OBMP – IVF 2024
@1nadja ni bilo prenosa, čakam na zamrznjenčka. Lahko bi vmes naravno ratalo v teoriji …
Živijo punce ?
Pišem kar tako malo,sem vsak dan bolj na trnih. Danes 31 dan ciklusa,nič ne kaže na m…imam nekatere simptome ki bi mogoče lahko kazali nosečnost. Prenos sem imela 25.4 in krvnega naj bi imela v petek…ne upam se še veselit ker nebi rada bila razočarana več kot je potrebno. Strah me je in hkrati sem vesela ?
Vam javim kako bo.
Srečno vsem in držite prosim pesti zame ?
zasanjana90x672, 07.05.2024 ob 10:08
Anonimno 7413, 07.05.2024 ob 09:29
Pozdravljene! Ali je katera izmed vas šla po zamrznjenčka po porodu? Kakšni so “pogoji” za sprejem – najbrž mora miniti vsaj 1 leto od poroda? Kako pa je z dojenjem, se mora prenehat dojit?
@Anonimno7413 ja mora biti 1 leto po porodu in ne smeš več dojiti. Jaz razvno maja zacnem z 2.postopkom, ssm 2 leti po porodu. Še imaš zamrzjencke?
Hvala. Ja, imam še par zamrznjenčkov. Moram itak še par mesecev počakat, z dojenjem pa ne vem, kako bo. Sicer bi rada čimprej spet šla, ampak na silo pa samo zaradi tega ne bom nehala dojit. ?♀️
@sončica36 jaz sem v enem izmed prenosov imela določen krvni test, ko sem bila v tujini, pa še prazniki so bili – sem razložila in so mi, sicer z rahlim negodovanjem, dali datum pred odhodom.
Hojhoj, 07.05.2024 ob 03:53
@Pikica638 jaz sem imela cisto med postopkom. So samo preverili mi preko krvi ce je cista hormonsko odzivna in ker so izvidi pokazali da ni smo nadaljevali s postopkom in je bilo normalno vse ok. Kar se same vgnezditve tice sem zanosila se prej kot brez nje. Tako da nesekiraj se.
@Hojhoj hvala za odgovor.
Sem bila ponovno na UZ in se je cista zmanjšala, tako da sem sla naprej s postopkom. . .
Srečna.
Čimveč pluskov želim vsem?
Vidim, da nekaj pa je pluskov. Super! Čestitke.
Jaz začnem z majsko M s špikanjem, nekje okoli 23.5.bi mogla priti.
Povejte mi punce:
– kam se gre po injekcije 1./2.dan M tudi Leonišče? Ali sosednja stavba
– 2 leta nazaj so bili Uz za ugotavljanje velikosti foliklov v LJ pri vhodu desno v sobi s kabinami-so še vedno tam? Kdaj zaćnejo z UZ zjutraj? Dobiš uro?
– kateri dan ste imele prvi Uz po prvi injekciji? Nekje se mi zdi da sem prvič imel 1.uz nekje 8 dan injekcij
– ste se v casu postopka, pred punkcijo ste kopat v bazen? Malk me samo skrbi kakšnoa okuzba
Hvala in lep dan kljub dezju
@zasanjana90x672 po injekcije greš na oddelek OBMP v isti stavbi kjer so UZ, ko prideš po stopnicah prvi hodnik levo, 3 vrata desno. UZ so še vedno tam, prvi je kakor jaz vem 9 dan cikla. Če se nameravate kopati priporočam, da se takoj ko pridete iz vode stuširate in preoblečete v suhe kopalke, po punkciji pa odsvetujem kopanje.
(Ne)srečnica, 08.05.2024 ob 09:07
@zasanjana90x672 po injekcije greš na oddelek OBMP v isti stavbi kjer so UZ, ko prideš po stopnicah prvi hodnik levo, 3 vrata desno. UZ so še vedno tam, prvi je kakor jaz vem 9 dan cikla. Če se nameravate kopati priporočam, da se takoj ko pridete iz vode stuširate in preoblečete v suhe kopalke, po punkciji pa odsvetujem kopanje.
HVala ? bomo potem kopanje malo prestavili ni tako pomembno? kateri dan ste pa potem imele kaj punkcijo? Koliko Uz ste imele navadno pred punkcijo? Za UZ zjutraj dobiš uro? Kdaj so navadno?
Živjo.
Imela sem telefonski posvet s svojo ginekologinjo. Sicer ne ve, do kdaj sprejemajo za zamrznjenčka … sem pa izvedela nekaj drugega – in sicer da se kot menstruacija šteje že tista krvavitev po punkciji (čez cca 1 teden). Očitno sem narobe razumela sestro ali kaj. In od takrat je treba šteti cikel. Torej jo pričakujem v roku 5 dni in z njo se že prijavim za prenos. Ker je rekla gin., da se ne rabi čakat po 3 mesece kot ti tam rečejo …
Ali sem prav razumela?
@Anonimno 7771 za zamrznjenčka se v Lj ne čaka, čaka se pa za nov sveži prenos – 3 menstruacije mora biti med 2 stimulacijami.
Silea,
enako razmisljam sama. Dvakrat noseca, obakrat ni blo vec srcka v 8t. Kao z obema vse ok, ampak mislim da je nekaj narobe. Razmisljam o tujini, stara sem 35 let in nimam vec dosti casa se hecat in probavar doma. Razmisljas o Ceski ali kaj drugega?
Zanimivo, koliko srecnih zgodb s tujine. In to pri starejsih pacientkah. Ni mi jasno, res ne, kaj delajo oni drugace.