Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

Odgovor na objavo uporabnika
Zmedena126, 17.01.2024 ob 12:33

Seveda imam kot 30 letnica na papirju večje možnosti za zanositev, ampak nisem govorila o tem.

Glede na to, da se naravno na otroku trudim že več kot 7 let potem že ni vse tako kot bi moralo biti. Jaz sem samo povedala svojo izkušnjo in nisem trdila da sem toliko celic pridelala zaradi kisikove komore. Sem oa seveda bila neizmerno vesela sploh ko so mi povedali, da smo iz tega naredilo 13 dobrih zarodkov. In mi je načeloma vseeno kaj je bil razlog. Moj namen objave je bil da povem svoje izkušnjo in morda kateri s tem pomagam.

Seveda. Vsak ima svojo izkušnjo. Čestitam ti za toliko lepih zarodkov in uspešno naprej.

Vprašanje- v prvem postopku sem bila v Lj…prestavili so mi iz Dravelj v Lj. Sedaj vidim, da se je vse kar poslabšalo v Lj. Zanima me lahko grem za 2.postopek v MB? Vse papirje imajo res v Lj, ampak razmisljam da bi šla v LJ…kako dolgo se čaka kaj na 1.posvet v MB?

Pozdravljene punce,

se vam pridruzujem v klepetu. Jutri me caka punkcija v MB. Imam ze enega otroka (4,5 let)  iz prejsnjega IVF-ICSI, ki je uspel v 5. IVF postopku oz. 9. prenosu, tako da punce samo vztrajat je treba. Tudi sama sem ze v 39.letu, kar pomeni da so moznosti za uspeh ze toliko manjse, ampak grem naprej z optimizmom. Pri meni niso nikoli ugotovili nekih posebnosti zakaj ne uspe, pri partnerju so bili enkrat plavalcki slabsi v morfologiji, ampak nic drasticnega.

Sem pa bila na zacetku v LJ v postopku, ampak sem hitro izgubila zivce, ker vse toliko traja, da sem sla v tujino – v Avstrijo. Samoplacnisko. Delno so mi stroske sicer povrnili zaradi osebnih razlogov, moram pa reci, da so naredili veliko vec testov in preiskav, v eno so me vkljucili celo zastonj – bris matericne sluznice – 2x ali 3x se s kontrolo. Tu so ugotovili da stanje ni ok in sem dobila neke probiotike za izboljsanje. To je po nekih raziskavah vzrok, da je 60% manjsa verjetnost za zanositev, ce matericna sluznica nima dovolj dolocenih laktobacilov (microbiota). Probiotike jem vec ali manj skos od takrat naprej in kaksno leto po tem sem zanosila v postopku MB, ker sem sla pac nazaj na zavarovalnico. Jaz sem bila s kliniko zelo zadovoljna, odzivni so zelo, ni da ni, in samo 2 uri iz LJ.

Spomladi sem imela prenos FET, ki ni uspel, ampak so bili tudi zarodki zamrznjeni na 7 dan in kot sem ugotovila pred dvemi meseci je moja scitnica v hipo stanju ze kaksno leto, torej mi premalo deluje, tako da je tudi to lahko vzrok za neplodnost. Po jemanju euthyroxa je stanje sedaj ok in upam, na najboljse.

Drzim pesti za vse, ki ste v tem “cirkusu”. 😊

zasanjana90x, 17.01.2024 ob 13:51

Vprašanje- v prvem postopku sem bila v Lj…prestavili so mi iz Dravelj v Lj. Sedaj vidim, da se je vse kar poslabšalo v Lj. Zanima me lahko grem za 2.postopek v MB? Vse papirje imajo res v Lj, ampak razmisljam da bi šla v LJ…kako dolgo se čaka kaj na 1.posvet v MB?

Ce se ne motim je cakalna doba cca 3-4 mesece. Vsaj bilo je tako.. ce ima katera bolj azurne info od lani/letos naj sporoci.

Lp punce jutri grem na punkciju prvic put tak da ne vem a je boleca ker su mi povedali da bom v lokalnoj in folikuli su mi 17.18.19.20.22 in mi je povedala da bom imala najmanjse 15

malin, 17.01.2024 ob 15:06

Pozdravljene punce,

se vam pridruzujem v klepetu. Jutri me caka punkcija v MB. Imam ze enega otroka (4,5 let)  iz prejsnjega IVF-ICSI, ki je uspel v 5. IVF postopku oz. 9. prenosu, tako da punce samo vztrajat je treba. Tudi sama sem ze v 39.letu, kar pomeni da so moznosti za uspeh ze toliko manjse, ampak grem naprej z optimizmom. Pri meni niso nikoli ugotovili nekih posebnosti zakaj ne uspe, pri partnerju so bili enkrat plavalcki slabsi v morfologiji, ampak nic drasticnega.

Sem pa bila na zacetku v LJ v postopku, ampak sem hitro izgubila zivce, ker vse toliko traja, da sem sla v tujino – v Avstrijo. Samoplacnisko. Delno so mi stroske sicer povrnili zaradi osebnih razlogov, moram pa reci, da so naredili veliko vec testov in preiskav, v eno so me vkljucili celo zastonj – bris matericne sluznice – 2x ali 3x se s kontrolo. Tu so ugotovili da stanje ni ok in sem dobila neke probiotike za izboljsanje. To je po nekih raziskavah vzrok, da je 60% manjsa verjetnost za zanositev, ce matericna sluznica nima dovolj dolocenih laktobacilov (microbiota). Probiotike jem vec ali manj skos od takrat naprej in kaksno leto po tem sem zanosila v postopku MB, ker sem sla pac nazaj na zavarovalnico. Jaz sem bila s kliniko zelo zadovoljna, odzivni so zelo, ni da ni, in samo 2 uri iz LJ.

Spomladi sem imela prenos FET, ki ni uspel, ampak so bili tudi zarodki zamrznjeni na 7 dan in kot sem ugotovila pred dvemi meseci je moja scitnica v hipo stanju ze kaksno leto, torej mi premalo deluje, tako da je tudi to lahko vzrok za neplodnost. Po jemanju euthyroxa je stanje sedaj ok in upam, na najboljse.

Drzim pesti za vse, ki ste v tem “cirkusu”. 😊

Katere probiotike pa so ti priporočili?

@Zvezdica zaspanka828 priporocili so mi probiotike Omni biotic Flora plus. Jem eno vrecko vsak dan na tesce, lahko tudi 2 – zjutraj in zvecer. So pa kar dragi, sploh ce jih jes dlje casa. Namrec meni so takrat rekli, da ko nehas gre stanje pac pocasi nazaj. Vmes jih kaksne 2 leti nisem jedla… od cca polovice nosecnosti in po porodu. Ko sem zacela razmisljat o se enem, sem jih zopet zacela. No, bolj sem upala na spontano zanositev, ce ze. 😄 Naj povem se, da prej v bistvu nisem nikoli zanosila, splavila… enostavno se ni prijelo, tudi z IVF ne. Edino enkrat sem imela vrednost beta okoli 18, pa je potem hitro padla. Drugace nikoli nic od nic do uspeha z nasim 4.letnikom.

@Zvezdica zaspanka828 mogoče komora res ne more zagotoviti uspeha, je pa pri meni osebno bil dosti boljši rezultat (imela sem več foliklov, ki so hitreje dozoreli) v kombinaciji komore in Femare pri prenosu 🐧. Do zanositve sicer ni prišlo. So pa terapije koristne za celo vrsto stvari, tako da če € niso težava vsekakor poskusi. Meni je operaterka svetovala, da hodim v komoro pred prenosom (baje je optimalno 10 terapij, da prideš na optimalno stanje), po prenosu pa raje ne.

Pogooglaj HBOT and IVF je kar nekaj člankov v angleščini o učinkih komore na sam postopek.

Je pa res, da čudežnega recepta za uspeh žal ni.

Infertility

Hej. Razmišljam da bi se prestavila iz Ljubljane v Maribor, … Kako sploh to poteka?  Pokličem oz, pošljem mail v lj da bi se prestavila?  Kako dolgo potem traja vse skupaj?

Pozdravljene punce,

tudi jaz se vam pridružujem. Dobila sem napotnico, odločila sva se za MB. Zanima me koliko časa se približno čaka in ali je možno oz. je katera opravila že prej kake izvide. Pri meni naj ne bi bilo nič narobe, razen leta, 41…

Hvala vsem in vsem želim da bi čimprej zagledale + in svoj sonček v naročju.

Lep dan….

Punce, sotrpinke, pozdravljene. Glede na stavko, ki se nadaljuje, kaj menite glede prenosov zamrznjenih zarodkov? Glede na to, da tekočih stimulacij ravno prekiniti ne morejo (bi bilo res nehumano) in da tudi tukaj potem so sveži prenosi, menite, da bodo tudi prenosi zamrznjenih zarodkov delovali kljub stavki? Morda ima katera kakšne informacije iz prve roke? Jaz imam UZ v torek…

Valentina997, 18.01.2024 ob 10:10

Punce, sotrpinke, pozdravljene. Glede na stavko, ki se nadaljuje, kaj menite glede prenosov zamrznjenih zarodkov? Glede na to, da tekočih stimulacij ravno prekiniti ne morejo (bi bilo res nehumano) in da tudi tukaj potem so sveži prenosi, menite, da bodo tudi prenosi zamrznjenih zarodkov delovali kljub stavki? Morda ima katera kakšne informacije iz prve roke? Jaz imam UZ v torek…

Jaz sem imela ravno danes v Lj sprejem za zamrznjenčka. Tako, da delajo normalno.

Pupa06, 18.01.2024 ob 08:40

Pozdravljene punce,

tudi jaz se vam pridružujem. Dobila sem napotnico, odločila sva se za MB. Zanima me koliko časa se približno čaka in ali je možno oz. je katera opravila že prej kake izvide. Pri meni naj ne bi bilo nič narobe, razen leta, 41…

Hvala vsem in vsem želim da bi čimprej zagledale + in svoj sonček v naročju.

Lep dan….

Potem sva priblizno podobnih let. Pri meni je bil Amh zelo nizek.
Celoten proces bi naj bil zaradi let hitrejsi. Jaz sem mislim da bila na vrsti ze po 3 mesecih za posvet. Potem te mora se konzilij odobriti. Pri meni je trajalo nekje 8-9 mesecev do punkcije. Kar se zdi kar nekaj Casa. En mesec pred injekcijami jemljes se kontracepcijske tabletke.
Dobro je imeti Pap test, spermiogram, Kri ti bodo pregledali tako tam. Jaz sem to naredila samoplacnisko prej. Sem pa potem videla da jih dosti pregleda kar tam, se ne zamudis dosti. Spolno prenosljive bolezni sva oba naredila mesec pred punkcijo.
Jaz sem trenutno v drugem procesu. Prvi je bil zal neuspesen, od dveh foliklov smo dobili dve oplojeni celici, vstavili obe pa se zal nista prijeli. Tri mesece kasneje sem v novem procesu. Danes imam UZ. Upam da dovolj zrastlo, so tokrat malo pocasni v rasti. Tako da Upam da punkcija v soboto ali nedeljo 🤞🤞🤞 seveda ce so zrastli tako kot je treba.

Upam, da tudi v MB?

Pošiljam pozitivne misli in ti iz srca želim da uspešno opraviš tokrat.

Hvala ti za vse informacije. Vseeno kar nekaj časa traja, a upanje in želja sta bolj močni.

Ko pa tu preberem pozitivne izkušnje, pol še lažje prenašam težo časa.

Lp punce danes sem imela punkciju in dobili 16 celica in su mi povedali da ne bom imela svezeg prenosa ker ih je prevec..

Meni tud zanima kdaj da poklicem svoju zdravnicu za napptnicu za zamrzanjcke a moram cakat da mi pride postom kolkkor ih imam il pa lako danes posiljam email zdravnici za napotnicu ker se na leonicu prevec dolgo caka za posvet in sve ostalo

Pupa06, 18.01.2024 ob 11:52

Pošiljam pozitivne misli in ti iz srca želim da uspešno opraviš tokrat.

Hvala ti za vse informacije. Vseeno kar nekaj časa traja, a upanje in želja sta bolj močni.

Ko pa tu preberem pozitivne izkušnje, pol še lažje prenašam težo časa.

Hvala ❤️ Bila danes na Uz, pa je od ponedeljka 12 do danes folikel zrastel na 18. Tako da sem bila vesela. Me je skrbelo da ne bo zrastel. Dobim danes stop injekcijo zvecer.

Me pa zanima kako je bilo pri vasih  velikostih foliklov pred stop injekcijo. Jaz imam poleg tega folikla velikosti 18 se druge folikle, ki pa so zal manjsi, velikosti dva 13, Eden 12. Pa se manjsi. Pomeni to da je moznost ene celice? Drugi bodo pa vsi nezreli?
Kako je bilo pa pri vas?

Ojoooj, dva dni nisem pogledala na forum, pa vidi, da bom imela zvečer nočno branje 😁

Evo, so mi dodelili nov datum, posvet imam 24.1 ob 13h, dokaj hitro, ura edino je malo nerodna, ma okej 😉

Me pa zdaj zanima zakaj moram imeti pri sebi izvide za prenos zamrznjenčka? Saj rabim samo napotnico za naprej 🤷 in kdaj je prvi ultrazvok, če imaš cikle redne na 23-25 dni?

Je pa datum lih, dan pred mojo predvideno M. Tko, da upam, da mi posljejo podatke, da potem grem v akcijo 😁

@njoka
kako ti gre?

@Ianna mi lahko poveš, kako vse skupaj poteka za prenos zamrznjenčka? Hvala vso srečo ti želim 🩷🩵🩷🩵🩷🩵

@sončica 36 prvi uz je 12 dan cikla vedno takrat bos imela tudi sprejem. Torej takoj ko imas telefonski pogovor aktiviraj napotnico, z m se prijavis in dobis datum. Sicer glede na tvoje kratke cikle bi jaz ob prijavi napisala da te narocijo pred 12 dnem ker lahko da imas ovulacijo ze prej, vsekakor omeni to, jaz pa imam m predvideno malcek za tabo, mogoce bomo istocasno. 🤞🏼

New Report

Close