OBMP – IVF 2024
Joj punce, ne se prosim obremenjevat s temi ocenami! Sedaj mi je kr malo zal, da sem vprasala… ?
Na koncu npr. 4aa ne pomeni “nic”, ce se vse ne poklopi, eni pa rata s 4cc recimo, u never know! Tko da odmislte… mene je samo tko malo zanimalo kako kvaliteto mate ostale, ker moj je vs nahajpan k mava enga 4aa in sm mu ze povedla, da to na koncu lahko nc ne pomen.??♀️ To je tek na dolge proge in igra zivceu…
Aja, ta podatek dobite na odpustnici v Lj, tudi v tujini povedo kake kvalitete so zarodki. Ne ves pa, kake kvalitete mas zamrznjencke, vsaj meni tega niso povedli v prvem postopku v Lj.
Ce pa katero useeno zanima malo vec, tukaj dodajam povezavo:
Tudi jaz v Mb nisem bila nikoli seznanjena z oceno zarodka, sem pa cez cas tudi sama prepoznala kaj je bilo ok in kaj bolj svoh. Ena izmed mojih redkih zelo lepih blastocist se je v 3. svezem postopku prijela, takrat sem tudi prvic zanosila, pa je sledil zamujeni splav v 10. tednu, ni bilo utripa.
Zadnji prenos ? pa se se prav spomnim, ko sem na mizi pogledala v ekran in si v mislih rekla “ta pa niti ni tako slab” (ostali moji pingoti so bili vedno bolj “bogi”) in sem docakala svojo pupiko tik pred 42. letom. Vsak dan znova si recem, da sem lahko resnicno hvalezna, da se je vse poklopilo, sploh pri mojih letih. ❤️?
Živijo punce,
zanima me, ali je imela katera izkušnjo, da je bil “izcedek” po Crinone gelu sivkaste/rjavkaste barve?
Prejšnje dni se je kdaj zgodilo, da je bil kakšen bel/rumenkast “skutinast” kosem (kot so nas opozorili, da je lahko).
Danes, po pribl. 14 dneh jemanja, pa je bila večja sprijeta kepica, ampak poleg belo/rumenih tudi nekaj sivo/rjavkastih delčkov.
Zaskrbelo me je vnetje, čeprav ni imelo nekega vonja – tako da upam, da je bilo obarvano od kakšnih kaplic krvi (v najboljšem slučaju spottinga, ki ni prišel do hlačk :)).
Hvala vsem, ki delite svoje izkušnje na forumu, velikokrat kaj preberem.
Gelish, 17.03.2024 ob 17:53
Živijo punce,
zanima me, ali je imela katera izkušnjo, da je bil “izcedek” po Crinone gelu sivkaste/rjavkaste barve?
Prejšnje dni se je kdaj zgodilo, da je bil kakšen bel/rumenkast “skutinast” kosem (kot so nas opozorili, da je lahko).
Danes, po pribl. 14 dneh jemanja, pa je bila večja sprijeta kepica, ampak poleg belo/rumenih tudi nekaj sivo/rjavkastih delčkov.
Zaskrbelo me je vnetje, čeprav ni imelo nekega vonja – tako da upam, da je bilo obarvano od kakšnih kaplic krvi (v najboljšem slučaju spottinga, ki ni prišel do hlačk :)).
Hvala vsem, ki delite svoje izkušnje na forumu, velikokrat kaj preberem.
Berem na tujih forumih, je normalno, poročajo o mali mavrici barv.:D Lahko je od krvi ali pa mogoče od oksidacije gela odvisno od pH…
So pa v tujini dobile navodila, da si naj med tuširanjem s prstom poskusijo malo gela ostranit iz nožnice.
Pri nas tega navodila ni, kajne (ali pa sem jaz preslišala)?
Živjo punce, mene pa zanima glede punkcije… danes ko mi je sestra razlagala, je bilo tako hektično, ker je bila nedelja in je bila res obremenjena, pa je nisem želela dodatno zadrževati. omenila mi je, naj prinesem copate, če pa imam tudi haljo.. zdaj pa malo berem, nekatere prinese tudi svojo spalno srajco. jaz nič od tega nimam (no, razen copat ?). na laparoskopiji sem vse tam dobila, mislite da bo fejst narobe če ne bom imela? ne bi zdaj za te 3 ure kupovala ?
@hruška9
V MB imamo v navodilih zapisano, da prinesemo seboj spalno sracjo, haljo in copate. Vedno sem imela to napisano- tako za histeroskopijo, punkcijo in vse prenose.
Če vsega slučajno nimate seboj, jim poveste in vam pa vse priskrbijo na kliniki.
Nič se obremenjevati, vse se da zmeniti.
Dobro opravi punkcijo in uspešno pri prenosih.
@Planika584
Po javljenem 1. dnevu M sem dobila čez 1 teden določen termin za folikulometrijo( UZ). Potem sem po navodilih doma opravljala ovulacijske teste, katere sem ponovno javila kliniki. Določili so mi datum za odmrznitev zarodka in prenos. Odmrzovanje pričnejo zjutraj ob 7h, prenos pa je običajno po 12h.
Tako je potekalo pri meni, v naravnem ciklusu.
Srečno pri prenosu! ?