OBMP – IVF 2024
Živjooo,
danes me klicali da krvni test pozitiven. (prvič noseča) Od šoka, joka in veselje jaz tepka nism nič vprašala. Še katera, ki pojma nima vrednost bete hcg? ?. Zapomnila sem si samo da naj še naprej uporabljam crinone in javim pri svojem ginekologu.
Naj kličem nazaj vprašam? Ali še katera ni vedela vrednosti, dobiš še kaj po pošti?
Hvala in vso srečo vsem ❤
Inga656, 23.04.2024 ob 21:56
No pa dajmo ?
Oba z možem bova letos 30, trudiva se ze dobra 3 leta in pol.
Neplodnost nepojasnjena, spermiogram ok, po histeroskopijo in laparoskopiji so ugotovili, da je en jajcevod bil neprehoden, kar naj bi uredili. Nato sva sla v Mb, prvi pregled septembra lani.
Sedaj pa sem tu v upanju, da se je moj ? prijel, imam še 3.?
Ju3 imam krvnega in upam, da potrdijo do sedaj opravljene teste, ki so mi vsi prvic pokazali dve črtici, a se še ne upam veselit…??
Pa srečno vsem!?❤️
Pozdravček,
me zanima kako so “uredili” neprehoden jajcevod, kakšen poseg ste imela?
Še moji odgovori…
– koliko ste stare? jaz 39, partner 35
– diagnoza? nepojasnjena nepl. (enoroga maternica)
– koliko časa se že trudite? (pred postopkom 1 leto, v postopkih 3. leto)
– koliko postopkov ste dale čez? trenutno v 1. postopku, čakam na 5. prenos
– imate že kakšnega otroka? Ne 🙁
Punce a mislite, da je pri ET potrebno malo časa preležati oz. vsaj presedeti? V LJ te takoj pošljejo domov… meni se vsakič zdi da se mi vse zlije vn :/
Bibii19 čestitam ?
Tudi jaz sem bila ista, ko so mi povedali da je krvi test pozitiven (tudi prvic noseča), nisem vec poslušala kaj mi sestra razlaga… ? Tudi nisem bila ziher koliko je bila beta…
Jaz sem bila v ukc mb, po posti sem dobila samo napotke za naprej, crinone do 12.tedna, uz pri izbranem ginekologu in njim poslat izvid.
Po mojem ce te zanima vrednost bete, najboljše, da pokličeš nazaj, bodo razumeli, ziher nisi prva in ne zadnja.. ??
@Bibii19 ja čestitke!!!!!!! ???
Uf, jaz imam pa spet eno težavo (ja, nikoli nam ni prav;)
Zaradi bojazni da zaradi nizkega progesterona zadnji 4 prenosi niso bili uspešni sem šla danes (dan pred prenosom) preveriti progesteron.
Dobila sem izvid in sicer 125.1ug/L, kar mi kalkulator pretvori v 397.8248nmol/L ??
Je to sploh mogoče in če je ali lahko tudi previsoka raven progesterona negativno vpliva na vgnezditev?
Upanje…, 03.05.2024 ob 06:31
malina87, 02.05.2024 ob 23:24
Ojla. Rada bi vas uprašala kako je s krvnim testom v lj. Upam da pridem do tja,10.5 naj bi ga imela…
Tam moram biti ob 8 zjutraj in ne vem kako potem poteka,čakaš tam ali te pokličejo,sporočijo?
Hvala
Naročijo ti, da jih ob 13ih pokličeš in ti povedo rezultat…
Srečno! ?
Najlepša hvala za odgovor in hvala za zaželeno srečo,probam bit čimbolj mirna ampak me je vsak dan bolj strah. Sem v drugem spostopku z zamrznjenčkom,upam da zdaj bo. ?
mimicamikina, 03.05.2024 ob 13:39
Pozdravček,
me zanima kako so “uredili” neprehoden jajcevod, kakšen poseg ste imela?
Imela sem laparoskopski poseg pri katerem so mi odstranili miom in kao prepiknili neprehoden jajcevod…kako točno to poteka pa nwm…poseg je v splošni anasteziji potekal in sem bila 2 noči v bolnišnici.
No pa da javim še rezultat…kljub 5 zaporednim pozitivnim urinskim testom je beta bila samo 20, za 5 dni 13….moram priznati punce, da sem čist sesusta. Sploh ko prvic vidiš pozitiven test potem pa šok ko sem zagledala izvid…še danes teden pa pol po sem ves dan pojokavala…?
Držim pestim vsem in čestitke tistim, ki v sebi imate majhne pikice! ❤️❤️
bibii19, 03.05.2024 ob 13:38
Živjooo,
danes me klicali da krvni test pozitiven. (prvič noseča) Od šoka, joka in veselje jaz tepka nism nič vprašala. Še katera, ki pojma nima vrednost bete hcg? ?. Zapomnila sem si samo da naj še naprej uporabljam crinone in javim pri svojem ginekologu.
Naj kličem nazaj vprašam? Ali še katera ni vedela vrednosti, dobiš še kaj po pošti?
Hvala in vso srečo vsem ❤
Meni so čez par dni poslali navodila, na drugem listu je bila tudi vrednost hcg.
@Anonimno 7331 jaz sem po prenosu ? testirala tako z ovulacijskimi kot nosečniškimi testi in je bil dejansko ovulacijski prej pozitiven (s tem mislim res močno drugo črtico) kot pa nosečniški. Ni pa zdaj nujno, da ovulacijski pokaže nosečnost, če sumiš da si noseča naredi nosečniški test ali pojdi na krvnega.
@Anonimno 7331 koliko dni pa je minilo od prenosa? Še katera čaka po ET?
Anonimno 7413, 07.05.2024 ob 09:29
Pozdravljene! Ali je katera izmed vas šla po zamrznjenčka po porodu? Kakšni so “pogoji” za sprejem – najbrž mora miniti vsaj 1 leto od poroda? Kako pa je z dojenjem, se mora prenehat dojit?
@Anonimno7413 ja mora biti 1 leto po porodu in ne smeš več dojiti. Jaz razvno maja zacnem z 2.postopkom, ssm 2 leti po porodu. Še imaš zamrzjencke?
Pozdravljene, saj vem, da si je treba v teh postopkih vzeti čas, ampak imam eno vprašanje.
Prenos zarodka bom imela 9.5 zdaj me pa zanima za krvnega, ali lahko prilagodiš datum, če slučajno lih tisti dan ne bo šlo. Namreč 24.5 je tak datum, kjer res nebi mogla menjat izmene v službi, da bi lahko prišla do krvnega testa. Ali dan gor ali dol velja kakšno vlogo?
Hvala za odgovore, veliko ++ vam želim ???
Živjo punce. Danes imela potrditveni UZ, videla srček ?❤️, vse OK. Tako da vse tiste, ki imate izcedke ali takšno krvavitev, ki sem jo imela zadnjič jaz (sem opisala v prejšnjih postih) ni vsega konec.
Hvala @1nadja, ki si me zadnjič pomirila ❤️
Srečno vsem ?