Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

Zivjo, kdaj ste delale test tiste, ki ste si dale stop inekcijo v spontanem ciklusu? Prenos je bil 11.3..

hvala, pozdravcki

Joj punce, ne se prosim obremenjevat s temi ocenami! Sedaj mi je kr malo zal, da sem vprasala… ?

Na koncu npr. 4aa ne pomeni “nic”, ce se vse ne poklopi, eni pa rata s 4cc recimo, u never know! Tko da odmislte… mene je samo tko malo zanimalo kako kvaliteto mate ostale, ker moj je vs nahajpan k mava enga 4aa in sm mu ze povedla, da to na koncu lahko nc ne pomen.??‍♀️ To je tek na dolge proge in igra zivceu…

Aja, ta podatek dobite na odpustnici v Lj, tudi v tujini povedo kake kvalitete so zarodki. Ne ves pa, kake kvalitete mas zamrznjencke, vsaj meni tega niso povedli v prvem postopku v Lj.

Ce pa katero useeno zanima malo vec, tukaj dodajam povezavo:

https://www.sensiblesurrogacy.com/quality-grade-of-embryos/

Punce kateri dan ste delale test s ?da vam je pokazao dve črte meni je danes 3 dan u cetrtak sem imela transver rahle bolove imam u trbuhu in hrbetu a je to normalno

Dina, od 7. dne naprej sem testirala po uspesnem prenosu ? v naravnem ciklu brez stop injekcije z One step testi in je bila 7. dan rahla, ampak lepo vidna crtica. 10 dan tudi ze lepa crtica na CB in 12. dan digitalni CB 2-3 tedne. Drzim pesti ?

Tudi jaz v Mb nisem bila nikoli seznanjena z oceno zarodka, sem pa cez cas tudi sama prepoznala kaj je bilo ok in kaj bolj svoh. Ena izmed mojih redkih zelo lepih blastocist se je v 3. svezem postopku prijela, takrat sem tudi prvic zanosila, pa je sledil zamujeni splav v 10. tednu, ni bilo utripa.

Zadnji prenos ? pa se se prav spomnim, ko sem na mizi pogledala v ekran in si v mislih rekla “ta pa niti ni tako slab” (ostali moji pingoti so bili vedno bolj “bogi”) in sem docakala svojo pupiko tik pred 42. letom. Vsak dan znova si recem, da sem lahko resnicno hvalezna, da se je vse poklopilo, sploh pri mojih letih. ❤️?

@Dina781, ze nekaj casa zelim vprasat… pa kar bom. A vi razumete vse, kar vam zdravniki tekom postopka povedo? V karerem jeziku pa komunicirate??

In postopek vam krije zzzs, drzi?

Ja ,razumem ampak mi je zdravnica povedala da mi bo vse povedao na hrvaskom jeziku in tako je blo i da krije mi vse zzzs,

Mozno da nisam u Sloveskom jeziku najboljsa ampak se trudim ?

Vaja dela mojstra.?

Cestitke za trud, vztrajajte se naprej.

Živijo punce,
zanima me, ali je imela katera izkušnjo, da je bil “izcedek” po Crinone gelu sivkaste/rjavkaste barve?

Prejšnje dni se je kdaj zgodilo, da je bil kakšen bel/rumenkast “skutinast” kosem (kot so nas opozorili,  da je lahko).
Danes, po pribl. 14 dneh jemanja, pa je bila večja sprijeta kepica, ampak poleg belo/rumenih tudi nekaj sivo/rjavkastih delčkov.
Zaskrbelo me je vnetje, čeprav ni imelo nekega vonja – tako da upam, da je bilo obarvano od kakšnih kaplic krvi (v najboljšem slučaju spottinga, ki ni prišel do hlačk :)).

Hvala vsem, ki delite svoje izkušnje na forumu, velikokrat kaj preberem.

Odgovor na objavo uporabnika
Gelish, 17.03.2024 ob 17:53

Živijo punce,
zanima me, ali je imela katera izkušnjo, da je bil “izcedek” po Crinone gelu sivkaste/rjavkaste barve?

Prejšnje dni se je kdaj zgodilo, da je bil kakšen bel/rumenkast “skutinast” kosem (kot so nas opozorili,  da je lahko).
Danes, po pribl. 14 dneh jemanja, pa je bila večja sprijeta kepica, ampak poleg belo/rumenih tudi nekaj sivo/rjavkastih delčkov.
Zaskrbelo me je vnetje, čeprav ni imelo nekega vonja – tako da upam, da je bilo obarvano od kakšnih kaplic krvi (v najboljšem slučaju spottinga, ki ni prišel do hlačk :)).

Hvala vsem, ki delite svoje izkušnje na forumu, velikokrat kaj preberem.

Berem na tujih forumih, je normalno, poročajo o mali mavrici barv.:D Lahko je od krvi ali pa mogoče od oksidacije gela odvisno od pH…

So pa v tujini dobile navodila, da si naj med tuširanjem s prstom poskusijo malo gela ostranit iz nožnice.
Pri nas tega navodila ni, kajne (ali pa sem jaz preslišala)?

Pozdravljene, punce,

pred mano je prvi prenos zamrznjenega zarodka. Vem, da javim prvi dan M (imam redne).

Kako pa potem naprej?

Vsem iz srca čestitke za +. ?

Živjo punce, mene pa zanima glede punkcije… danes ko mi je sestra razlagala, je bilo tako hektično, ker je bila nedelja in je bila res obremenjena, pa je nisem želela dodatno zadrževati. omenila mi je, naj prinesem copate, če pa imam tudi haljo.. zdaj pa malo berem, nekatere prinese tudi svojo spalno srajco. jaz nič od tega nimam (no, razen copat ?). na laparoskopiji sem vse tam dobila, mislite da bo fejst narobe če ne bom imela? ne bi zdaj za te 3 ure kupovala ?

Jaz sem si kupila spalno srajčko (tisto do kolen), za vsak slučaj sem imela zraven še spodnji del (sumili sem, da me bo v čakalnici zeblo in točno tako je bilo). In seveda copate. Tistih par evrov glede na vse je zanemarljivih …

Aja, še to: vse, ki so bile istočasno na punkciji ali prenosu so imele svojo spalno srajčko.

Jaz sem imela samo svoje copate. V torbi sem sicer imela svoj kopalni plasc, katerega nisem potrebovala. Nobene pa nisem videla v svoji spalni srajcki, smo vse imele njihovo.

To verjetno govorite za MB?

Ker meni so v LJ sestre izrecno povedale, da mora biti spalna srajca njihova. Jaz sem vzela samo svoje copate.

Tako na punkciji kot na prenosu smo vse mele spalne srajce od UKC LJ.

Lp

@hruška9 če si v MB tam smo imele vse svojo spalno srajčko. V LJ pa jo dobiš tam in tudi haljo če jo rabiš

@hruška9

V MB imamo v navodilih zapisano, da prinesemo seboj spalno sracjo, haljo in copate. Vedno sem imela to napisano- tako za histeroskopijo, punkcijo in vse prenose.
Če vsega slučajno nimate seboj, jim poveste in vam pa vse priskrbijo na kliniki.
Nič se obremenjevati, vse se da zmeniti.
Dobro opravi punkcijo in uspešno pri prenosih.

@Planika584

Po javljenem 1. dnevu M sem dobila čez 1 teden določen termin za folikulometrijo( UZ). Potem sem po navodilih doma opravljala ovulacijske teste, katere sem ponovno javila kliniki. Določili so mi datum za odmrznitev zarodka in prenos. Odmrzovanje pričnejo zjutraj ob 7h, prenos pa je običajno po 12h.

Tako je potekalo pri meni, v naravnem ciklusu.
Srečno pri prenosu! ?

@hruška9 lahko si prineseš tudi svojo pižamo. Jaz sem imela spodnji in zgornji del posebej. Ko prideš v operacijsko, je tam še ena slačilnica in se lahko tam slečeš, preden greš na ginekološki stol. Jaz tudi nisem imela nobene spalne srajce in sem pižamo vzela s seboj. Čim manj komplicirani. ?

New Report

Close