OBMP – IVF 2024
(Ne)srečnica, 25.04.2024 ob 17:29
@soncek30687 v MB dobiš avtomatsko bolniško od punkcije do prenosa in od prenosa do krvnega, če je krvni + pa še do potrditvenega ultrazvoka. Tudi v Lj je od punkcije do prenosa avtomatsko bolniška, po prenosu običajno priporočajo 3 dni, vendar se lahko odgovoriš za več.
V Ljubljani dobiš samo 3 dni po prenosu in 3-5 dni po punkciji…
Evo danes sem se javila s to menstruacijo za postopek, z naslednjo naj bi začela s terapijo t.j v maju. Danes sem potem kar dobila ze termin 16.5., mentruacijo pričakujem okoli 23.5. V sporocilu je pisalo naj se zglasim v IVF ambulanto v stari porodnisnici, to js verjetno se potem vedno v Leonišču. Kaj sd pa doreče na tem pregledu? Tukaj ze dobiš inekcije? Piše, da naj imam samo izvid SPB in Pap brisa. Za bris sem prosila ginekologinjo, kje pa dobim izvide SPB ? Imajo že oni v sistemu? Kri za spb sem oddala ta ponedeljek.
Glede bolniške ja, v LJ se mi zdi, da dajo manj. Jaz po prvem prenosu sem bila doma še 14 dni (lj-je vse odvisno res kako se zmeniš z os.zdravnikom). Pri 2.prenosu sem bila pa doma samo 3 dni, sem si rekla kar bo bo in sem rekla cim bolj normalno zivet- evo drugič se je prijelo 😉
Lep večer punce
To je ista čakalnica, kjer delajo UZ, samo druga vrata. Skoyi glavni vhod pa potem na desno do drsnih vrat in tam potem levo.
Na sprejemu pregledate prejšnje postopke, posege, razložijo vam cel postopek in razložijo, kako se aplicira zdravila. Podpišeš papirje. Kopijo brisa imej s sabo, SPB bo ona potegnila iz CRPP za oba.
Takrat še ne boš dobila injekcij. Te greš iskat na prvi ali drugi dan menstruacije. Špikat se začneš z drugim dnem ciklusa.
Kar se tiče bolniške, je po punkciji predvidena do prenosa, po prenosu še tri dni. Ampak to je priporočilo, bolniško se potem ureja z osebnim zdravnikom. Če je ta kolikor toliko razumevajoč, se da dogovoriti za več, če misliš da potrebuješ več.
@Minini977 naj te ne mori to dejstvo da je z obema vse ok, ker pri umetni oploditvi je manj % moznostih kod pri naravni oploditvi (spolnem odnosu). Poleg tega telo se mora navadit na vso to kemijo in na to poseganje v telo. Manj kot se bos obremenjevala manj bo moznosti da do zanositve nebi prislo. To je pri meni predstavljalo uspeh. Ko sem nehala pricakovati in misliti o tem ali sem noseca po etz takrat sem zanosila in nism mogla verjet testu… uspelo mi je v 2. postopku in v 10. prenosu. Lahko ti le naredijo scraching maternice, drugega ni…. nemorjo ugotovit zakaj do vgnezditve ne pride ker po resnici povedano oni pomagajo ampak nemorejo garantirat da boste zanosila. Ko bo ta pravi se bo ze prijel.
@Upanje jaz sem se v Lj vsakič lahko dogovorila za daljšo bolniško po prenosu, je pa treba G vprašati. Sicer pa tudi, če oni napišejo 3 dni ti osebni zdravnik še vedno lahko napiše dlje.
Hej punce.
Prenos zamrznjenčka sem imela 2.4., krvni test 17.4. (beta 826), potrditveni uz pa imam 7.5.
Včeraj zvečer se mi je za 10min ulila čisto rdeča kri, brez ‘grudic’. Dala vložek, čez noč nič, danes samo še malo svetlo rjavo pri brisu. Ker je to moja prva nosečnost sem seveda takoj klicala na dežurno v Lj, kjer so rekli da obstaja možnost da je kakšen hematom, v kolikor bi ponoči še krvavela naj se oglasim vendar ae je krvavitev ustavila.
Je imela kakšna podobno situacijo in je bilo potem vse ok? ❤️?
@justme396 jaz sem imela podobno nevem kateri dan po prenosu, ampak okoli isto čas kot ti. Jaz seveda čist fertik, jokala, sem rekla zdaj je konc, drug dan sem sla zdravniku, ki je opravil uz in je bilo hvala bogu vse OK. Danes je moj zamrzjencek star 2 leti. Tako, da ne izgubit upanja, drzim pesti da bo vse ok! Javi!
Pozdravljene, nujno bi vas potrebovala. Danes sem bila na zadnjem uz kratek postopek, jutri stop injekcija…
Zdaj pa sem opazila svežo krvavitev, toliko da je v dobri uri popolnoma napolnila dnevni vložek, se je kateri že zgodilo kaj podobnega?
Ker nisem doma bi res lepo prosila, za telefonsko številko reprodukcije Ljubljana, ki je napisana na tistem listku na katerega nam pišejo uro in datum prejema, kamor naj bi poklicale v kolikor gre kaj narobe…
Hvala že vnaprej
@1nadja jaz imam za oddelek številko (01) 232 30 48, ta je sicer za rezultat krvnega testa, vendar se javijo sestre na oddelku.
@Justme396 da te še malo potolažim, sama sem v prvi nosečnosti krvavela celo prvo polovico, s tem da včasih lila ne le tekla sveža kri, vcasih temno rjava, včasih so šle iz mene skoraj za pest velike kepe, na urgenci sem bila skoraj toliko kot doma, pa imam danes 9let staro hčerkico, ki mi že od začetka in še vedno kravžla živčke ?
@1nadja hvala res, mi veliko pomeni da ne tolažite. Bom bila pozitivna in razmišljala samo v tej smeri ❤️ ?
Hehe, hčerkica pa kar naj bo navihana, važno da je z vama in da je zdrava ?
Javim vam kako se bo izšlo ❤️
Srečno vsem ???
Sončica36, 26.04.2024 ob 22:37
Pozdrav, danes sem si dala injekcijo bemfola 300, tako kot vsak dan do zdaj, pa danes je šlo nekaj narobe, očitno je igla nekam čudno prebodla svinčnik. Nekaj zdravila je šlo mimo, mislite, da zna biti to kaj narobe? Hvala za odgovor ?
Mislim da je vse ok,itak je v vsakem svinčniku malo ekstra zdravila,brez skrbi ☺️