OBMP – IVF 2024
pikica519, 28.03.2024 ob 13:11
hej punce, mene pa zanima koliko časa ste čakale, da ste prišle na vrsto za postopek po odobritvi konzilija?
Februarja sva bila vpisana v čakalno vrsto, sestra je rekla, da pokličejo v roku enega meseca, pa se ta mesec izteka, poklicali še niso, mene pa skrbi, da bo treba čakat še dlje.
izvidi so pri obeh super, težava je samo to, da jaz nimam jajcevodov.
MIdva sva dobila odobritev od konzilija 28.12.2023, receno nama je bilo, da me poklicejo v roku 2-3 mesecev. Klicali so me 19.2.2024. Sva pa na UKC MB.
Pozdravljene punce, se pridruzujem temi…aprila imam prvi pregled v Ljubljani in trenutno moramo opraviti spermiogram za partnerja. Na mail sem dobila potrdilo o terminu, ampak tam pise da moramo seme prinesti s sabo v roku 1-2 uri. Fant je samoplacnik. Ker zivimo dalec to ni ravno mozno, in malo mi je cudno zakaj taksno navodilo… je dobila se katera podobno? Pa mora valjda obstajati moznost ‘oddaje’ semena na kliniki, v tistem trenutku? Zdaj me prav malo skrbi 🙂
Hvala za odgovore ze vnaprej 🙂
Zvezdica zaspanka828, 26.03.2024 ob 07:33
Lanog, 24.03.2024 ob 15:32
Anonimno 10676 čestitke in vso srečo še dalje! 🙂
Kakšne pa so drugače vaše izkušnje z Utrogestanom, so kakšni neprijetni stranski učinki?
Zanima me, ker se Crinone gel kar nabira v nožnici in vsake toliko pridejo na plano (lahko tudi raznobarvni) ostanki. Še celo po 5dneh menstruacije in večdnevnem prenehanju jemanju gela, se mi je izločila cela kepica ostankov.
Razmišljam, da je lahko to tudi razlog za nenormalno boleče krče, ki sem jih imela (mi niti več Lekadolov* ni pomagalo).
*Pa še tale pomembna informacija (relevantna izven IVF):
na akupunkturi mi je dr. omenila, da NSAID (npr. Nalgesin) lahko povzročijo, da pri ženski sploh ne pride do ovulacije. Sem malo pobrskala in res našla raziskavo: če se je jajčece sprostilo iz folikla pri 100% žensk, ki niso jemale tablet, se je to zgodilo samo pri 25% tistih, ki so jemale Nalgesin (sicer 10dni, samo krajše raziskave ni).
Mi je neverjetno, da ginekologinja ve, da imaš boleče menstruacije, pa te ne opozori na tole, ko prideš po napotnico za OBMP.:/
Lahko prosim deliš povezavo do te študije o NSAR? Namreč vse študije niso enako kvalitetne (zaradi števila vzorca, staistične pomembnosti itd.).
https://www.sciencedaily.com/releases/2015/06/150611082124.htm
Razumem, da so pri študiji jemale tablete 10dni in da jih pri menstrualnih krčih ne tako dolgo. Študija s krajšim jemanjem ne obstaja – ampak tudi če ne bi bilo pri krajšem jemanju 75% manj ovulacij, temveč npr. 25%, brezveze tvegat. Tako da jaz ne bom več jemala Nalgesina, raje kaj drugega.??♀️
Tole priporočam v poslušanje, je dolg podcast, ampak zelo zanimiv in informativen.
Škoda, da v Sloveniji PGT ni del standardnega IVF postopka, kot je na nekaterih klinikah.
Kolikor razumem, bi se izognili veliko nepotrebnim splavom ter tudi zmanjšali starost jajčec za naslednje cikle, ker bi se le-ti dogajali hitreje (brez “izgube časa” s prenosom zarodka, ki ima itak kromosomske anomalije in se ne bo obdržal).
_90_ na kliniki imajo sobico kjer lahko opravi izliv, oni sicer od korone vsem naročijo, da seme prinesejo od doma… Zdaj ali jim vnaprej povejte, da to ne bo mogoče, ker sta predaleč doma ali pa pač ko prideta tja razložita situacijo. Nekateri naredijo izliv tudi med potjo nekje, ampak to je po mojem mnenju najslabša možnost…
@Avokado497 sicer nisem imela toliko prenosov, ampak ko sem jaz spraševala na kliniki kaj bi lahko naredila, da bi bil drugačen rezultat (torej nosečnost) so mi rekli, da po prenosu ne jaz ne oni na moremo več vplivati na izzid postopka, da ko bo usojeno oz ko se bo vse poklopilo bo že uspelo, da je treba samo vztrajati…
Pri meni se žal to ni zgodilo in sem ostala brez otrok…
Avokado497, 28.03.2024 ob 18:50
Jagoda1212875 mocno drzim pesti za vaju?. Joj, kako te razumem…tudi za nama je ze transfer 14 zarodkov, brez vgnezditve. Me pa zanima, glede na to, da celice in zarodki so…kaj vama pa na kliniki povejo, svetujejo?
Hvala To veliko pomeni? ah nad zdravniki sem pa že obupala…oni bi sam šopal postopke in upal da enkrat rata…pravjo da so očitno zanič zarodki(kljub temu da jih je blo kar nekaj top oznake) glede na moj amh…po 5 postopku mi je nekako uspelo izsiliti preiskave.. pr histero so mi odstranil manjšo pregrado,biopsija BP…edino rahlo sem pozitivna na aps in mam predpisan aspirin,ki pa očitno tud nedeluje ker so se biokemicne ponovile…jih sploh ne štejem več…največji “uspeh” je bla ivm?clo spontano nama je ratal 2x odkar smo v postopkih in to sam z enim jajcevodom..ampak lih tok da mi zamuja dober teden pol se pa ulije?ta zadnjin7 postopek(1sm že plačala v dravljah,ker so lih predn bi mogla štartat ostal brez koncesije) sem pa vzela v svoje roke..šla sem h ge. Barbari Pregl na posvet,me je poslala še enkrat hormone preverit..nazadnje so mi jih pred 4 let?♀️in Evo prolaktin 40..za uspešno vgnezditev mora biti pod 15..z izvidom sem se obrnila na kliniko da mi napišejo dostinex,seveda mi ni ratalo,ker kao sploh ni tako visok in je verjetno od stresa in blabla…me je pa rešila ena punca in mi ga poslala..sem si ga uspela zbiti na 18 in ga moram jemat do krvnega..šla sem tudi preverit progesteron dan pred prenosom in je bil super…tokrat pa jemljem tudi medrol,spet na svoje roke, ker tudi za to ni bilo posluha? tko da zdej sm res nardila vse kar je v moji moči in rabim sam še malo pomoči vesolja da se vse tole poklopi? aja pa barbara tudi izvaja hipnozo..odlična izkušnja..smo predelal vse te neuspehe in sm jih končno pustila za sabo…sedaj jo sama izvajam doma vsak dan In res vam neznam opisat ampak res dober filing…sem dosti bolj sproščena in verjamem vase? tako da punce..ne pustite se jim vztrajajte pri svojem…js sm se res Mal pozno zbudila..saj veste kar upaš da enkrat pa bo…sam žal če se ne odpravi vzroka nemore kar ratat…
Kaj je pa pri vama razlog? Ste dal čez kakšne preiskave?
(Ne) srecnica hvala za odgovor. Pisala sem jim na mail info.leonisce in objasnila ker na telefon jih ne morem priklicati, ampak ce je tako bomo sli kar tja in upali na razumevanje. Ne vem ce bojo odgovorili na mail…Edina druga opcija je prespati v Ljubljani en dan prej in zdruziti prijetno s koristnim hehe… 🙂 ne bi fanta spravljala v tak stres da mora to nekje na skrivaj in hitro to resit, res se mi ne zdi ok.
Anonimno313, 27.03.2024 ob 08:04
Rosie56, 26.03.2024 ob 13:23
Anonimno313, 25.03.2024 ob 09:00
Živijo punce, mene pa zanima, kako poteka potem prijava v nov postopek IVF, če je trenutni neuspešen in tudi ni zamrznjenčkov. Torej, kaj je potrebno narediti, koliko časa je potrebno počakati, da se lahko začne z novim postopkom, itd. Sprašujem pa za LJ.
Hvala in srečno vsem ?
Hej, jaz sem lani sredi junija zaključila IVF postopek brez zamrznjenčkov v LJ in sem se takoj prijavila na nov postopek – Naročiš se v Leonišče (ambulanta za neplodnost) prek spletnega obrazca. Na pregled v Leonišču sem čakala do sredine oktobra in takrat mi je bila tudi izdana napotnica za nov postopek IVF, ki sem ga začela potem nekje sredi novembra (takoj v naslednjem ciklusu, po prejemu napotnice).
Srečno vsem!
Ful ti hvala za odgovor 😉 A za prijavo v Leonišču pa nisi potrebovala nobene nove napotnice? Samo pokličeš oz. preko spletnega obrazca se prijaviš?
lp,
Hej, v Leonišče se prijaviš na podlagi napotnice za obravnavo neplodnosti na sekundarni ravni, ki ti jo je izdal tvoj ginekolog velja pa ti eno leto. Torej odvisno kdaj ti je bila ta prva izdana, če ti še velja potem ne rabiš nove 🙂
Srečno vsem <3
@Jagoda1212875 tudi jaz močno stiskam pesti!
Midva sicer nimava za sabo toliko prenosov (v 4 postopkih je prišlo samo do treh prenosov, ker so se vedno celice nehale razvijati). Pri najinem zadnjem prenosu (ki je bil uspešen – ravnokar sem vstopila v 3. tromesečje) sem tudi jaz stvari malo bolj vzela v svoje roke. Povezala sem se z kliniko iz tujine (kjer sem bila na enem od prejšnjih, sicer neuspešnih, IVF postopkih) in sem jih prosila, če bi oni spremljali moj protokol za podporo po prenosu. Tako se nisem držala protokola iz MB – nisem vstavljala Crinone gela, ampak sem si priskrbela Utrogestan in bila na višjih dozah. Dodala sem še ene injekcije progesterona (Prolutex). Na vsakih nekaj dni sem samoplačniško hodila preverjat progesteron, rezultate pošiljala v tujino, kjer so mi svetovali glede prilagoditve doziranja injekcij in utrogestana. Sicer ne bom nikoli vedela, če je bilo to odločilno ali pa bi tale zarodek ostal tudi, če bi se držala protokola iz MB. Sem pa hvaležna, da sem sledila nekemu notranjemu glasu, ki mi je (ob tem, ko sem videla, da imava prvič nek zarodek, ki je vsaj približno ok kvalitete) govoril, da naj storim vse, kar čutim, da dam zarodku čim boljšo možnost.
Tudi pred prenosom sem se na kliniki kregala z zdravniki, ker mi tik pred zdajci niso želeli dati dvojne stop injekcije (čeprav smo bili tako dogovorjeni). Po priporočilu zdravnika iz tujine sem namreč prosila za dvojno stop injekcijo (ker imam osebno težave z zrelostjo celic).
Ne vem torej, kaj je tisto, kar je prispevalo k uspehu. Je pa vseeno to vse rezultiralo v tem, da me trenutno mali fantek v trebuščku brca in res stiskam pesti, da ga čez dobra dva meseca spoznam.
Srečno vsem, ne obupajte in se postavite zase. Če bi katera želela še bolj podrobne informacije glede sprememb, ki smo jih uvedli po priporočilih zdravnika iz tujine, pa naj kar pove.
@zasanjana kdaj pa pri komu si pa bla v dravljah, da so ti na živo pukncijo delali?
Medva sva šla zadnjič na posvet in se odločla ke premaknit. Ker sem večkrat prebrala glede te punkcije, sem vprašala in mi je zagotovila da dajejo anestezijo. Ne da zaspiš, ampak lokalno al kako se tisti bolj na izi reče ?
@hopepb a imaš kmalu punkcijo?
Novinka_149, 29.03.2024 ob 19:43
@zasanjana kdaj pa pri komu si pa bla v dravljah, da so ti na živo pukncijo delali?
Medva sva šla zadnjič na posvet in se odločla ke premaknit. Ker sem večkrat prebrala glede te punkcije, sem vprašala in mi je zagotovila da dajejo anestezijo. Ne da zaspiš, ampak lokalno al kako se tisti bolj na izi reče ?
Prej So vsem delal na “živo” Dobil si inekcijo ketonala v rit in to je bilo to…lokalno je sicer zaračunal zavarovalnici sam prejel je pa nisi…ko sem bila pa samoplačniško sem pa dobila “lokalno” ampak mene je to še bolj bolelo…preden ti to vse not našpika?pa predn to sploh prime je že konec punkcije?