OBMP – IVF 2024
@hruska9 , mogoče se lahko znajdeš in imaš poletno obleko podobno spalni srajčki. Sem pa videla, da so nekatere imele tudi kar pižamo, je pa najbrž sp.srajčka/oblekica bolj priročno.
Kopalnega plašča niso imele vse, nekaj copat pa je ostalo tudi pri omaricah (samo so uporabljene, bolj higienično prinesti svoje).
Dobro opravi 🙂
@Jagoda tudi v MB imate ocenjevanje zarodkov. Ko greste na pogovor z embriologom in vam govori o zarodkih ima zraven na papirje napisane še ocene.
Glede spalnih srajc pa, jst nism nic nosila s sabo razen copatk. Sem si sam spodnjice zaradi lažje slačenja slekla in se oblekla nazaj krilo. Potem pa sem se tam v ordinaciji za prenos slekla sam krilo in to je blo to. Spodnjice sem mela s sabo da sem se tudi tam v ordinacijski sobi jih po prenosu oblekla in to je bilo to. Noben mi ji nikoli nic tezil.
V MB ne pustijo, da si v oblačilih, v katerih prideš tja. Moraš imeti svojo spalno srajco, saj greš v čisto operacijsko tako za punkcijo, kot tudi za prenos.
Če nimaš svoje srajčke, ti jo bo prinesla sestra, za kar jih prosi že takoj, ko prideš tja. Lahko pa imaš svojo + kakšne copatke (slednje ni tako nujno, ker jih je nekaj tam).
Kako ste drugače po prenosih? Vas kaj špika? Mene vsake toliko in me kar malo skrbi. ? Vsakič grem s strahom na wc. ? Ne vem kdaj bo to minilo. Ne bi se zdej ravno 9 mesecev psihirala, če bo seveda vse ok in bo zarodek ostal z nama. ?
Hej punce,
Zanima me, če je katera od vas zamenjala kliniko in šla iz LJ v postopek v MB? Kakšne so vaše izkušnje, če lahko primerjate obe kliniki? Ali je treba v tem primeru vse teste ponovno opraviti v Mariboru (spermiogram, hormonski testi, itd) in dobiti odobritev konzilija?
Hvala že v naprej za vsako informacijo, želim vam same pluske :*
@Rosie56 midva sva menjala LJ za MB, ful zadovoljna, nama osebno se je zdel tudi pristop zdravnice povsem drugačen, bolj se posvetijo, bolj so dosegljivi.. glede testov je odvisno kdaj so bili zadnji opravljeni, če je preteklo dosti časa jih ponovijo.. je pa tako da se na prvi pregled čaka cca.3-4 mesece, potem je čez 3 mesece ponovni pregled oziroma branje izvidov (tako da se v tem času lahko opravi vse ponovne preiskave, odda kri za SPB) in po tem drugem pregledu sva lahko šla takoj v postopek (je pa spet odvisno kdaj dobiš M ker dobiš prej še kontracepcijske tabletke).
Sotrpinke pozdravljene,
Mene pa zanima kakšne ste imele menstruacije po IVF. Tista prva po neuspešnem prenosu je že za mano, malo močnejša, prišla je 5 dni po prenehanju P&E.
Druga menstruacija pa…
Začelo se je na pričakovan dan (glede na ocenjeno ovulacijo) kot ponavadi, z rjavimi izcedki, naslednji dan (včeraj) pa že kri AMPAK povsem vodena in rdeča, pa še to samo na toaletnem papirju zjutraj in zvečer, brez kakršnekoli sluzi, koščkov… Imam samo dnevni vložek, komaj kaj umazan. Danes pa spet malo rjavega izcedka. V glavnem vse skupaj nič od nič. Ponavadi imam prvi dan (ko se mi dejansko vlije) takšne krče, da moram vzet nalgesin. Sedaj pa nič. Niti nimam tistega občutka olajšanja po menstruaciji. Sploh ne vem, ali naj to štejem kot začetek M ali ne. Problem pa je, da moram tretji dan cikla začet s Femaro za prenos zamrznjenčka pa ne znam ocenit… Naj še čakam ali ne!?
Kakšne so vaše izkušnje?
@ela90 Ali so ti kdaj dejansko povedali zakaj oz. na kaj se sumi? Al je to zgolj “normalno”.
@eva24: vbistvu mi ni ne ginekolog in ne na obmpju noben nic komentiral ko sem to povedala. Ker to ni bilo vsak cikel in zadne case izgine po nekaj dneh potem nusem vec omenjala…lahko javite ce vam bo kdo povedal kaj o tem.
Lp
@ela90 meni so na podlagi moje informacije predpisali Ustrogestan, moji izcedki so dokaj redni..ampak to mi je pa popolnoma zaviralo menstruacijo, ko jo imam drugace popolna tocno na 27dni. Tako, da nisem vec vedla kaj je prav…
vidim, da si sprasevala tudi za hyfosy, jaz nisem imela dobenih stranskih ucinkov in sem proti pricakovanju dobro prenesla, zgolj rdece/rjavi izcedki, ki so kaksen teden se normalni..
Hej, punce, ali ste dobile po pošti potrdilo o številu zamrznjenčkov (MB)?
Sem slišala od punc, da bi naj…ampak jaz še nisem. Traja mogoče dolgo, da pošljejo?
In pa še pozabila sem jih vprašati, ali lahko dobiš menstruacijo pri neuspelem prenosu pred krvnim testom (kljub jemanju Crinone)?
Imam že cel dan krče kot pred menstruacijo.:/
Lanog, 18.03.2024 ob 20:44
Hej, punce, ali ste dobile po pošti potrdilo o številu zamrznjenčkov (MB)?
Sem slišala od punc, da bi naj…ampak jaz še nisem. Traja mogoče dolgo, da pošljejo?
In pa še pozabila sem jih vprašati, ali lahko dobiš menstruacijo pri neuspelem prenosu pred krvnim testom (kljub jemanju Crinone)?
Imam že cel dan krče kot pred menstruacijo.:/
Jaz sem dobila menstro dvakrat 10 dan, enkrat pa 16, en dan pred krvnim