OBMP – IVF 2024
10.dan po svežem prenosu sem test naredila z One step, bila je rahla druga črtica… Krvnega imam v ponedeljek… Teh 14 dni bolniške imam tudi jaz vsako jutro zajtrk, ki ga ponavadi nimam pred službo, in spijem res veliko tekočine…
Ima še katera vaginalni gel Crinone? In da bi lahko ta gel vplival na test, lažno pozitiven?
Vsem nam želim srečo in + ?
Hvala vsem za spodbudne besede in da ste upale z mano. Žal je včeraj na krvnem beta padla (iz 33 na 6). ? Tiste, ki še čakate na test, stiskam pesti za vas!
Me pa zanima na katere dodatne preiskave so vas še kaj poslali ginekologi? Jaz sem imela lani diagnostično laparoskopijo in histeroskopijo in je bilo vse ok. Tudi partnerjevi rezultati so ok. Imam redne ovulacije in menstruacije, tako da niti ne vem na katere preiskave me še lahko dajo? To je bil moj tretji prenos (vedno zamrznjenčki, dva še imam na zalogi), tako da sem šele “na začetku”, ampak me res mori, da naj bi bilo vse ok, do zanositve pa ne pride.
Zivijo punce
Evo bila 15.4. V Mb na pogovoru se vedno z nama vse pb tako da naju je dala v iui po 3h postopkih ce ne bo uspelo lahko greva na ivf. Dala mi je se femaro od 5ga do 9ga dne. Se je kira soočala z iui in je bilo uspešno. Njen razlog je bil ker imam že dva po naravni poti brez problema tut pri zanostvi ni bilo je dala iui.
Planika584, 19.04.2024 ob 19:45
Je še katera tik pred krvnim? Danes je moj 11. dan po ETZ.
Ste kaj spremenile prehrano od punkcije, prenosa, pluska …? ?
Nisem spremenila nic. To pomeni, da po prenosu nism sla na fuckin* kalamare al kaj ze vse tukaj ne preberes, nisem jedla nobenga ananasa ali upostevala kakrsnekoli gluposti, ki sm jo tuki prebrala. V prvem postopku sem neke take reci upostevala in mislila da kej bo, sedaj v drugem pa ne. Ker ce se ma zgodit se bo, bromelain (al kaj ze) gor al dol.
Po prenosu sem jedla kot prej – sele ko sem bila lacna in sem se vedno preskocila zajtrk, tako kot vsak dan pred postopkom. Pila sem kafe tolk kolkor mi je pasalo… po vec skodelic na dan. U glavnem sla sem v ta postopek, kot da je nekaj navadnega.
En dan pred prenosom sem zadnjic pila alkohol, ko pa sem dobila pozitiven krvni test, sem zacela jesti in piti kot se za nosecnico “spodobi”. Zmanjsala sem kavo na eno na dan, ne jem suhih mesnin in vsega kar spada za nosecnico kot no-go.
Ne komplicirat, dokler nimas +.??♀️
Zdej sem 8t in grem na dopust in me malo grabi “panika”, ker pac ne ves kako je hrana pripravljena in nimas nekega vpliva na to. Pa tud najbolj obcutljivi tedni so to, karkoli se lahko zgodi. Ampak ce bom doma sedela, se bo tudi zgodilo, ce je tako namenjeno.
Po prenosu sem pokosila in uredila celo okolico okoli hise, delala stvari ki so me veselile, bla tko aktivna kot pred zacetkom postopka.
Zato kar u easy, dejte zivet cim bolj normalno in srecno!?
Živjo punce ❤️
Sem najprej pisala v skupino iz leta 2023 in potem šele videla, da je tudi ta skupina narejena. eno vprašanje imam, če je katera imela kako podobno situacijo. S partnerjem sva dala čez sva neuspela IUI postopka in sedaj čakava na uspešnost tretjega. Po teh postopkih pa je ginekolognja rekla, da naj bi začeli z IVF postopki. Zanima me ali je potrebno ponovno na komisijo dati papirje in potem se šele lahko začne IVF postopek ali mogoče to ni potrebno, saj je bila komisija že za IVF postopek?
najlepša hvala za odgovore ❤️ vsem puncam v postopku želim veliko sreče in moči. ❤️
Živjo,
Zadnjič sem bila na prvem pregledu za neplodnost pa ne vem če sem si to prav zapomnila.
Dobila napotnico za histeroskopijo (sem jo že aktivirala) in pa tri napotnice za OBMP. Zdravnica je rekla da počakam na pošto od konzolija in da bodo gor vsa navodila kako in kaj naprej. Me pa zanima če moram jaz te napotnice aktivirati že preden dobim pošto, saj ponavadi napotnice zapadejo v 21 dneh. Tudi nimam pojma koliko časa traja, da dobiš pošto.
Če katera ve bi prosila za info.
Hvala!
Živjo! Morda katera ve, za kaj bi lahko šlo: beta na krvnem po 15-dneh od transferja 25. Ko sem vse opisala (najprej pozitiven test, potem res šibek komaj viden plus čez nekaj dni), je sestra rekla, da je res verjetno prišlo do splava, naj preneham s progesteronom in bo prišla krvavitev, test beta hcg pa čez 6 dni. Menstruacija je prišla čez dva dni. Danes jo imam že 4 dan. Vseeno sem šla na beta test, ker nisem vedela, da v primeru menstruacije ni potrebno iti. Potem pa presenečenje: beta je zrastla na 120.
Glede na menstruacijo (močno) noseča nisem, zakaj je pa lahko beta zrastla od prejšnjega testa? Me kar malo skrbi…
Hvala vsem ?, tudi jaz držim pesti za naprej in zate za jutri @Inga656 ?
V laboratoriju mb sem bila ob 8 zjutraj, klicali so me okrog 14.30… Tole čakanje je bilo noroo… Ko so potrdili, da je pozitivno, naprej več nisem poslušala ? je pa mislim da bila beta okrog 560… 14.dan po ET…
Ker je moj 1.postopek nimam občutka ali je to ok ali je malo? Ve mogoče katera tukaj?
hopepb, 23.04.2024 ob 18:35
Hvala vsem ?, tudi jaz držim pesti za naprej in zate za jutri @Inga656 ?
V laboratoriju mb sem bila ob 8 zjutraj, klicali so me okrog 14.30… Tole čakanje je bilo noroo… Ko so potrdili, da je pozitivno, naprej več nisem poslušala ? je pa mislim da bila beta okrog 560… 14.dan po ET…
Ker je moj 1.postopek nimam občutka ali je to ok ali je malo? Ve mogoče katera tukaj?
Drugače pa ? čestitam! ?
@hopepb čestitkeeeeeee ??
Res sreča, da je šlo kar v prvo!
@Inti260 tu povišan HCG je znak, da se je zarodek vgnezdil, v zelo redkih primerih je pa to lahko znak bolezni (vendar menim, da pri tebi ni tako). Če je beta narastla sta možnosti dve- ali je bil drugi test z zelo rahlo črtico nerealen ali pa si je nosečnost po prenosu propadla, pa si zanosila naravno (če je to možno veš sama). Mogoče je, da gre za zunajmaternično nosečnost glede na krvavitev, lahko pa je ta povsem nedolžna. Ne vem sicer kakšna navodila so ti dali na kliniki, jaz bi ti priporočala ponoven krvni test čez par dni, da vidiš kaj se dogaja z beto.
Če ste za, lahko napišemo malo info o sebi… Recimo:
– koliko ste stare?
– diagnoza?
– koliko časa se že trudite?
– koliko postopkov ste dale čez?
– imate že kakšnega otroka?
Moji odgovori:
Stara 28, mož 29.
Nepojasnjena ženska neplodnost (morda so krive zarastline zaradi obsežne operacije v otroštvu, ampak ni dokazano)
Trudiva se po naravni poti 2 leti in pol. Sedaj je najin prvi ivf.
Otrok še nimava.