Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

@zasanjana90x672 lahko se dogovoriš tudi za daljšo bolniško, ni pa treba samo ležati, v resnici je gibanje dobro za prekrvavitev maternice. Jaz sem poskusila vse sorte, pa je bil najbolj uspešen postopek v katerem sem najbolj normalno živela naprej (takoj ko sem prišla domov sem peljala kužka na sprehod, naslednji dan smo imeli geodete na dvorišču in sem bila zraven pri meritvah, v službo sem šla pa sicer 8 dan po prenosu.

Heii, so kateri izdali napotnico za nov IVF postopek preko telefona (Lj)? Malo sem bila presenečena nad terminom naslednjega pregleda pri ginekologinji za neplodnost, dami ta izda samo novo napotnico. Na sami punkciji sva imeli z ginekologinjo možnost predebatirati o naslednjem postopku, ker smo že takrat sumili, da verjetno bo prvi postopek neuspešen in potem bi se vključila v nov postopek avgusta. In tudi, ko so me klicali iz ginekološke je bilo tako, da se vidimo po poletnem premoru magar že avgusta. Zdej pa me je malo šokiralo, ker sem dobila termin osebnega posveta šele konec septembra. Hvala

@Anonimno 3244 ko sem jaz vprašala, če je to možnost (sicer leta 2022) so rekli da ne, da za nov postopek moram obvezno imeti osebni posvet. Čakala sem 4 mesece in pol, za 10 minut pogovora, ki bi ga lahko opravili po telefonu. Nisem imela pregleda, nobenih preiskav nič. To je eden od razlogov zakaj sem se odločila, da ne grem več v postopek, v Lj gotovo ne.

Predvidevam, da ste šli potem drugam? Kam pa ste šli? Je bilo tam boljša in hitrejša obravnava?

@Anonimno 3244 nisem šla, sem se sprijaznila s tem, da mi očitno ni namenjeno… Tudi zaradi zdravja so mi svetovali največ 2 postopka, ko sem ju že opravila. Zdaj pa iskreno ne vidim smisla da tvegamo svoje zdravje, saj ne vem kaj bi sploh lahko naredili drugače.

Za vse tiste, ki uveljavljate potne stroške – osebna zdravnica mi je izdala potrdilo. Na zadnji strani je tabela za vpisovanje vseh poti na kliniko (posveti, UZ-ji, punkcija, prenos..) A te datume si zapisujete same? To potrdilo se potem na koncu postopka izroči v ambulanti, ali kako to poteka?

@fruty9 na kliniki ti morajo vsakič zapisati datum in poštempljati, na koncu neseš ta nalog na zzzs

Hvala vsem za odgovore in nasvete!

Sem prespala in ker me ne boli nic, samo tisci vse skupaj. Bom jutri sla pogumno na lokalno. Vam jutri javim kako bo slo. ?

Odgovor na objavo uporabnika
hope30, 05.06.2024 ob 11:41

Hvala vsem za odgovore in nasvete!

Sem prespala in ker me ne boli nic, samo tisci vse skupaj. Bom jutri sla pogumno na lokalno. Vam jutri javim kako bo slo. ?

@hope30
drzi se! V lj imas? Drzim pesti!

Jaz imam pa jutri prenos v Lj…? upajmo na najboljše!

@zasnjana90x672 ja v Lj imam. Mogoce se pa bomo srecale ?

Srecno in drzim pesti,da dobis +++! ??

Hvala punce ker pomagate z odgovori!

Zdaj pa imam še eno vprašanje in sicer če je imela katera podobno izkušnjo. M si sprožam z dabrostonom, ponavadi pride do normalne krvavitve, tokrat pa je bila zelo sibka in kratka. Sestre so mi svetovale, naj ne štejem prvi dan kot krvavitev, ampak naj začnem z drugim. To sem tudi naredila, torej je bil realno včeraj prvi dan krvavitve, danes je drugi ko začnem z injekcijami, vendar krvavitve ni več. Bojim se, da bi bilo bolje, da bi že včeraj začela z inj. in ne danes. Ali igra to, da začnem 2. ali 3. dan veliko vlogo? Je imela katera že tak primer?

@fruty9 jaz mislim, da nimaš kaj bati…nimaš čisto nic krvi več? Jaz imam res šibke M…prvi drugi dan še nekaj..3 4 skoraj nič, pa sem vseeno začela drugi dan z injekcijami in pridelala 10 celic.

@hope30
kako je šla punkcija?

Zasanjana, ne nič več. Danes zjutraj je bilo še nekaj, potem pa nič več. Tako da je trajalo vse slupaj 2 dni, s tem da nisem štela prvega dneva za pravo M. Bom pač začela na 3. dan, upam da ne bo nič narobe. Hvala! ?

@zasanjana90x672 Punkcija uff…levi jajcnik je res bolel ampak je bilo k sreci hitro konec. Sedaj cez par ur, se pocutim ok ???

Drzim pesti, da bos cez 14dni dobila ++ ??

Hvala @hope30. Upam!!! ?

Včeraj so nama tudi rekli, da sta še cakajo do danes dva zarodka, če bosta ok, jih bodo zamrznili. O tem dobimo domov pošto. To dolgo traja?.Upam, da te kmalu obvestijo…

Pozdravljene,

mene pa zanima ali je katera imela 13 dan po prenosu 5 dnevnega zamrznjencka nizko beto hcg in se je kasneje vseeno v redu izšlo?

Hvala

@katt13 kolikšna pa je bila beta?

@Sky90

125, v četrtek imam ponovno odvzem krvi…

@katt13 šele v četrtek? Ni toliko važna sama vrednost, lahko je bila kasnejša vgnezditev.. bolj je pomembno, da se beta na 2-3 dni primerno podvaja, tako da če imate možnost ponovite preiskavo v ponedeljek

@Sky90

Imam namen v ponedeljek kar samoplačniško preverit, ker se tudi meni zdi predolgo v četrtek… Imam ze preteklost 2 splavov in mi kar precej živčki delajo.. tako da upam da bo se podvajalo in rastlo???

New Report

Close