01

@zasanjana90x672 lahko se dogovoriš tudi za daljšo bolniško, ni pa treba samo ležati, v resnici je gibanje dobro za prekrvavitev maternice. Jaz sem poskusila vse sorte, pa je bil najbolj uspešen postopek v katerem sem najbolj normalno živela naprej (takoj ko sem prišla domov sem peljala kužka na sprehod, naslednji dan smo imeli geodete na dvorišču in sem bila zraven pri meritvah, v službo sem šla pa sicer 8 dan po prenosu.

(Ne)srečnica si rekla, da si šla 8 dan po prenosu v službo- kaksno vrsto dela pa opravljaš? Jaz delam v pisarni, res večina sedim…tako, da sem mislila jutri iti normalno delat…4.dan po prenosu bo to potem

@zasanjana90x672 imam terensko delo, večino dneva smo v avtu ter imamo opravka z ljudmi.

(Ne)srečnica, 09.06.2024 ob 11:12

@zasanjana90x672 imam terensko delo, večino dneva smo v avtu ter imamo opravka z ljudmi.

AHa ja potem te pa seveda razumem, si bila malo dlje doma. Bi na tvojem mestu tudi jaz bila, pri taki sluzbi ?

Hej,

zanima me, ce ima katera izkusnje z menjavo klinike (nameravam iz LJ v MB). Kako je glede preiskav (spermiogram, spb,…) – je treba vse ponovno opraviti na novi kliniki? Morda katera ve kaksne so zadnje cakalne dobe za nov postopek v MB?

srecno vsem!

Danes bila na krvnem beta 560 ???

Živijo. Spet jaz, ki hodim na UZje za prenos ?. Endometrij 7 mm, folikli še kar drobni. Jih je pa ful. Danes je že 21. dan cikla, čez 2 dni spet UZ. Je še katera imela podobno?

Pozdravljene punce, ali je imela katera ze kdaj podobno situacijo…v zacetku maja sem imela neuspesen ivf, po katerem je prisla menstruacija natancno na 27dan, kot zmeraj do sedaj.
Sedaj mi pa ta mesec ze zamuja 5 dni?, test sem delala danes in je negativen.
Kaj bi bilo krivo? Do sedaj se mi se to ni zgodilo, niti ne jem nikakrsnega Ustrogestana itd… cakam na prenos zamrzjencka, zato sem ze res neucakana.?

@katt13 super, lepo se je zvišala beta. Čestitam! Srečno še naprej ?

@Vivi30 midva sva menjala Lj za Mb, sicer pred dvema letoma, tako da glede trenutnih čakalnih dob naj pove katera novejša.. takrat sva čakala 3-4 mesece na prvi posvet, potem je trajalo še nadaljnje 3 mesece na drugi posvet oz. kot pravijo branje izvidov (v tem vmesnem času partner opravi spermiogram, ženska ima ultrazvok na točno določen dan menstruacijskega ciklusa in pa ponovili smo hormonske teste), na isti dan tega drugega posveta so naju poslali oddati še kri za SPB, ker je že minilo 1leto od prejšnjih izvidov, naslednji mesec pa je že sledila vključitev v postopek. Sicer pa načeloma upoštevajo že prej opravljene preiskave. Midva sva bila z Mb zelo zadovoljna, manj je poti na kliniko kot v Lj, ultrazvoki potekajo ob bolj normalnih urah, parking je skoraj pred vhodom..

Kdo izvaja UZ-je ta teden v Lj.?

Anonimno 9118, 10.06.2024 ob 20:08

Živijo. Spet jaz, ki hodim na UZje za prenos ?. Endometrij 7 mm, folikli še kar drobni. Jih je pa ful. Danes je že 21. dan cikla, čez 2 dni spet UZ. Je še katera imela podobno?

Jaz sem lani septembra imela podobno situacijo (jemala Femaro za prenos ?). Imela sem drobne folikle, (noben  od njih ni hotel zrasti),  endometrij pa je bil na vsakem UZ tanjši (prvič 6 mm, nato 4mm in naslednjič še manj).  Pri meni so nato že 17. dan cikla prekinili postopek. Potem so mi predpisali Estrofem za naslednji prenos. Ampak kolikor vidim ti nimaš težav z debelino endometrija..

Je še katera imela prenos v zadnjih dneh? Jaz sem imela prenos zamrznjenčka v četrtek prejšnji teden, to je že moj 4. etz. Še pred prenosom in takoj po njem so me bolele prsi, že 3. dan je začelo pojenjati, danes (5. dan po prenosu) pa me ne bolijo več. Je sploh mogoče, da bi znaki pojenjali že tako hitro? Skrbi me, da je tudi tokrat že vse izgubljeno. ?

Hojla,

vprašanje za vse, ki jemljete folno kislino. Ali se novalac jemljejo ves čas nosečnosti iste kapsule? Gledam, da so neke druge razdeljene po obdobjih.

Anonimna111, 11.06.2024 ob 18:09

Hojla,

vprašanje za vse, ki jemljete folno kislino. Ali se novalac jemljejo ves čas nosečnosti iste kapsule? Gledam, da so neke druge razdeljene po obdobjih.

Jap, Novalac so iste kapsule za celo obdobje. Nekatere (npr Femibion) pa imajo prilagojeno sestavo glede na obdobje nosečnosti.

Zdravo, sem nova v tem. V ponedeljek sem imela punkcijo v GKLJ, dobili so 8 celic, danes so me klicali, da je samo ena ok. S tem, da ta tip ki me je klical ni deloval samozavestno glede te ene celice, nič mi ni htel povedat, sm nekaj je mutil… Imam endometriozo in stara 35. Počutim se obupno.

To je moj prvi poskus in ugotovila sem, da ful nimam pojma o vseh zadevah. Ugotavljam, da se moram bolj resno lotit postopka. Sem se sicer trudla dobro prehranjevat, manj stresa, več gibanja, omega 3, folna, manj glutena, skor nič sladkorja, nič kave. Med postopkom sem imela sicer dva dni hud stres zaradi komplikacije z vnetim zobom in pomanjkanje spanja. Delam s verižnimi kadilci (ampak ne kadijo zraven mene, jaz nikoli nisem) in pač dost voham tisti vonj po cigaretih.

-zanima me, če mi lhk priporočite koga za akupunkturo? (sem iz lj)

-zanima me tudi kako priporočilo za refleksinvno masašo, berem na polno o Karmen, ampak na postih starih 10 let in se sprašujem če sploh še dela…

-v čem je prednost MB pri postopku?

Sicer ful berem in iščem te podatke, toda ker sem šele danes začela s tem branjem in ker sem čisto psihično na dnu, bi bila zelo hvaležna za kak nasvet…

Tia265, sicer ne vem, koliko te bo to potolažilo, ampak tudi pri meni so v prvem postopku pridobili 8 celic, od tega sta bili samo dve ok, pa še to moruli. Postopek seveda ni bil uspešen. Po vsem tem sem bila na tleh, skoraj izgubila voljo, da se ne grem več tega, saj že imam enega otroka, ampak sem se kljub temu odločila za še en postopek, k temu ste pripomogle tudi punce na forumu.

Sedaj, ko vem, kaj me čaka in v kaj grem, vse skupaj jemljem veliko bolj sproščeno, manj se obremenjujem. Kar bo, pač bo. Tako da mogoče tudi tebi svetujem, da vse skupaj vzameš v izi, sproščeno, s čim manj obremenjevanja. Tudi glede hrane. Seveda poskrbi za uravnoteženo prehrano, vendar ni treba v diete in ekstreme. Kar se tiče refleksoterapije in podovnega nimam izkušenj, mogoče ni slabo prakticirati meditacije in nežne telovadbe, v smislu ozaveščanja svojega telesa.

Predvsem pa ti svetujem (po svohi izkušnji), da greš skozi vse skupaj čim manj obremenjena in pač zaupaš zdravnikom. Srečno tebi in vsem, ki čakamo dragocene pluske! ?

Vivi30 Midva sva se odločila za MB, čeprav sva z obale. Napotnico sva dobila januarja, aprila sva bila na prvem posvetu, jaz sem imela že izvide hormonov, tako da sva čez 14 dni bila spet naročena, jaz na uz, moj na spermiogram, isti dan, vse se da zmenit. Naslednji teden imava drugi posvet oz. branje izvid, sva pa že dobila pošto konzilija da imava odobreno in datum v začetku septembra. Če vmes ne bi bilo dopustov, mi mogoče še prej.

Želim tudi tebi in vsem ostalim, da čimprej in hitro vse damo skozi in dočakamo?.

Danes sem imela krvni test in prejela sva čudovite novice, bil je pozitiven. ?  Kar ne morem verjeti ? Uspelo nama je v prvem postopku, tretji prenos. ?

Držim pesti še za vse ostale, ki odštevate do krvnega testa. ??

Tia,

jaz sem imela 9 celic, do želenih pet oz. šest dni samo tri. Prvič vstavili dva, neuspešno. Naslednjič enega (zadnjega). Prehrane in vsega ostalega nisem nič spreminjala. Prvič sem bila prepričana, da bo uspelo, drugič sem šla na prenos kar tako, da pokurim zarodke. Prenos je bolel, dr. ni naredila uz in zdaj smo čez nuhalno.

Ni vse v številu, preprosto se mora poklopiti. Čim manj pritiska si ustvari.

@Tia265 nimam najbolj pametnega nasveta, mogoče da se čim manj obremenjuje s samim postopkom, ker v resnici nimamo nobenega vpliva na izid.

Za boljšo kvaliteto celic sicer lahko poskusiš Inozitol, za samo boljše počutje pa priporočam terapije v hiperbarični komori.

Inozitol so tudi meni priporocili. Sam nisem dobila dosti info o tem kdaj jemati in koliko casa jemati.

Ves mogoce kaj vec o tem? Jaz sem mislila, da je to za pcos…

New Report

Close