OBMP – IVF 2024
Punce mene pa zanima nekaj za punkcijo v soboto. Za moža so rekli naj prinese seme s sabo, ok.
Včeraj je moral imeti izliv…zdaj naslednjega v soboto za s sabo..je v Lj takšno navodilo vedno? To je potem 3 dan spet seme..upam da bo vredu..ker pri nama je prav problem v stevilo semencec jih je premalo…ko prideva na oddelek kar tam oddava lonček ? Ali kako? ? ste ga imela v rokah celo pot do Lj? Ker mora biti kao na toplem. Midva imava nekje 1 uro do Lj..upam da bo še uporabno no.
Potem pa po punkciji- enkrat sem brala tukaj da je treba veliko piti pa še nekaj? Pa se ne spomnem..? hvalaaa
@zasanjana90x672 ja, nekje 2-3 dni abstinence je optimalno, zato da je seme čim boljše, samo število ni tako pomembo, važno da najdejo vsaj eno dobro semenčico za vsako jajčno celico.
Ko doma naredi izliv zavijta lonček v alu folijo in potem naj ga ima nekje blizu telesa (v žepu, pod majico, kakor bo lažje). Odda ga pri sestrah, ko podpišeta papirje zjutraj.
Po punkciji čim več tekočine, pa počitek, jejte pa beljakovine.
(Ne)srečnica, 30.05.2024 ob 08:33
@zasanjana90x672 ja, nekje 2-3 dni abstinence je optimalno, zato da je seme čim boljše, samo število ni tako pomembo, važno da najdejo vsaj eno dobro semenčico za vsako jajčno celico.
Ko doma naredi izliv zavijta lonček v alu folijo in potem naj ga ima nekje blizu telesa (v žepu, pod majico, kakor bo lažje). Odda ga pri sestrah, ko podpišeta papirje zjutraj.
Po punkciji čim več tekočine, pa počitek, jejte pa beljakovine.
HVala (ne)srečnica ?
Danes pa STOPKA, v soboto pa punkcija. Naročena sva 7.30..ne znam si predstavljat kako dolgo potem vse skupi traja…verjetno 2 urci vsaj ne (lokalna).
@sovica22 če je bil opravljen že sprejem in bo M prišla pred 20.6 potem bo šel postopek skozi, sicer bo potrebno pa en cikel počakati.
Mogoče malo osebno vprašanje, ampak me zanima, kje naj partner opravi izliv, da bi bilo kar najmanj stresno in obremenjujoče zanj? Za mojega je to zelo obremenjujoče in nelagodno- pač težko se sprosti (po dvoje ga razumem!). Prejšnjič je to naredil kar na kliniki, ampak prav videla sem, s kakšno muko. Doma nisva želela, ker nikoli ne veš, koliko časa si v zastojih, seme pa naj ne bi bilo preveč časa na sobni temperaturi. Torej kako to kar najbolj “elegantno izpeljati”?
@fruty9 odvisno od kje sta. Jaz mislim, da je doma najlažje, je pa potem malo več stresa po poti. Drugače možnosti so še na kliniki (bodisi na wc-ju ali v tisti njihovi sobici), na bencinskem servisu (WC), tudi v avtu (nima pa tu neke zasebnosti), če ti ni problem denar pa mogoče razmislita o najemu sobice v Lj pa dan prej prideta in tam prespita.
Živjo, eno vprašanje imam v zvezi z uporabo ultrazvoka pri prenosu embrija. Na večih (tujih) spletnih straneh opisujejo izvedbo ET ob sočasni uporabi transabdominalnega UZ, z namenom vizualizacije katetra ter ustreznega pozicioniranja embrija v višji predel maternice.
V UKC LJ vsaj v mojem primeru UZ ni bil uporabljen. Ali poznate, kakšne so prakse v različnih slovenskih klinikah (oz. pri različnih zdravnikih)? Ter koliko je UZ res pomemben pri prenosu? Hvala.
Pozdravljene,
Mene pa zanima kako hitro se trenutno pride v postopek IVF v MB?
Prvi pregled sva že imela, na njega sva prinesla že vse izvide od prej, ki sva jih opravila v Dravljah (dva spermiograma, moje izvide za kri…). Opraviti sva morala še UZ v MB in partner še en spermiogram, da imajo njihove izvide. Že takrat nama je dr. rekel da naju bo dal na konzilij, potrdilo pa sva dobila že domov po pošti. Torej zanima me, ali bo sedaj ko imam junija ponovno datum za pregled, postopek že stekel naprej. Namreč datum pregleda se ujema s prvim dnem menstruacije, vem pa da z inekcijami zacnes s prvim dnevom M (če se ne motim). Ali bo to šele čez kakšen mesec, kako je bilo pri vas?
Hvala za odgovor ?
Pozdravljene punce,
N1… jaz imam podobne pomisleke kot ti, imela sva vse izvide, opravila še Uz in spermiogram, dobila potrjeno od konzilija, sedaj imava junija pregled, sem pa ta teden dobila še en datum za september, pa ne vem kaj, če bova takrat začela al kako.
Tudi mene že malo matra in že težko čakam pregled junija.
Vsem želim uspešno pot do +
Pozdrav vsem.
@Fruty9, jaz sem imela za stimulacijo Bemfolo 225. Dajala sem si jo 7 dni. V MB imaš prvi UZ že 7.dan. Pri meni so folikli po 6.injekcijah Bemfole 225 že bili dovolj veliki, dala sem si še 7.injekcijo Bemfole 225 zvečer, 8.dan sem imela že stop injekcijo. Sem imela pa kombinacijo Bemfola 225 in Cetrotide. Pridelala sem 4 lepe folikle, v njih je bilo 5 celic. Sem pa stara že 37 let, tako da sem bila zadovoljna s takšnim izkupičkom. Mlajše kot ste, več celic pridelate. Vstavili so mi sveži zarodek, ki pa se je vgnezdil in sem zanosila. Trenutno sem na sredini nosečnosti. Je pa tale odziv na zdravilo od punce do punce različen. Kot kakšna loterija. Pač zdravniki preizkušajo, težko je napovedati, kako bo katera odreagirala.
@N1 in Pupa06 to je naključje, da ste naročene ravno v času menstruacije. Jaz sem bila v novembru tudi tako naročena. S postopkom sem potem začela v januarju. V decembru niso sprejemali novih v postopek, z januarsko menstruacijo sem potem začela. Odvisno je, kako polno imajo že za dotični mesec. Drugače vam naročijo, javite se npr. naslednji mesec 1.ali 2.dan menstruacije. Pošljete jim mail in dobite uro za UZ. Preden dobite injekcije, vam naredijo še 1 UZ in potem dobite injekcije in začnete. Če ne bodo za junij že čisto polni in če omenite, da ste ravno prvi dan menstruacije, boste morda že takoj lahko opravile ta UZ in dobile terapijo. V nasprotnem primeru, boste pa kmalu na vrsti z naslednjo menstruacijo. V MB so zelo dobro organizirani in vse poteka hitreje in brez zapletov.
Jagoda460, 31.05.2024 ob 18:04
@Fruty9, jaz sem imela za stimulacijo Bemfolo 225. Dajala sem si jo 7 dni. V MB imaš prvi UZ že 7.dan. Pri meni so folikli po 6.injekcijah Bemfole 225 že bili dovolj veliki, dala sem si še 7.injekcijo Bemfole 225 zvečer, 8.dan sem imela že stop injekcijo. Sem imela pa kombinacijo Bemfola 225 in Cetrotide. Pridelala sem 4 lepe folikle, v njih je bilo 5 celic. Sem pa stara že 37 let, tako da sem bila zadovoljna s takšnim izkupičkom. Mlajše kot ste, več celic pridelate. Vstavili so mi sveži zarodek, ki pa se je vgnezdil in sem zanosila. Trenutno sem na sredini nosečnosti. Je pa tale odziv na zdravilo od punce do punce različen. Kot kakšna loterija. Pač zdravniki preizkušajo, težko je napovedati, kako bo katera odreagirala.
Čestitam Jagoda460, sem prav vesela, res prav vsaka ko napiše lepe novice in izkušnje, sem vesela. Jaz sem tudi z MB zelo, zelo zadovoljna in še upanja za nas ko imamo kako leto več.