OBMP – IVF 2024
Jagoda1212872, 02.04.2024 ob 10:20
zasanjana90x672, 02.04.2024 ob 10:07
@novinka_149 ja v Dravljah sem imela na zivo punkcijo in to je bilo nekaj najhušega. Res ne bi rada še enkrat cez to no…kot je @Jagoda1212872 rekla, je Reš to delal vse na zivo, imele pa smo kao anestezijo. Z anestezijo verjetno ne bi slo tako po tekocem traku kakor je slo, koker se spomnim.
Torej v Lj samo v lokalni delajo punkcijo? Zdaj je par punc napisalo da so vseeno vse cutile..tega se ful bojim
V Ljubljani lahko izberete po želji..priporočam vam sedacijo..je podobno kot popolna anastezija..večina jih isto zaspi za tistih 10 minut…nič ne čutiš.. res se je škoda matrat če ni treba…js sm mela enkrat sam 5 foliklov pa so me prepričevali da ne rabim sedacije da bo lokalna dovolj…ampak se nisem dala in vztrajala pri svojem…mi je rekla da nebom nič čutila..pa sm jo pol vprašala kolkrat je že bla da to govori pa je pol sam utihlna in oznaćla sedacijo?
@Jagoda1212872 kaj pa imajo vse na izbiro v Lj? Sedacija. Ok. Pa niste nič čutili? Mislim vem da nekaj sigurno cutis, ampak upam da skoraj nič no
zasanjana90x672, 02.04.2024 ob 11:10
@Jagoda1212872 kaj pa imajo vse na izbiro v Lj? Sedacija. Ok. Pa niste nič čutili? Mislim vem da nekaj sigurno cutis, ampak upam da skoraj nič no
Lokalna,Sedacija, splošna narkoza…ne res ne čutiš čisto nič,zato res mislim da ni potrebe po splošni…edino tist kanalček ki ti ga vstavijo v roko, pa Mal zapeče ko spustijo notri pol si pa že v rožicah? zbudiš se že v sobi za opazovanje?
Jagoda1212872, 02.04.2024 ob 11:22
Lokalna,Sedacija, splošna narkoza…ne res ne čutiš čisto nič,zato res mislim da ni potrebe po splošni…edino tist kanalček ki ti ga vstavijo v roko, pa Mal zapeče ko spustijo notri pol si pa že v rožicah? zbudiš se že v sobi za opazovanje?
OO @jagoda1212872 hvala..ste me pomirili, me je ze res bilo kr ornk strah, da ne dajo narkoze. Pri sedaciji tudi zaspiš? Pardon ne znam si predstavljat …Jaz sem imela nazadnje 17 foliklov in pri Rešu na zivo punkcijo, tako, da me je res groza, da bi še enkrat to kakrkol cutla. Sem rekla, da to mam najrajši da zaspim pa me zbudijo ko je konec.
@zasanjana90x672 jaz sem imela 2x punkcijo v sedaciji, obakrat 8 foliklov. Prvič me je dejansko najbolj bolelo ko so mi kanalček dali v žilo (je žila počila), potem ni bolelo med punkcijo nič (tudi injekcije nisem čutila), čutila sem kot bi mehurčki uhajali ven skozi nožnico, sem pa potem 3 dni imela občutek kot da imam vnetje mehurja. Drugič sem sicer čutila injekcijo v nožnico, potem pa nič več, me je sicer med opazovanjem bolelo in sem dobila protibolečinsko v žilo, ampak ne pa potem ni bolelo nič več. Jaz nisem zaspala, sem bila budna, nekatere pa tudi zaspijo. V bistvu dobiš v žilo pomirjevalo in pa protibolečinsko terapijo.
Jagoda1212872, 02.04.2024 ob 13:27
Js sem bla 4x in vedno me je zmanjkalo takoj..verjamem tud js sm bla prej pr rešu in res nebi šla še enkrat čez tole tko da vas razumem? večina kokr sm prebrala jih zaspi tko da bres strahov vse bo ok?tud same inekcije nisem nikoli čutila..
Hvalaaaa ??
Je pa sedaj res praksa, da partner seme prinese s sabo? To mi je cudno no. Kako vejo tudi da je to res njegovo npr. Kako to, da se tega ne opravi vec v Lj?
Hvala punce in cestitke vsem ki so zagledale plusek ?
zasanjana90x672, 02.04.2024 ob 13:50
Hvalaaaa ??
Je pa sedaj res praksa, da partner seme prinese s sabo? To mi je cudno no. Kako vejo tudi da je to res njegovo npr. Kako to, da se tega ne opravi vec v Lj?
Hvala punce in cestitke vsem ki so zagledale plusek ?
Če Želite lahko tam zrihta…res neradi vidjo ampak ko prideš brez tako nimajo druge izbire kot da dovolijo? drugače pa sem spraševala tam sestre in so rekle da majo baje boljše rezultate od doma zato so to tako pustili.. pa sm rekla kaj če je več kot 2 ure..je rekla da ni panike sam da ni na hladnem.. da to tako še pri njih stoji celo dopoldne na sobni temperaturi? ?♀️?♀️
Zdravo punce.
Meni je uspelo zagledati 2 črtici in sicer na drugem prenosu zamrznjenega zarodka. Po izračunu bi naj bila noseča 4t3d
Pa me zanima kakšen je postopek za naprej. Ker sem imela že izvenmaternicno nosečnost, sem že 8 dan po transferju ko je bil test pozitiven šla tudi dat kri, kjer je pokazalo 77 b-hcg, danes sem ponovno dala kri (na 12 dan) in se je vrednost hvala bogu povečala na 854.
Jutri na 13 dan imam “uraden” test, za katerega pa tako že vem kakšni bojo rezultati. Mogoče bo si kera mislila da nisem normlana, ampak mam ogromen strah pred izmenmaternično zato sem tudi dala teh 2x po 13 e da lahko bolj mirno spim.
Sedaj sem z njimi zaključila in imam naslednji ultrazvok že pri svoji ginekologiji? Ali se gre na potrditveni ultrazvok k njim? V katerem tednu se gre približno na ultrazvok? Koliko sem gledala na spletu pa mislim da so te vrednosti v normali ne?
Najlepša hvala za odgovor punce pa držim pesti za vse da se vam prikaže plusek
Jaz sem imela 14 foliklov in sem vzela lokalno (se mi zdi, da so najbolj veseli, ko se za to odločiš). Mene res ni nič bolelo. Verjetno je več različnih dejavnikov, ki vplivajo na to… Me je pa res zelooo bolelo pri prenosu, ker mi nikakor niso mogli zarodka vstaviti. Tako, da imam zdaj večji strah pred prenosom kot pa punkcijo. ?
Srečno vsem! ?
@Pupa06 v MB izbiraš med splošno anestezijo in med lokalno. Pod lokalno pri njih pomeni, da ti pred punkcijo dajo 1 tableto Apaurina in 1 tableto Tramala za popiti. To dobiš cca. 15 minut prej za popiti, tako da verjetno nekaterim prime, drugim ne. Odvisno od našega metabolizma. Splošna anestezija ti pa v operacijski nastavijo metuljčka na roko, spustijo noter anestetik, zaspiš v trenutku in se zbudiš po 10-15 minutah. Tako ničesar ne čutiš, nič ne boli. Nas je bilo tisti dan na punkciji cca.13, samo 1 je imela lokalno, ostale vse splošno. Ta punca je bila prva na vrsti za punkcijo in je prišla iz operacijske v bolečinah. Jaz bi se še enkrat odločila enako, za splošno anestezijo. Zakaj bi trpel in imel slabo izkušnjo, če to ni potrebno.
@Plusek505 čestitke ? tudi jaz imam zgodovino izvenmaterničnih nosečnosti in sem zato prosila osebno ginekologinjo, da mi je naredila UZ relativno hitro – kakšen teden dni po pozitivnem krvnem testu. Vodila sem se v MB, kjer sicer ne delajo potrditvenih in se v vsakem primeru naročiš k svojemu ginekologu po pozitivnem testu.
@Plus_one seveda. Slo je za kliniko Ark IVF v Grčiji. Sem pa bila z njimi v kontaktu, ker sva imela en postopek (sicer neuspešen) tam in sem poznala ekipo. Gre za majhno kliniko, ki jo vodi en zdravnik, ki te spremlja skozi vse dele postopka in se ti res posveti. Kljub temu, da tam ni uspelo, je dal priporočila za drugi postopek, ki so jih potem v MB upoštevali in so se izkazala za koristna. Srečno.
@hopepb kako je bilo na punkciji? Si v Lj, Mb? Katero anestezijo si imela?
Je bilo veliko foliklov?
Mene to čaka jutri v Lj, imela bom sedacijo. Malo me skrbi hiperstimulacija, ker imam kar veliko foliklov…
Hvala za info.
Punckijo sem imela včeraj, v UKC Mb. Pri zadnjem UZ sva se skupaj z Dr. Odločila za kratkotrajno splošno narkozo.
Punkcija je trajala nekje 10 do 15 min, meni se je zdelo ful hitro, zaspiš in se ze zbudiš. Po tem sem tam odležala se 2 uri, nato sem lahko odsla domov.
Bolečine po punkciji so res minimalne, res da imam kr velik prag bolečine, ampak je isto kot pri cist blagih krčih pri menstruaciji. Danes ne cutim vec nic bolecin, razen obcutek imam kot da me skoz tisci lulat… Vseeno pa se pazim in počivam…
Dobili pa smo 9 celic.
Pohvaliti pa moram vse osebje na Ukc MB, vsi zelo prijazni, vse lepo obrazložijo, res sem se vceraj na punkciji pocutila kot princeska…
@Upanje… jaz sem v Mb morala počakati na dve menstruaciji po histeroskopiji, s tadrugo sem se potem prijavila za prenos zamrznjenčka. Si jo že imela? Jaz sem bila v Postojni, prišla na vrsto takoj in še ko sem povedala da gre za IVF je zdravnik kar sam predlagal da mi hkrati naredi še scratching maternice (malo popraska sluznico, to naj bi pripomoglo k vgnezditvi).