OBMP – IVF 2024
Novinka_149, 10.05.2024 ob 08:58
@Zasanjana90x672 tako kot praviš, kos mesa ?
Kako pa je blo potem s prenosi v Dravljah? Držim pesti za da vama rata v maju?
@Novinka _149 v Dravljah sem imela samo 1 prenos, po punkciji, hiperstimulaciji. Itak se ni prejelo. Potem bi morala imeti prenos zamrzjencka maja- pa sem hodila k Rešu na UZ, pa je skos govoru kako je moja maternica zanič, da se ne bo prijelo, dal mi je neke tablete, ki sem jih jedla, pa se po njegovem ni nic izboljsalo. Hvala bogu nisem potem več tukaj imela prenosa, morda sedaj ne bi bila mamica. Potem pa je takrat glih bilo tako, da so njim vzel koncesijo in so najine zamrzjenčke prestavili v ukc lj. Tam pa same pohvale…za prenos zamrzjenčka. Vse je šlo tako hitro. Sredi avgusta sem se prijavila ..brez kaksrnih tablet..v naravnem ciklu, imela 2x UZ, potem prenos 22.8.( še zdaj vem) 5.9.sem izvedela da sem noseca.
Imam pa v UkC LJ DR.Drobniča meni se zdi res super zdravnik.
Jaz sem bila tudi v MB in tudi nikoli nisem dobila neke zgodnje ure. Za posvet sva bila enkrat naročena ob 9h zjutraj, ultrazvoke sem imela pa še kasneje, okrog 11h zjutraj. Pred punkcijo sem imela samo en ultrazvok, na tega sem bila naročena ob 13.30. Sem zamudila, ker sem se vozila januarja v tistem največjem snegu 5,5ur iz LJ do MB. Sem jih poklicala in razložila, kakšna je situacija. So razumeli in bili zelo prijazni in so me do 14.45 čakali, da se prišla na ultrazvok. Res so zelo prijazni in prilagodljivi. Poskusite še v MB. Edino čez vikend ob sobotah in nedeljah so ultrazvoki bolj zgodaj, okrog 7.30, ker imajo takrat samo 1 zdravnika, ki je dežuren in najprej opravi zjutraj ultrazvoke, po 9.00 uri se pa začnejo pa prenosi. Tudi parkirate lahko v Europarku in greste teh 10 minut peš do UKC MB. Parking je zagotovljen, pa se brezplačen je. Jaz sem se že v štartu odločila za MB, pa živim v LJ. Zanosila sem takoj v 1.postopku s svežim zarodkom.
Ojla.
Hvala lepa vsem za vse lepe besede,tokrat me je prizadelo bolj kot prvič,vse je tako lepo kazalo,potem pa na 32 dan katastrofa…ampak gremo dalje.
Hodim v lj,klinika za reprodukcijo. Upam da z naslednjim zamrznjenčkom uspe,drugače bom morala še enkrat vse od začetka.
Če nebi bila čisto na drugem koncu slovenije(severna primorska),bi šla mogoče v Maribor ampak to bi bilo tako daleč,3 ure in pol…
Mi lahko katera pove ali te dajo po v Ljubljani še na kakšne dodatne teste če parkrat ne uspe? Hormoni ponovno? Da preverijo če vse štima kar mora? Ne vem no,v jubljani se včasih počutim kot da smo krave,vse na brzino,vsaj sestre tam so fajn,no razen ene blond,tista je taka sitnoba…
Bi pa verjetno v prihodnosti zamenjala zdravnico,Bokal Vrtačnik mi že od začetka ni najbolj všeč…ne vem,kakšne imate vi izkušnje v Ljubljani in z njo?
Hvala že vnaprej in srečno,objem ❤️
@malina87, midve sva pa iz istega konca. Ampak jaz res razmisljam menjat kliniko in it v MB. Cutim, da rabim menjavo okolja. In imam podobno mnenje glede odnosa v Lj. Jaz se tiste blond sestre prav malo “bojim”, imam tak cuden obcutek ko komuniciram z njo.? Ceprav zadnjic mi je pa lih ona po telefonu povedala, da mam top beto in da sem noseca, bla je ful prijazna, sem bla prav malo sokirana…
@Malina87 jaz sem imela 2 postopka, 7 prenosov, samo 1x prišla do pozitivnega krvnega, pa mi je G vedno rekla, da mi ne pripadajo nobene preiskave in, da po prenosu ne jaz ne oni ne moremo vplivati na uspeh prenosa…
Drugače sem bila z njo (dr. Jančar) zadovoljna, če sem kaj predlagala mi je vedno povedala zakaj bi to poskusili oz zakaj to nima smisla, to, da ne moremo nič razen poskušati spet pa mi je res vzelo voljo in željo po novem postopku, sploh ker od drugih berem kako so jih pa poslali npr na biopsijo, APS, genetiko…
@malina87 sva iz istega konca ??
Midva sva bila pri dr. Andjelicu, dohtar je top. Res zgleda ful mlad, samo pa res fajn. Na prvem mojem pregledu je pregledal kar se partnerja in naju je ves cas oba obravnaval on. Sva mela tudi sreco, da se je tezava hitro pokazala. Je pa mene poslal na odstranitev pregrade se preden je sploh poslal papirje na konzilij, z namenom, da se uredi cimbolj optimalno okolje ze takoj. Z Drobnicem sem imela izkusnjo na punkciji, mi je bil isto fajn, ne vem pa koliko se zavzame za paciente.
(Ne)srečnica, 11.05.2024 ob 18:43
@Malina87 jaz sem imela 2 postopka, 7 prenosov, samo 1x prišla do pozitivnega krvnega, pa mi je G vedno rekla, da mi ne pripadajo nobene preiskave in, da po prenosu ne jaz ne oni ne moremo vplivati na uspeh prenosa…
Drugače sem bila z njo (dr. Jančar) zadovoljna, če sem kaj predlagala mi je vedno povedala zakaj bi to poskusili oz zakaj to nima smisla, to, da ne moremo nič razen poskušati spet pa mi je res vzelo voljo in željo po novem postopku, sploh ker od drugih berem kako so jih pa poslali npr na biopsijo, APS, genetiko…
Hej, ze dolgo nisem bila tule, sem se pa danes spomnila nate po dolgem casu in prisla pogledat temo, v uoanju, da si ze nosecka. Skoda. Bosta se poskusala?
res sem upala na pozitivne novicke
drzi se
hana41
@hana41 ne žal mi ni bilo namenjeno… Februarja lani sem sicer zanosila s?, vendar na UZ ni bilo ploda, potem sem imela še 2 prenosa, oba neuspešno…
V Lj zagotovo ne grem več, ne vidim smisla, ker pravijo, da nič ne moremo narediti drugače, MB mi je predolgo za čakati, za tujino pa nimamo €. V Po so šele dobro začeli delati v novem laboratoriju, tako da nimam informacije kako so pacientke kaj zadovoljne.
Problem je najbolj moje zdravstveno stanje, ker se mi je spet naredila cista na jajčniku se namreč lahko zgodi, da bom morala na operacijo in mi bodo mogoče morali še ta jajčnik odstraniti…
(Ne)srečnica, 12.05.2024 ob 14:38
@hana41 ne žal mi ni bilo namenjeno… Februarja lani sem sicer zanosila s?, vendar na UZ ni bilo ploda, potem sem imela še 2 prenosa, oba neuspešno…
V Lj zagotovo ne grem več, ne vidim smisla, ker pravijo, da nič ne moremo narediti drugače, MB mi je predolgo za čakati, za tujino pa nimamo €. V Po so šele dobro začeli delati v novem laboratoriju, tako da nimam informacije kako so pacientke kaj zadovoljne.
Problem je najbolj moje zdravstveno stanje, ker se mi je spet naredila cista na jajčniku se namreč lahko zgodi, da bom morala na operacijo in mi bodo mogoče morali še ta jajčnik odstraniti…
Uh, kolk lepo za plusek in res skoda, da se ni obdrzal ? tako zelo bi ti privoscila, res, saj vsem, ampak tebi se posebej, ker tolk pomagas puncam v postopkih ?
hana41
(Ne)srečnica, 13.05.2024 ob 10:15
@zasanjana90x672 kakor se jaz spomnim med tednom lahko dvigneš med 07:30 in 14:30, med vikendom pa med 07:000 in 10:00, če se motim naj me katera popravi. Meni so rekli da si izberem uro med 19 in 23o zvečer, po navadi sem si dala tik pred spanjem in nisem imela nobenih posebnih težav.
HVala @(Ne)srecnica
fruty9, 14.05.2024 ob 09:54
Pozdravljene,
30.5. imam sprejem za 2. IVF. Napisali so mi, naj preverim veljavnost PAP in SPB. To sva s sestro že naredili na sprejemu in je vse ok. Je potrebno te izvide prinesti s seboj na sprejem ali jih imajo že tam?
@fruty9 jaz imam sprejem v cetrtek in ja s sabo moraš imeti veljaven PAP bris, jaz sem prosila svojega ginekologa za kopijo in pa izvide SPB, ki pa jih oni tam potegnejo iz sistema. Očitno bova skoraj skupaj sli čez postopek..jaz potem pričakujem M 23.5.da začnem s špikanjem