OBMP – IVF 2024
Ena je sprasevala po punkciji. Meni so v LJ dali neko injekcijo ki kao omrtvici tisti del, vglavnem na zacetku ni prijela sem na eni strani vse cutila, teh bolecin ne pozabim nikoli. Se porodne bolecine niso bile tako hude, res pa je da sem bila vsa napihnjena imela sem veliko foliklov. V MB na punkciji te pa uspavajo, se zbudis kot princesa brez kakrsnih koli bolecin. 🙂
Dina in ostalim cestitke za pozitiven test. Ostalim, ki cakate pa zelim da cimprej zagledate plus, potem pa na UZ da vam povedo da je vse v redu 🙂
Midva sva pristala v postopku zaradi slabega spermiograma. Z mano naj bi bilo vse ok. Vedno nama naredijo icsi postopek…dobiva nekje 5 blastocist na postopek, nobena se ne ugnezdi. So mi pa naredili histero, vse ok. Dobila sem, na svoj predlog medrol in aspirin.
Jaz sem nad kliniko v lj in svojo obravnavo kar razocarana. Prve 3,4 prenose si mislis…pa ok, ne uspe vsem takoj. Za vsak prenos v lj potrebujes prej posvet. Na vseh zadnjih vsaj 6,7 posvetih sem vprasala vedno isto vprasanje; ali obstaja kak test, preiskava ki bi jo lahko opravila, lahko samoplacnisko? Dejte me prosim usmerit. In vedno je bil odgovor. A histero smo naredili, potem nimamo vec kaj naredit, cakamo na pravi zarodek. In jim verjames, upas,…
Sem se za nov postopek prestavila v mb. Vzeli so mi kri in ugotovili avtoimuno bolezen scitnice (ne na zacetku, ze kar precej hudo obliko). In sedaj prebiram to svoje stanje, kjer pise da mocno vpliva na sposobnost vgnezditve zarodka ali na ponavljajoce splave. Sej po eni strani sem vesela,so koncno odkrili vzrok. Ampak po drugi strani si pa mislim, da bi po 14 prenosih lahko na kaj takega pomislili tudi v lj.
V glavnem sedaj se zdravim s tableti in upam na najboljse.
Iz srca vsem srecno.
Anonimno123, 30.03.2024 ob 17:59
Živjo, mene pa zanima glede prenosa zamrznjenčka v LJ. Ali si moraš Stop injekcijo dati sam doma ob določeni uri, kako to ponavadi gre? Kako določijo vse to, kdaj v ciklu je čas, da jo dobiš? Ali pogledajo endometrij, folikle in nato določijo kdaj naj bi bila ovulacija? Hvala vnaprej!!
Na ultrazvokih spremljajo endometrij in velikost foliklov, ko vodilni pride čez 18, moraš dati stop injekcijo – jaz sem si jo vedno morala dati že dopoldne, torej sem morala to opraviti v službi… potem pa en teden po stopki sledi prenos. Velja pa to za prenos v naravnem ciklusu.
(Ne) srečnica pogledali so mi TSH, T4, T3, antiTG in antiTPO…pac, kar se pri scitnici gleda (mimogrede, vse vrednosti so bile zanic).
Sej gre se bolj za to, da sem sama raziskovala katere teste bi se opravila (ravno sem se hotela prijaviti na ERA test, ker mi ni nic drugega vec na pamet padlo)… ampak na neko osnovno scitnico pa tudi pomislila nisem. Sem bila sigurna da to so pa na kliniki pokrili
Anonimno 7331, 30.03.2024 ob 07:59
@hopepb a imaš kmalu punkcijo?
Ja, danes na ultrazvoku sem dobila termin za punkcijo, v sredo 3.aprila zjutraj…
Ne bo nic narobe, kr pogumno, z vsako naslednjo ti gre vedno boljse… Jaz mogoče stekleničko obrnem postrani, in iglo pod kotom, da res gre vsa tekočina ven…
Ja, oboje so mi podaljšali za 2 dni, (folikli vrjetno niso dovolj zrastli v tem casu)sem hodila v petek, soboto in nedeljo na ultrazvok… danes popoldne se imam samo cetrotide, zvecer pa stop injekcijo…
Anonimno 5076, 01.04.2024 ob 18:31
(ne)srecnica, nekaj casa nazaj je ena punca govoril o nekih probiotikih, ker so ji odkrili neko bakterijo v maternici. So pri tebi to pogledali? Samo kot ideja…
@anonimno5076 ja, jaz sem o tem govorila. V bistvu gre za premalo laktobacilov v maternici oz endometriju. Na spletu je kar nekaj raziskav na to temo napisanih… ce pogooglas endometrium microbiome/microbiota impact in fertility:
An endometrial microbiota with a lower abundance of lactobacilli is associated with recurrent implantation failure (RIF) in infertile women. Thus, there is a characteristic endometrial microbiome in women with embryo implantation failure.14 Mar 2023
Jaz sem imela bris v Avstriji na kliniki, kjer so mi ugotovili pomanjkanje teh laktobacilov in sem jemala probiotike. Po treh mesecih so mi bris ponovili in stanje se je izboljsalo. Je pa zdravnik rekel, ko bom prenehala s probiotiki, da bo slo stanje nazaj. Jemala sem vsak dan eno do dve vrecki probiotika OmniBiotik Flora plus. Po cca. dobre pol leta se mi zdi, malo imam ze pobrkljano vse, sem uspesno zanosila po 8. neuspesnih transferjih in vedno povsem solidnih embrijih. Kaksno leto in pol nazaj, ko sem se odlocila, da bi mogoce imeli se kaksnega otrocka, sem zacela ponovno jemati te probiotike. V tem casu sem imela transfer zamrznjencka na 7.dan… ta je bil ze nekako obsojen na propad. Letos januarja pa IVF svezega zarodka in je uspel. Zdi se mi, da so probiotiki odigrali kljucno vlogo, kajti pri meni drugih posebnosti ni bilo ugotovljenih, kljub histero in laparo. Aja, razen tega da sem imela v jeseni oktobra ugotovljeno avtoimuno bolezen scitnice kot ena predhodnica in sem morala najprej te vrednosti popraviti do IVF. V enem mesecu je padla vrednost TSH iz 9,20 na 2,60 enot s tableti. Ampak sem imela takrat se 14 dni nazaj v mejah, torej malo pod 5,0, kar se mi je zdelo ze visoko, glede na to da hocejo za IVF imeti TSH pod 2,50 oz se bolje pod 2,00 pa to redkokdo pove naglas!!Tezila sem da to sigurno ni ok, sploh pa ne za IVF, da so me dali k tirologu, ki je ugotovil, da je vse res. Da o smotanem pocutju sploh ne govorim.
@novinka_149 ja v Dravljah sem imela na zivo punkcijo in to je bilo nekaj najhušega. Res ne bi rada še enkrat cez to no…kot je @Jagoda1212872 rekla, je Reš to delal vse na zivo, imele pa smo kao anestezijo. Z anestezijo verjetno ne bi slo tako po tekocem traku kakor je slo, koker se spomnim.
Torej v Lj samo v lokalni delajo punkcijo? Zdaj je par punc napisalo da so vseeno vse cutile..tega se ful bojim
ko debatirate o teh probiotikih…mene je tudi gospa Barbara poslala na bris na patogene bakterije(to dela vsak gin.),ker pa nisem dobila nikjer took hitro termina..mi je svetovala da kar naredim eno kuro z vaginalnimi probiotiki in še oralnimi zraven, oralne jem še vedno. Če ni pravo razmerje teh bakterij je tud problem za vgnezditev.
Drugače sem pa danes 6 dan…že od 3ga dneva delam teste?na bcju je črtica vsak dan odtenek močnejša..ker pa jim lih nezaupam sem se danes opogumla še z drugim testom(zazna 25) in je tudi prisotna druga črtica?? močno močno upam da se tokrat izide tako kot mora..bi bil že čas?
Hvala da ste držale pesti?tud vsem ostalim želim in navijam da končno zagledate ta plusek?
zasanjana90x672, 02.04.2024 ob 10:07
@novinka_149 ja v Dravljah sem imela na zivo punkcijo in to je bilo nekaj najhušega. Res ne bi rada še enkrat cez to no…kot je @Jagoda1212872 rekla, je Reš to delal vse na zivo, imele pa smo kao anestezijo. Z anestezijo verjetno ne bi slo tako po tekocem traku kakor je slo, koker se spomnim.
Torej v Lj samo v lokalni delajo punkcijo? Zdaj je par punc napisalo da so vseeno vse cutile..tega se ful bojim
V Ljubljani lahko izberete po želji..priporočam vam sedacijo..je podobno kot popolna anastezija..večina jih isto zaspi za tistih 10 minut…nič ne čutiš.. res se je škoda matrat če ni treba…js sm mela enkrat sam 5 foliklov pa so me prepričevali da ne rabim sedacije da bo lokalna dovolj…ampak se nisem dala in vztrajala pri svojem…mi je rekla da nebom nič čutila..pa sm jo pol vprašala kolkrat je že bla da to govori pa je pol sam utihlna in oznaćla sedacijo?