OBMP – IVF 2024
Sončica36, 26.04.2024 ob 22:37
Pozdrav, danes sem si dala injekcijo bemfola 300, tako kot vsak dan do zdaj, pa danes je šlo nekaj narobe, očitno je igla nekam čudno prebodla svinčnik. Nekaj zdravila je šlo mimo, mislite, da zna biti to kaj narobe? Hvala za odgovor ?
Meni je zdravnik med postopkom v tujini vedno govoril, da če bi bilo tako zelo pomembno, da nikoi nič zdravila ne steče mimo, bi nas hospitalizirali in oni cel čas aplicirali zdravila. Ne bo nič narobe! ?
Mene pa jutri čaka punkcija ? tokrat prvic samo z lokalno, mi je že žal…
Po punkciji se začne dodajati progesteron, kdaj bi ga bilo najbolj smisleno preveriti, da ga lahko še kako popravim v kolikor ga ni dovolj, za sabo imam namreč 2postopka – 4 prenose, menstruacija pa kljub progesteronu, ki naj bi jo vsaj malo zaviral vedno 8.dan po prenosu…
zasanjana90x672, 29.04.2024 ob 11:30
Termin za sprejem sem dobila v četrtek, 16.5.- mislite, da se lahko prestavi za 1 dan, da bi v petek, 17.5. dobila termin? Namreč imam že eno zadevo v petek pa da ne hodim potem dva dni zapored..kakšne so vaše izkušnje? Neradi prestavljajo?
Jaz sem se v MB zmenila, niso nič komplicirali, seveda če se tudi pri njih izide.
Srečno.
??
Pozdravljene,
po malo več kot pol leta premora sem se odločila, da je spet čas za najine zamrznjenčke. Tokrat imam predpisane tablete Estrofem. Ima katera izkušnje z njimi? Če sem prav razumela se jih jemlje 3x/dan. Začnem že prvi dan zjutraj? Kdaj je po navadi sprejem? Kateri dan cikla ste nato imele prenos?
S Femaro imam polno izkušenj, Estrofem pa mi je čisto nepoznan…
@lipa16 jaz sem jih imela pri zadnjem prenosu zamrznjenčka, jemati sem začela prvi dan M, ampak kakor se spomnim sem jemala 2 na dan, ne tri. Jemlješ do krvnega testa (moj je bil negativen, tako da naprej žal ne vem)
Ojla.
Sem v dolgem postopku, dajem si Diphelerine ze 9 dni…
danes sem imela prvi UZ in je bila vidna cista 2.5cm na enem jajcniku. Niso mi dali terapije naprej – Gonal. Ampak si moram dajati Diphelerine se naprej in v ponedeljek ponovno na UZ..
Je katera imela podobno in so potem nadaljevali postopek?
Hvala za vse odgovore…
Lep dn vse in cimvec pluskov zelim
@Dragaa baje da nikakor ne moremo vplivati na izid postopka… Pri meni je bil še najbolj uspešen tisti, ko sem najbolj normalno živela naprej.
@Pikica638 podobno vprašanje je bilo na FB, baje da cista lahko negativno vpliva na zmožnost vgnezditev in lahko ovira dostop do jajčnikov pri punkciji. Zdaj jaz mislim, da punkcijo lahko vseeno izvedejo pa še to cisto spunktirajo, zdaj kaj bo s prenosom pa ne bi upala napovedati. Vsekakor upam, da ne bodo prekinili postopka.
@Pikica638 jaz imam izkušnjo iz MB. V MB naredijo še en ultrazvok na dan, ko prejmeš injekcije. Se pravi 1. ali 2. dan ciklusa, v katerem si boš dajal injekcije. Tudi pri meni so ta dan videli en cisto v velikost 3cm. Še enkrat so me poslali v laboratorij, zanimala jih je vrednost estrogena. Ker je bil le ta primerne vrednosti glede na ciklus, so zaključili, da to ne bo vplivalo na sam postopek in sem dobila injekcije in začela postopek. Po 7 dneh dajanja injekcij imaš v MB naslednji ultrazvok. Takrat te ciste več niso omenjali, folikli so dovolj zrastli, dobila sem že stop injekcijo in čez 2 dni sem imela punkcijo. Po 5 dneh prenos svežega zarodka, ki je bil pa uspešen. Sedaj sem v 17. tednu nosečnosti.
Zivjo vsem.
Sem bila cela pametna kako jaz vem kako poteka postopek ampak sedaj sem naletela na prvo oviro ?
S partnerjem se vodiva v leoniscu in sva dobila odobren konzilij. Vendar, ko sem jim javila prvi dan menstruacije in imela dodatna vprasanja je nastala zmeda in po mailih je zelo tezko z njimi komunicirat, ker vecinoma njihovih odgovorov je copy-paste. Oziroma en trenutek recejo nekaj in drugic nekaj xy. Po telefonu jih pa zelo tezko dobim.
Pri nama je diagnoza azoospermija. Po opravljeni biopsiji testisov so pridobili 6 ampul, ki so jih zamrznili.
Vendar sem opazila na napotnici, ki sem jo dobila z odlocbo konzilija, kjer so rocno dopisali se + TESE in zraven dopis da oba opraviva krvni test za SPB. Partner je kri oddal za SPB pred biopsijo testisov – vec kot tri mesece nazaj.
Jaz si sedaj predstavljam, da partner ne rabi ponovno iti cez postopek biopsije, saj so ze zamrznili 6 ampul.
Ali si pravilno razlagam?
Hvala vsem!
@hope30 nisva sicer imela biopsije, je pa moj partner zamrznil seme pred kemoterapijo in je takrat tudi opravil test za SPB. Nato ga ni potreboval več, ker so uporabili zamrznjeno seme za oploditev.
malina87, 02.05.2024 ob 23:24
Ojla. Rada bi vas uprašala kako je s krvnim testom v lj. Upam da pridem do tja,10.5 naj bi ga imela…
Tam moram biti ob 8 zjutraj in ne vem kako potem poteka,čakaš tam ali te pokličejo,sporočijo?
Hvala
Naročijo ti, da jih ob 13ih pokličeš in ti povedo rezultat…
Srečno! ?