Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

Odgovor na objavo uporabnika
Sky90, 04.04.2024 ob 21:30

@Upanje…  jaz sem v Mb morala počakati na dve menstruaciji po histeroskopiji, s tadrugo sem se potem prijavila za prenos zamrznjenčka. Si jo že imela? Jaz sem bila v Postojni, prišla na vrsto takoj in še ko sem povedala da gre za IVF je zdravnik kar sam predlagal da mi hkrati naredi še scratching maternice (malo popraska sluznico, to naj bi pripomoglo k vgnezditvi).

Hvala za odgovor. Upam, da se uspem pred poletjem…

Jaz bom imela v Ljubljani.

Konec meseca, trenutno čakam, da mi javijo za termin pri anesteziologu…

Zdravo punce

Kdaj ste ve šle na prvi ultrazvok po prenosu. 21.3 sem imela prenos 5 dni starega zarodka, ko sem klicala ginekologinjo me je sestra naročila šele 8.5, kar bo že konec desetega tedna.

Je to vredu? Ker koliko sem gledala se punce že naročujejo na pregled v 7, 8 tednu.

Hvala za odgovore

Plusek505, 05.04.2024 ob 07:32

Zdravo punce

Kdaj ste ve šle na prvi ultrazvok po prenosu. 21.3 sem imela prenos 5 dni starega zarodka, ko sem klicala ginekologinjo me je sestra naročila šele 8.5, kar bo že konec desetega tedna.

Je to vredu? Ker koliko sem gledala se punce že naročujejo na pregled v 7, 8 tednu.

Hvala za odgovore

A potrditveni uz na kliniki je bil ali ne? Jaz sem mela na kliniki mislem, da v 8. tednu in potem pri svoji ginekologinji konec 9., ker so bili potem prazniki in da sem pred prazniki utegnila iti na nuhalno, ker bi kasneje bil plod ze prevelik.

Ne nisem imela niti potrdilnega.

Samo krvni test je bil na 13 dan 1570 bhcg. Pol so pa rekli da se naročim pri svoji ginekologinji ki pa me je naročila šele 8.5

@Plusek505 jaz sem imela potrditveni ultrazvok pri svoji ginekologinji 14 dni po krvnem trstu, ko sem bila 6t 5d. To je bil potrditveni ultrazvok. Pogledali so kje je plod in ali bije srce. Naslednji ultrazvok sem imela, ko sem dopolnila 9.tednov. Vesel si vsakega ultrazvoka in vsake informacije, ki jo dobiš o svojem bodočem otroku.

Hvala za odgovore.

Nevem mislim da si ta sestra ni znala niti zračunat tednov. Bom šla na potrditveni ultrazvok samoplačniško. Da se nena hecam z njimi. Ker me bo pobralo od radovednosti če je vse okej.

Pa če grem v 7 tednu na potrditvenega samoplačniško pol lahko komot v desetem tednu grem tja

Evo, punkcija za mano. Pridelala 19 celic. Zaradi morebitne hiperstimulacije pa svežega prenosa ne bo. Počakati moram 2 menstruaciji in nato po zamrznjenčka.

Je imela še katera podobno situacijo? Nekje sem prebrala, da so pingvinčki še bolj vzdržljivi kot sveži… Pa še poletje bo (vem za eno, ki je večkrat hodila in 2x je uspelo ravno poleti).

Srečno vsem.

Anonimno 7331, 05.04.2024 ob 17:38

Evo, punkcija za mano. Pridelala 19 celic. Zaradi morebitne hiperstimulacije pa svežega prenosa ne bo. Počakati moram 2 menstruaciji in nato po zamrznjenčka.

Je imela še katera podobno situacijo? Nekje sem prebrala, da so pingvinčki še bolj vzdržljivi kot sveži… Pa še poletje bo (vem za eno, ki je večkrat hodila in 2x je uspelo ravno poleti).

Srečno vsem.

Jaz sem tak primer, imela sem sicer le 9 celic, ampak že pred in po punkciji imela hude bolečine, zato svežega prenosa ni bilo. Pri tako velikem številk celic je kar prav, da počakajo. Počivaj in veliko pij, da se telo umiri.

Trenutno pa čakam, v ponedeljek sem imela prenos zamrznjenčka, tretji poskus. Upam, da je ta pravi. ?

Aha, super. Koliko zamrznjenčkov pa je nastalo iz 9 celic?

Srečen izid želim ?

Anonimno 7331, 05.04.2024 ob 19:58

Aha, super. Koliko zamrznjenčkov pa je nastalo iz 9 celic?

Srečen izid želim ?

Dobili smo 5 zamrznjenčkov. Hvala za lepe želje in srečno tudi tebi, ko prideš do prenosa! ?

Tudi pri meni je bila podobna zgodba v drugem postopku. 20 celic, od tega 5 zarodkov. Marca sem imela 1. prenos zamrznjenega zarodka in čakam na potrditveni UZ. ???

Živjo vsem skupaj!

Pa sem ponovno z vami…

Prvi postopek dolg protokol 1zarodek, svez prenos brez zamrznjenckov – menstruacija točna na minuto

Drugi postopek dolg protol 1 zarodek svež prenos, 2 zamrznjenčka – menstruacija točna na minuto

Prvi zamrznjenček – zamenjali progesteron (amalgen) menstruacija točna na minuto

Drugi zamrznjenček enako…..

Zdaj pa smo zamenjali protokol, tako da imam 16.4. sprejem za kratek protokol.

Zaradi endometrioze sem na neprekinjeni “kontracepciji” Visanne, za katero so rekli da jo ne preneham jemati.

Morda katera ve, bom s sprejemom kar dobila injekcije in pričela s postopkom ali se čaka naslednja menstruacija (ki je zdaj zaradi neprekinjene kontracepcije nimam).

Je kateri morda bolj ustrezal kratki protokol kot dolgi, saj se gre ponavadi ravno s kratkega v dolgega, pri meni pa je ravno obratno in me res skrbi da bodo rezultati še slabši kot v kratkem (na voljo pa imam le še ta in en postopek, saj imam eno punčko že doma spoceto po naravni poti 10let nazaj- imam pa 33 let).

Pa še nekaj, ko sem se že razpisala ? Po 4 neuspelih prenosih smo se odločili za prenos dveh zarodkov (ce bosta vsaj dva), je kaj več možnosti za vgnezditev?

Glede na kar nekaj popolnoma neuspelih poskusih imam upanja bolj malo, a vsaj pri vas lahko malo pojamram in povprašam tako da hvala že vnaprej vsem za kakšen odgovor, čestitke vsem, ki vam je vmes uspelo in držim pesti za vse ki čakate tisti magični  plusek ???

Jst mam tut doma puncko spoceto po naravni poti(14 let) pa mi pripada 6 postopkov,ne 4.V 5.postopku je ratalo in sem v 32 3/7…

Nikita21 najprej iskrene čestitke!!!!

Hvala za odgovor, se mi je zdelo da to ni v redu. Na odobritvi iz konzilija mi sicer piše 4 postopki, zdaj grem v tretjega, tudi meni je bilo čudno, saj sem brala da se, če je otrok spočet po naravni poti ne šteje pri obmp… Upam sicer da v teh dveh postopkih uspe, a vseeno se bom naslednjič pozanimala, če je mogoče še kako priti do tistih dveh postopkov, ki sta mi bila odšteta…

Kateri dan ciklusa ste imele prenos pingvinčka?

Planika584, 07.04.2024 ob 06:57

Kateri dan ciklusa ste imele prenos pingvinčka?

Jaz sem imela prvič 21., drugič 22. in tretjič 19. dan ciklusa. Cikluse imam dolge cca 25 dni. V tretje me je kar presenetilo, stopko sem dobila že na dan sprejema (12. dan). Še dobro, da nismo zamudili…

Punce, sem ravno po neuspesnem prenosu zamrznjencka v LJ, ostal mi je se en zamrznjencek. Ce dobim kmalu datum telefonskega razgovora, mislite da je mozno it ze v naslednjem ciklu? Mislite da se je mozno dogovorit tudi za naraven spontan postopek, brez stop injekcije?

Sp150, 07.04.2024 ob 14:49

Punce, sem ravno po neuspesnem prenosu zamrznjencka v LJ, ostal mi je se en zamrznjencek. Ce dobim kmalu datum telefonskega razgovora, mislite da je mozno it ze v naslednjem ciklu? Mislite da se je mozno dogovorit tudi za naraven spontan postopek, brez stop injekcije?

Ponavadi recejo, da naj bo vmes ena redna menstruacija po neuspelem prenosu…

jaz sem šla po zamrzjenčka v avgustu, maja naslednje leto se mi je rodil sin? srečno!!

V primeru hiperstimulacije se počaka 2 meseca na prenos zamrzjencka?

New Report

Close