OBMP – IVF 2024
Jutro!☀️
Se je zgodilo kateri, da ji je utrogestan tolk zaviral M, da ni blo niti malo sledu krvi? Cez dva dni mam krvni… krce take (tja pa sm), kot da bo vsak cas M… niti malo sledi o krvi in ne vem kaj naj cakam v torek na krvnem. Po eni strani se ne obremenjujem, bo kar bo, po drugi strani ratujem zivcna in studiram naredit kak test.?
Je pa to moj drugi postopek, tretji prenos… nekako nism pripravljena na neuspeh, ker potem ne vem a bom sposobna se it v tretji postopek, totalno me bo potolklo ce ne bo nc ratalo. Optimizem mi daje k nimam niti malo izcedka (prva dva prenosa sm mela skoz po parih dneh in sta bla tud neuspesna), po drugi strani nimam niti malo obcutljivih prsi in nikakrsnih znakov nosecnosti. Pa se spodi me obcasno zvija kot pred zacetkom M.?
Anonimno 10676, 24.03.2024 ob 08:10
Jutro!☀️
Se je zgodilo kateri, da ji je utrogestan tolk zaviral M, da ni blo niti malo sledu krvi? Cez dva dni mam krvni… krce take (tja pa sm), kot da bo vsak cas M… niti malo sledi o krvi in ne vem kaj naj cakam v torek na krvnem. Po eni strani se ne obremenjujem, bo kar bo, po drugi strani ratujem zivcna in studiram naredit kak test.?
Je pa to moj drugi postopek, tretji prenos… nekako nism pripravljena na neuspeh, ker potem ne vem a bom sposobna se it v tretji postopek, totalno me bo potolklo ce ne bo nc ratalo. Optimizem mi daje k nimam niti malo izcedka (prva dva prenosa sm mela skoz po parih dneh in sta bla tud neuspesna), po drugi strani nimam niti malo obcutljivih prsi in nikakrsnih znakov nosecnosti. Pa se spodi me obcasno zvija kot pred zacetkom M.?
A Si naredila test meni je danes 10dni od prenosa dve crte enake v petak imam krvni upam da bo vse uredu ?
Nisem imela namena testirat, ker sm si rekla ze pred prenosom da grem res go with the flow, da ne bom testirala ker nocem presinga. No potem sem se zdej odlocila, da useeno naredim test dva dni pred krvnim. V planu, ce ze, bi bil test dan pred krvnim, da ne hodim za brezveze v Lj.
Naredila sm z dvema testoma naenkrat, oba sta dve oz leto in pol po preteku uporabe? (nism ze dolgo kupla nobenga testa k mi je blo skoda kesa, ker jih potem itak nikol nism rabla in sm mela to staro zalogo doma)…
Oba sta +.? Sm ful vesela, istocasno se z vsemi izkusnjami ki jih imam zavedam, da ena lastovka se ne prinese pomladi. Wish me luck!???
Anonimno 10676 čestitke in vso srečo še dalje! 🙂
Kakšne pa so drugače vaše izkušnje z Utrogestanom, so kakšni neprijetni stranski učinki?
Zanima me, ker se Crinone gel kar nabira v nožnici in vsake toliko pridejo na plano (lahko tudi raznobarvni) ostanki. Še celo po 5dneh menstruacije in večdnevnem prenehanju jemanju gela, se mi je izločila cela kepica ostankov.
Razmišljam, da je lahko to tudi razlog za nenormalno boleče krče, ki sem jih imela (mi niti več Lekadolov* ni pomagalo).
*Pa še tale pomembna informacija (relevantna izven IVF):
na akupunkturi mi je dr. omenila, da NSAID (npr. Nalgesin) lahko povzročijo, da pri ženski sploh ne pride do ovulacije. Sem malo pobrskala in res našla raziskavo: če se je jajčece sprostilo iz folikla pri 100% žensk, ki niso jemale tablet, se je to zgodilo samo pri 25% tistih, ki so jemale Nalgesin (sicer 10dni, samo krajše raziskave ni).
Mi je neverjetno, da ginekologinja ve, da imaš boleče menstruacije, pa te ne opozori na tole, ko prideš po napotnico za OBMP.:/
fruty9, 25.03.2024 ob 15:16
Pozdravljene,
zaradi bolezni sem bila primorana prestaviti kontrolni pregled po neuspelem IVF in so mi dodelili nov datum, maja. Zanima me, kako je s postopki v času poletnih mesecev? Od kdaj do kdaj delajo?
Lani vem da od konca junija pa do začetka avgusta (tam nekje) niso naročali. Menda se julija laboratorij zapre, da ga generalno čistijo, neki takega. ?
@Anonimno 10676 jaz 2x nisem imela nobenih izcedkov, nobene krvavitve, pa kljub temu negativen test…
Ja sej… to mi je cudno, ker nimam nikakrsnih simptomov.
Utrogestan mi je itak skoz zaviral M, izcedki so bili pa prisotni. Sedaj pa niti sledu o zacetku M in je cisto drugace kot ponavadi. Itak pa tudi ce je pozitivn test, je lahko potrditveni UZ negativen itd. Tle nisi nikol siguren.?
Se probam neobremenjevat, sm aktivna od prenosa dalje kot da se ni nic zgodilo, delam spomladanska dela okoli hise, na sihtu je guzva… tko da bo kar bo. Lajfa ne mislem dat na hold zarad tega, sm bla ze prevec let v nekem krcu in pretiranem razmisljanju okrog vsega tega.
Lanog, 24.03.2024 ob 15:32
Anonimno 10676 čestitke in vso srečo še dalje! 🙂
Kakšne pa so drugače vaše izkušnje z Utrogestanom, so kakšni neprijetni stranski učinki?
Zanima me, ker se Crinone gel kar nabira v nožnici in vsake toliko pridejo na plano (lahko tudi raznobarvni) ostanki. Še celo po 5dneh menstruacije in večdnevnem prenehanju jemanju gela, se mi je izločila cela kepica ostankov.
Razmišljam, da je lahko to tudi razlog za nenormalno boleče krče, ki sem jih imela (mi niti več Lekadolov* ni pomagalo).
*Pa še tale pomembna informacija (relevantna izven IVF):
na akupunkturi mi je dr. omenila, da NSAID (npr. Nalgesin) lahko povzročijo, da pri ženski sploh ne pride do ovulacije. Sem malo pobrskala in res našla raziskavo: če se je jajčece sprostilo iz folikla pri 100% žensk, ki niso jemale tablet, se je to zgodilo samo pri 25% tistih, ki so jemale Nalgesin (sicer 10dni, samo krajše raziskave ni).
Mi je neverjetno, da ginekologinja ve, da imaš boleče menstruacije, pa te ne opozori na tole, ko prideš po napotnico za OBMP.:/
Lahko prosim deliš povezavo do te študije o NSAR? Namreč vse študije niso enako kvalitetne (zaradi števila vzorca, staistične pomembnosti itd.).
Anonimno313, 25.03.2024 ob 09:00
Živijo punce, mene pa zanima, kako poteka potem prijava v nov postopek IVF, če je trenutni neuspešen in tudi ni zamrznjenčkov. Torej, kaj je potrebno narediti, koliko časa je potrebno počakati, da se lahko začne z novim postopkom, itd. Sprašujem pa za LJ.
Hvala in srečno vsem ?
Hej, jaz sem lani sredi junija zaključila IVF postopek brez zamrznjenčkov v LJ in sem se takoj prijavila na nov postopek – Naročiš se v Leonišče (ambulanta za neplodnost) prek spletnega obrazca. Na pregled v Leonišču sem čakala do sredine oktobra in takrat mi je bila tudi izdana napotnica za nov postopek IVF, ki sem ga začela potem nekje sredi novembra (takoj v naslednjem ciklusu, po prejemu napotnice).
Srečno vsem!