Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

@anonimno7331 jst sm v Zvem portal dobila da sta dva zarodka oplojena in sem bla tkoooo vesela, dokler nisem dobila po pošti da mava samo 1 zamrznjenčka 🙁 Sem tud misnla da je to, to ampak pri nama žal ni blo.

Držim pesti za dobre rezultate ?

@malinca555 so se prenehali ti izcedki?

Katero folno kislino jeste? Ali se katera izmed vas uporablja folno kislino Folica?

Punce, ravnokar izvedela, da imam 11 odličnih zamrznjenčkov ????

@hojhoj v sredo, 10.4. je bilo tako, včeraj pa čisto male grudice rjave pri brisu. Močno rdeče ni, menstre tudi ni, test sem ponovila včeraj in je že močnejša roza črtica ? nočem se prehitro veseliti, sem rekla da bom danes in jitri počakala in nato še enkrat ponovila test v nedeljo v kolikor ne bo menstruacije ?

Drugače pa imam v sredo, 17.4. krvnega ?

Same dobre novice, suuuper ? ?

Same super novičke! Super ??

Jaz sem imela danes prvi pregled za 2.postopek. dobila sem napotnico, da se moram v roku 21 dni prijaviti na postopek, sicer mi napotnica propade. Nisem razumela najbolj….v postopek lahka greva ko želiva kao, ampak prijaviti se moram pa prej? Potem lahko verjetno že kar danes aktiviram napotnico in se projavim ali kako ?? Rekli so mi da ko se odlociva prvi dan menstruacije pokličem…zdaj me pa zanima..prvi dan m pokličem pa je potem treba verjetno prvi  dan v Lj po injekcije ne? A se dajejo zvecer?

Zasanjana.. napotnico aktiviras, da ne potece, prijavis se kadar zelita na prvi dan menstruacije (lahko tudi cez par ciklov). Kar se tice inekcij, meni se zdi da je pred inekcijami se enkrat sprejem za postopek in po sprejemu gres prvi dan po inekcije.

Enka1 ok hvala bom potem kar aktivirala napotnico pa je ziher ?

Ok, torej javim prvi dan menstruacije, ampak kako je se pa potem sprejem? Če naj bi ze prvi dan m začel z injekcijami ne

Odgovor na objavo uporabnika
hopepb, 12.04.2024 ob 10:13

Katero folno kislino jeste? Ali se katera izmed vas uporablja folno kislino Folica?

Jaz sem pri prvih dveh prenosih jemala Novalac, sedaj pri tretjem pa sem se odločila za Femibion. Kolikor sem brala je pomembno, da se jemlje aktivna folna kislina in oba ta izdelka jo vsebujeta.

zasanjana90x672, 12.04.2024 ob 13:56

Enka1 ok hvala bom potem kar aktivirala napotnico pa je ziher ?

Ok, torej javim prvi dan menstruacije, ampak kako je se pa potem sprejem? Če naj bi ze prvi dan m začel z injekcijami ne

Si v Lj ali Mb? V Lj aktiviraš napotnico (pišeš na mail reprodukcija) in se potem javiš 1. dan menstruacije, da ti določijo datum sprejema. Z naslednjo M (1. ali 2. dan) pa potem prevzameš injekcije.

Mininini977 aha hvala, to pomeni, da ko javim prvi dan menstruacije sedaj npr.aprila se vbistvu prijavim in grem potem šele maja lahko z naslednjo m v postopek. V lj sem ja. Torej sele z 2 menstruacijo po tem pregledu danes zacnes. Hvala

Še nekaj…v LJ..leonišče..danes sem imela pregled in seveda sem pozabila rect sestri za neko potrdilo, da dam osebnemu zdravniku za izdajo bolniške vsaj za 4 ure. ? ste ga ve dobile v Lj? Kam se naj obrnem? Na spletu tisto mail ni vec aktualen glede na to, da je sedaj vse preko sistem.hvala punce

Hola punce! Moram dans neki podelit, k mogoče še keri da upanje 🙂

Moj dragi je imel zelo slab vzorec ko sva začela. Za primer, število je bilo prvič 4mio in drugič 10 (mora biti vsaj 50). Pri pregledu pri urologu so mu rekli, da je šlo neki pri puberteti narobe in da se absolutno nič ne da nardit in naj se niti ne matra.

Od januarja je vseeno bil ful priden ker bova šla kmal spet v postopek in hočva najboljše možnosti. Ni šel v nobeno savno, pazil pri alkoholu, nehu kadit, jemal neke dodatke itd. In dans sva dobila VRHUNSKE rezultate! Število je blo tokrat 170mio in tudi gibljivost in vse je res super!

Tko da zgleda se včasih vseeno da kaj naredit ?

Upanje…, 04.04.2024 ob 21:33

Sky90, 04.04.2024 ob 21:30

@Upanje…  jaz sem v Mb morala počakati na dve menstruaciji po histeroskopiji, s tadrugo sem se potem prijavila za prenos zamrznjenčka. Si jo že imela? Jaz sem bila v Postojni, prišla na vrsto takoj in še ko sem povedala da gre za IVF je zdravnik kar sam predlagal da mi hkrati naredi še scratching maternice (malo popraska sluznico, to naj bi pripomoglo k vgnezditvi).

Hvala za odgovor. Upam, da se uspem pred poletjem…

Jaz bom imela v Ljubljani.

Konec meseca, trenutno čakam, da mi javijo za termin pri anesteziologu…

Koliko časa si pa čakala ma termin za histeroskopijo?

Jaz sem ravno dobila napotnico za histeroskopijo v Lj in so rekli da termin naknadno sporočijo, nimam pa pojma kok se to dejansko čaka.

@zasanjana90x672 če se ne mudi zelo z bolniško lahko počakaš na izvid posveta (dobiš po pošti domov) in ta izvid predložiš kot dokaz, da si bila na kliniki. Če bi rada to prej uredila pa verjetno naboljše, da pokličeš Leonišče ali pa da greš kar osebno tja, če si blizu doma, pa prosiš za potrdilo. Sicer pa se v ZVem in na zdravstveni kartici vidi, da si imela danes tam posvet, mogoče bo to za zdravnico dovolj.

Za postopek pa najprej aktiviraš napotnico (pošlješ mail), pa lahko prosiš da ti dajo kar datum za sprejem (sploh če si imela pred kratkim M ti brez težav uvidijo), potem pa 2 dan M pričneš s pikanjem. Zdaj razen, če si imela stimulacijo manj kot 1 mesec nazaj, potem bo treba pa kak mesec počakati.

@zasanjana90x672 jaz sem bila ta teden na pregledu in mi dali novo napotnico. Ker sem bila ravno sredi menstruacije sem aktivirala napotnico in napisala kdaj se je začela ta menstruacija in kdaj imam naslednjo v maju. Dobila sem datum pregleda pred naslednjo. 

(Ne)srecnica in Anonimo 7024 hvala!!! Vcasih se človek težko znajde med to birokracijo ?hvala bogu za tale forum!

A izvid dobiš po posti? Nisem vedela, da tudi za takšen pregled in posvet.hvala.

Zdaj me pa se zanima: mož je tudi dobil napotnico od os.zdravnika in se mora tudi prijavit. Sestra mi je rekla, da mora en dan priti tudi osebno k njim na posvet, ta dan bova v polinklinik oddala še kri za spolno prenosljive bolezni.

Torej ta moževa napotnica se aktiva tudi preko tega spletnega obrazca leonišca? Ali kako? Z mailom?

Kaj daste punce ko imate te preglede? Pa npr.sedaj ko moram oddat kri? Jaz nisem iz Lj in da pridem tja parking in se ostalo in vzame najmanj 4 ure. Kaj daste? Dopuste? Ure? Hvala in lep dan punce

Jaz dam vedno bolniško (skoraj ura in pol do bolnišnice) in si potem, ko uredim/-va, narediva izletek (kosilo, kavica, šoping …). ?

Kdaj ste po ETZ (v naravnem ciklu) dobile M? ?

Midva sva 2 uri pa pol oddaljena od Lj in sva sla na vse preglede skupaj, po pregledu ponavadi se v soping in kosilo pa potem domov. Da nisva hodila samo za tiste par minut, ko sva dajala kri al pa neki. Sem pa vsakic koristila bolnisko, partner ima pa tako sluzbo, da je lahko organiziral si fraj takrat.

New Report

Close