OBMP – IVF 2024
Javljam se samo da povem da je tudi tokrat žal spodletelo ??
Danes,na 32 dan ciklusa sem dobila m,nobenih simptomov,ponavadi me bolijo prsa,dobim mozolje pod brado in imam izcedek rjav par dni prej. Tokrat nič in sem se res že veselila krvnega testa ki bi bil v petek…danes pa šok…svet se mi je podrl…
Tolaži me da imam še enega pingvinčka in upam da v tretje res bo dojenček ❤️
Prosim če mi katera pove koliko časa moraš vmes narediti pavzo če ti z zamrznjenčki ne uspe? Kdaj ponovno spet lahko začneš s špikanjem od začetka? Par mesecev?
Pri mojih 37letih sem malo zaskrbljena,upam da mi bo namenjeno kdaj malo bitjece ki me bo poklicalo mamica in da bom dobila najlepši nakit,objem otroka ❤️
Trenutno sem totalno na tleh ampak se bom pobrala,želim vam veliko pluskov in objem vsem ki vam ni uspelo do sedaj,borbamo dalje ?❤️?
@malina vem kako hudo je to… Ne vem na kateri kliniki si, predvidevam pa da v vsakem primeru moraš na posvet k G na kliniki, da ti izda novo napotnico za postopek OBMP in to je tisto kar se običajno najdlje čaka, drugače greš lahko takoj v nov postopek, ni potrebno nič čakati.
Dve sta pisali, da razmišljata o tujini, ker ne vesta kaj bi tu lahko naredili drugače. Sta poskusili z menjavo klinike v Sloveniji? Nekaterim je že to zadostovalo. Sicer pa kakor sem brala imajo v tujini malo bolj napredne tehnike. Žal pa, če nam zanositev oz otrok ni namenjen do njega žal ne bomo prišli, ne glede na to kaj naredimo in kam gremo. S tem sem se tudi jaz težko sprijaznila…
malina87, 08.05.2024 ob 23:03
Javljam se samo da povem da je tudi tokrat žal spodletelo ??
Danes,na 32 dan ciklusa sem dobila m,nobenih simptomov,ponavadi me bolijo prsa,dobim mozolje pod brado in imam izcedek rjav par dni prej. Tokrat nič in sem se res že veselila krvnega testa ki bi bil v petek…danes pa šok…svet se mi je podrl…
Tolaži me da imam še enega pingvinčka in upam da v tretje res bo dojenček ❤️
Prosim če mi katera pove koliko časa moraš vmes narediti pavzo če ti z zamrznjenčki ne uspe? Kdaj ponovno spet lahko začneš s špikanjem od začetka? Par mesecev?
Pri mojih 37letih sem malo zaskrbljena,upam da mi bo namenjeno kdaj malo bitjece ki me bo poklicalo mamica in da bom dobila najlepši nakit,objem otroka ❤️
Trenutno sem totalno na tleh ampak se bom pobrala,želim vam veliko pluskov in objem vsem ki vam ni uspelo do sedaj,borbamo dalje ?❤️?
MAlina87 žal mi ? upam, da ti z zamrzjenčkom uspe.
Vprašanje za Lj:
Bris mora biti pri sprejemu veljaven 3 leta, če ga imam iz l.2022 je ok ne?
A za Lj še vedno velja, da partner prinese seme s seboj? Nevem meni je to malo čudno ?
@Silea in @anonimno4106 tudi jaz bi vama najprej svetovala menjavo klinike v Sloveniji. Mogoče zaprosite za genetske preiskave (napotnico lahko dobite od osebne ginekologinje, partner pa od osebnega zdravnika) ali za scratching maternice pred prenosom (če res kaj pomaga ne vem, ampak zakaj ne bi probali).
Ne, v MB ni takih zgodnjih ur kot v LJ, pa tudi recimo za prenos zamrznjenčka se v naravnem ciklusu ne hodi na UZ-je, ampak doma delaš ovulacijske teste, tako da toliko poti spet ni. Jaz bi poskusila še kakšen postopek ali dva v Slo, glede na to, da jih krije ZZZS. Ni garancije, da bo v tujini uspelo, seveda pa je to vaša odločitev. Tudi najina pot ni bila lahka, uspelo je šele po več letih, v 4. postopku, prvem v MB. In poznam nekaj takih primerov.
Zanimivo. Ko sem jih kontaktirala v MB in prasala informativno, ali imajo tudi tam zgodnje ure itd (v smislu da vidim, ali se mi izide), so rekli da je odvisno od primera do primera. Sej to mi je jasno. Ma nekega odgovora v smislu ali je mozno dobiti uro ob npr ob 11h, nism dobila. Res delajo tam tolk kasneje sprejeme, UZ? Se da kaj dogovorit glede na oddaljenost pacientke? Ker ce ja, potem sem za menjavo klinike. Cetudi imam v Lj dr. Abdulkhalikovo, ki mi je super, bi “tvegala” in menjala. Ker misel na jutranjo pot v Lj in zabasano primorsko obvoznico me ubija.?
@anonimno1798 iz svoje izkušnje lahko povem, da nikoli nisva bila v MB pred 11.uro naročena. Za drugi pregled oz. branje izvidov so tudi vprašali ob kateri uri nama bolj ustreza. Jaz mislim, da se da vse dogovoriti, ker so res prijazni. Tudi edini ultrazvok pred prenosom zamrznjenčka sem imela ob 12.50 uri in še takrat je bila takšna vrsta, da bi lahko kasneje prišla. Čez nekaj dni pa sem imela prenos ob 13.uri.
@fruty9 greš normalno na posvet, meni niso nič pregleda delali, pa tudi če bi ga jih M pri tem ne ovira.
Za vse tiste, ki se mogoče sprašujete okol klinik v SLO, spodaj delim mojo izkušnjo UKC LJ in Dravlje (samoplačniško).
Jaz z UKC nisem mela najboljših izkušenj v smislu, da mi ogromno stvari niso komunicirali, ko sem na primer vprašala na enem od UZ če bo svež prenos, je zdravnica zelo grdo odgovorila “seveda ne, pf” (v smisli kaj si pa mislila… ja kako naj pa jaz vem?). To se spomnim, da me je zelo potrlo, ker sem res mislila da bom imela že v tistem mesecu možnost. Vse skupaj je zelo tekoči trak in če si “izven-serijski” lahko res živce zgubiš ko vsak neki po svoje dela pa noben ti ne zna velik povedat. Vse skupaj se je precej vleklo – od prvega pregleda do prvega kroga IVF je minilo leto in pol in nato še pol leta za prvi prenos. So pa sestre zelo prijazne 🙂
V Dravljah sva zaenkrat dala čez punkcijo, prenosa še ni bilo (vse bodo zamrznili). Vse skupaj poteka veeeliko hitrejše, da se dogovorit za datume, ure in veliko bolj osebna obravnava. Partner je lahko zraven za vse postopke, medtem ko v UKC ne sme biti niti v čakalnici. Cel postopek stimulacije je bil veliko prijetnejši, krajši in še več jajčnih celic smo dobili kot v UKC! So me pa zeeeelo negativno presenetili z njihovim odnosom do kakršnekoli bolečine med postopkom. Ko da bi se zmišljevala kaj… ker sem imela ogromno število foliklov me je hitro začelo vse tiščati in sem dejansko cel dan spala / počivala na kavču ker nisem mogla nič drugega, ona pa mi ni hotela napisat bolniške ker imam itak pisarniško delo (sem pisala osebni zdravnici, ki mi je seveda brez problema dala). Včeraj pa sem imela punkcijo in to je bil tako nenormalno boleč postopek, da ne znam povedat. Na stolu sem stokala in se drla, ko se je zdravnik name jezil naj bom že tiho in na koncu postopka so mi solze lile in se niti premaknit nisem mogla iz stola. Kle so me na žalost tok zgubili, da celega postopka še enkrat ne bi šla pri njih delat. V UKC sem imela analgosedacijo (mal sem dremala) in je bilo čisto ok vse, tega pa tukaj niti ne ponujajo.
Tko da vse, ki ste mi odgovarjale, da je punkcija v Dravljah grozna in da delajo “na živo”, zdej vas razumem ?
Novinka_149, 10.05.2024 ob 07:30
Za vse tiste, ki se mogoče sprašujete okol klinik v SLO, spodaj delim mojo izkušnjo UKC LJ in Dravlje (samoplačniško).
Jaz z UKC nisem mela najboljših izkušenj v smislu, da mi ogromno stvari niso komunicirali, ko sem na primer vprašala na enem od UZ če bo svež prenos, je zdravnica zelo grdo odgovorila “seveda ne, pf” (v smisli kaj si pa mislila… ja kako naj pa jaz vem?). To se spomnim, da me je zelo potrlo, ker sem res mislila da bom imela že v tistem mesecu možnost. Vse skupaj je zelo tekoči trak in če si “izven-serijski” lahko res živce zgubiš ko vsak neki po svoje dela pa noben ti ne zna velik povedat. Vse skupaj se je precej vleklo – od prvega pregleda do prvega kroga IVF je minilo leto in pol in nato še pol leta za prvi prenos. So pa sestre zelo prijazne 🙂
V Dravljah sva zaenkrat dala čez punkcijo, prenosa še ni bilo (vse bodo zamrznili). Vse skupaj poteka veeeliko hitrejše, da se dogovorit za datume, ure in veliko bolj osebna obravnava. Partner je lahko zraven za vse postopke, medtem ko v UKC ne sme biti niti v čakalnici. Cel postopek stimulacije je bil veliko prijetnejši, krajši in še več jajčnih celic smo dobili kot v UKC! So me pa zeeeelo negativno presenetili z njihovim odnosom do kakršnekoli bolečine med postopkom. Ko da bi se zmišljevala kaj… ker sem imela ogromno število foliklov me je hitro začelo vse tiščati in sem dejansko cel dan spala / počivala na kavču ker nisem mogla nič drugega, ona pa mi ni hotela napisat bolniške ker imam itak pisarniško delo (sem pisala osebni zdravnici, ki mi je seveda brez problema dala). Včeraj pa sem imela punkcijo in to je bil tako nenormalno boleč postopek, da ne znam povedat. Na stolu sem stokala in se drla, ko se je zdravnik name jezil naj bom že tiho in na koncu postopka so mi solze lile in se niti premaknit nisem mogla iz stola. Kle so me na žalost tok zgubili, da celega postopka še enkrat ne bi šla pri njih delat. V UKC sem imela analgosedacijo (mal sem dremala) in je bilo čisto ok vse, tega pa tukaj niti ne ponujajo.
Tko da vse, ki ste mi odgovarjale, da je punkcija v Dravljah grozna in da delajo “na živo”, zdej vas razumem ?
Novinka_149 te popolnoma razumem! Tudi jaz sem dala punkcijo čez v Dravljah in lahko samo rečem, da sem se počutila kot pri mesarju. Za mene ta človek ni človek. RES. sem si rekla, da čez to ne grem več an živo. In kot si rekla zdravnik pa da naj bom tiho kot da ni hudo. Tudi jaz sem imela veliko celic (18) in sem res umirala od bolečin. Res, da sva bila v Dravljah hitro na vrsti, ampak to ne odtehta tega, da se pocutiš kot kos mesa. Tudi pri punkciji smo punce stale ena za drugo in to je potekalo kot po tekočem traku. Meni je bilo res grozno. Da ne rečem, da mi je pri hiperstimulaciji vstavil potem 5 dan po punkciji zarodek-ceš probajmo. Itak se ni prijel, ampak takrat sm rekla verjetno ze ve kaj dela. Meni so Dravlje bilo kot ustanova, kjer gre vse po tekočem traku samo da čim več denarja dobijo od zzzs. Ne rečem, da ne pomajo itak so tudi velikim parim uresničili željo, da so postali starši. Ampak odnos pa je podn. Ne bi šla nikoli več tja..že za UZ – mislim, rokavice da na un del, da ti naredi vaginalni uz…grozno. to sem samo tukaj doživela.
Sem se prestavila v UKC Lj sedaj. Ne recem, da je tukaj vse perfektno, ampak zaenkrat sem zadovoljna. Maja začnem s postopkom z injekcijami tukaj.