OBMP – IVF 2024
Rosie56, 26.03.2024 ob 13:23
Anonimno313, 25.03.2024 ob 09:00
Živijo punce, mene pa zanima, kako poteka potem prijava v nov postopek IVF, če je trenutni neuspešen in tudi ni zamrznjenčkov. Torej, kaj je potrebno narediti, koliko časa je potrebno počakati, da se lahko začne z novim postopkom, itd. Sprašujem pa za LJ.
Hvala in srečno vsem ?
Hej, jaz sem lani sredi junija zaključila IVF postopek brez zamrznjenčkov v LJ in sem se takoj prijavila na nov postopek – Naročiš se v Leonišče (ambulanta za neplodnost) prek spletnega obrazca. Na pregled v Leonišču sem čakala do sredine oktobra in takrat mi je bila tudi izdana napotnica za nov postopek IVF, ki sem ga začela potem nekje sredi novembra (takoj v naslednjem ciklusu, po prejemu napotnice).
Srečno vsem!
Ful ti hvala za odgovor 😉 A za prijavo v Leonišču pa nisi potrebovala nobene nove napotnice? Samo pokličeš oz. preko spletnega obrazca se prijaviš?
lp,
Za spb sva sla s partnerjem dat kri 1 teden pred sprejemom kot sem dobila v navodilih in na sprejemu so ze imeli izvide.
Za histeroskopijo pa sem lani marca dobila napotnico in v koncu maja sem imela poseg. Lahko traja malo dlje ce je guzva pa zaradi prilagajanja ciklusu. Najbolj idelano je baje v tednu oz. dveh po menstruaciji, ko sluznica se ni tolk debela.
@enkratmogoce2305 kolikor sem jaz zasledila starostne meje za oploditev vec zakonsko ni, temvec pogledajo zdravstveno stanje zenske. Ce je zenska se dovolj plodna naredijo ce ni pa lahko ze pred 42 letom zakljucijo in ne odobrijo nadaljnjih postopkov.
Rezultate od SBP prejme zdravnica, ki te vodi v kliniki. Jst jih nism se nikoli nikjer prejela osebno. Itak ce karkoli nebi bilo ok, da je kdo pozitiven ti naprej nebi odobrili oploditve in te seveda o tem obvestili. Ce bosta negativna pa ponavadi nic kaj posebnega ne javijo, samo dobis datum za naprej.
Punce moje morem se vam Mal izpovedat po dolgem času?kar nekaj časa nism bla aktivna na tem forumu…bolj sem bla 2020/2021 pod istim Nick name…če se me katera spomni?mam že kar orng zgodovino za sabo naročje pa še vedno prazno?no da ne dolgovezim..za zadnji postopek smo probali dolgi protokol…celic je blo kar veliko(9) za moj amh 0.72… no včeraj 5 dan sem dobila za čuvat eno in edino pikico ki me je počakala…je sicer top kvalitete sam dobro vem da to nič dost nepomeni…je pa tale pikica moje zadnje upanje…gre že za 16 prenešen zarodek..in polagam Use upe v njoo?prosim držite pesti za naju..ker jih še kako rabiva?
Zdravo punce..malo sm zmedena ?? tale moja M me heca in me zanima, če je že katera imela tako.
Alora, sama imam načeloma redne menstruacije na 24-26 dni…med prvim postopkom in zamrznjenčkom takoj po prenehanju jemanja progesterona sem M dobila na 40dni. Med tem dvema postopkoma pa sem dobila M na 29dni. No danes pa sem dobila M na 20. Dan. A še kateri tako zmedeno prihaja M? Sicer so mi rekli na UZjih, da imam majhen polip kateri naj nebi bil problematični…a je možno, da je počil al kaj podobnega? Bi se pa rada prijavila v nov postopek, zato me zanima?
Vsem res hvala za odgovor in želim vam čim hitrejši++ ????
hej punce, mene pa zanima koliko časa ste čakale, da ste prišle na vrsto za postopek po odobritvi konzilija?
Februarja sva bila vpisana v čakalno vrsto, sestra je rekla, da pokličejo v roku enega meseca, pa se ta mesec izteka, poklicali še niso, mene pa skrbi, da bo treba čakat še dlje.
izvidi so pri obeh super, težava je samo to, da jaz nimam jajcevodov.
A v Lj dajo za punkcijo vedno anestezijo? Jaz grem drugič v postopek. Prvič sem bila v Dravljah in res ne bi rada punkcijo dozivela še enkrat na zivo…meni je bilo kar bolečene. Tako, da ipam da v UKCLj dobiš anestezijo.
Sem prebrala, da izvidi SPB veljajo za oba samo 2 leti. Torej je za nov postopek verejtno to ponovno oddati. Zdaj 12.4.imam jaz pregled…verjetno tukaj izvem potem kdaj prideva dati kri s partnerjem za SPB.
hopepb, 28.03.2024 ob 14:46
Oj, hvala za odgovor. Pa si se o tem odločila sama? Si imela to možnost, ali ne? Kajti jaz sem imela novembra laparoskopsko operacijo, in sem imela splošno anestezijo, ne bi rada spet kaksne koli anestezije ce to ni res nujno, imam pa kar visok prag bolečine…
Ja, v UKC LJ se sam odločiš. Glede na število foliklov pa lahko svojo odločitev tudi še spremeniš.
lp,
zasanjana90x672, 28.03.2024 ob 14:07
A v Lj dajo za punkcijo vedno anestezijo? Jaz grem drugič v postopek. Prvič sem bila v Dravljah in res ne bi rada punkcijo dozivela še enkrat na zivo…meni je bilo kar bolečene. Tako, da ipam da v UKCLj dobiš anestezijo.
Sem prebrala, da izvidi SPB veljajo za oba samo 2 leti. Torej je za nov postopek verejtno to ponovno oddati. Zdaj 12.4.imam jaz pregled…verjetno tukaj izvem potem kdaj prideva dati kri s partnerjem za SPB.
V Lj si sam izbereš, katero vrsto anestezije boš imela.
Za izvide za SPB so pa meni povedali, da veljajo 1 leto.
lp