OBMP – IVF 2024
Pozdravljene,
Dina; mene je po punkciji bolelo malo (sem vzela en Analgin) po transferju sem pa naredila nek čuden gib in me je za kakšno uro res zelo bolelo, pa tudi še potem par dni je rahlo bolelo v spodnjem delu trebuha. Bolečina je po par dneh izzvenela. Bodite pozorni le, če bi se pojavila tudi kakšna vročina in hujša bolečina.
Jaz sem po punkciji par dni koristila bolniško, po transferju pa sem še isti dan šla v službo. ? In še sedaj delam. Bom pa šla na bolniško, takoj ko bo test prepričljivo pozitiven, ker delam v zdravstvu in se nadalje ne bi rada izpostavljala raznim sevanjem in kontaktom z zdravili, etc. Jutri ponovim test, upajmo, da bo črtica močnejša, kot je bila dva dni nazaj … mora biti!
Kako ste kaj druge?
anchika112, 15.03.2024 ob 10:51
Pozdravljene.
15.4 imava ponosvno posvet kjer mislim da bova pa le prisla do konzolija da bo dala naprej. Hodiva v Mb.
Preiskali so že oba imava nepojasnjeno neplodnost.
Koliko se kaj čaka na odgovor od konzolija in kdaj po prejetem pismu začnes pol dejansko z postpkom.
Vsem želim veliko sreče?
Na odgovor čakaš kak teden/dva recimo. Mislim, da sva midva potem čakala dobra dva meseca za vključitev v postopek. Malo je odvisno od menstruacije … dobiš še kontracepcijo za prvi mesec.
Najboljše pa je, da vprašata kar sestre, vama bodo vedeli približno povedati kdaj cca. lahko pričakujeta klic. Kličejo pa iz navadne mobilne telefonske, tako da bodite pozorni ? jaz se enkrat nisem javila, niti potem poklicala nazaj, ker sem mislila, da je zihr kakšna anketa. ?
anchika112, 15.03.2024 ob 12:50
Sia*
Upam da bo res slo zdaj sem bila 6.2 na hyfosy zdaj pa cakam na april kaj bodo povedali sem že kar malo na tirnih kaj in kako bo naprej upam da že prideva v dejanski postopek ko se res ze dogaja to cakanje kar utruja.
A res pol boljse da se javljam na vse ??
Srečno vsem nam ?
Midva sva bila aprila 2023 na prvem posvetu na kliniki, februarja 2024 pa sem začela s pikanjem. S tem da pri nama gre za moško neplodnost in se je malo zavleklo zato, ker je moj moral še enkrat oddati seme + opraviti pri andrologu. Tako da mislim, da se nama je zaradi tega gotoov zavleklo za vsaj 2-3 mesece, če ne več.
Punce, kako pa ste izvedele kakšne kakovosti so zarodki? Meni so po punkciji rekli samo, da so vsi “zelo lepi” (karkoli že to pomeni ?), nikjer pa nimam teh info, o katerih tu pišete (4AA ipd).
Po punkciji sicer nisem imela svežega prenosa, sem pa potem imela 2 neuspela prenosa zamrznjenčka. Naslednji ponedeljek imam sprejem za nov poizkus.
anchika112, 15.03.2024 ob 17:43
Sia*
Ola
Midva sva prvič imela avgusta je imel spremiogram je sicer malo nad mejo je pa se vredo.
Zdaj vse preiskave sem.dala jaz cez mojemu ni bilo treba tak da upam da tudi jaz začnem cimprej.
Kako pa je kaj glede postopkov iui in ivf imamo možnost izbirati?
Mislim, da če je šlo na konzilij, je že tako odločeno, da bo IVF ali ICSI. Ker za IUI kolikor vem ni potrebno soglasje konzilija, ker gre samo za vstavitev semena v maternico, ne za in vitro fertilizacijo.
Oni se pa potem glede na seme na dan tvoje punkcije in njegove oddaje semena odločijo ali bo seme dovolj dobro za IVF ali bo potrebno narediti ICSI (kjer prav izberejo določeno semenčece). Pri nama so naredili ICSI in prenos 3. dnevnega zarodka, pa imam trenutno pozitivni urinski test. Upam, da bo še na krvnem tako!!
Upam, da bosta čimprej na vrsti za postopek!
Minini977, nama so delali ICSI v MB in nikjer nimam napisane kvalitete zarodka na tem listu, ki ga dobiš. Slikico zarodka imam, kvalitete pa nimam napisane.
@Misika99661
@sia*
Pozdravljeni in pozdravljene tudi ostale!
Kako sta? Obe sta napisali, da sta že opravili urinski test in vama je pokazal pozitivno. Kakšen test sta delali?
Jaz sem danes 9 dan po prenosu in sem prejšnja 2 dneva naredila test First Sing- oba pokazala zelo blago črtico. Ker me seveda preveč firbec in sem neučakana sem danes naredila Clearblue z indikatorjem tednov – pokazal je +. ? Upam, da bo tudi krvni tako in potem še potrditveni UZ. To je najin 4 prenos. Do sedaj so vsi testi pokazali zelo blago črtico okrog 7 dneva, potem kasnej negativno in seveda vsak Clearblue negativno.
Tako, da srčno upam, da je tokrat uspelo in je to to.
Obema srečno na krvnem testu!
Ostalim pa tudi srečno v postopkih in uspešne prenose. ?
Jaz sem bila tudi v MB in v MB kot zgleda ne uporabljajo tega ocenjevanja zarodkov, kot jih omenjajo punce, ki so obravnavane v LJ. Pri meni se je do 5.dneva razvila samo ena blastocista primerne kvalitete. Ko sem vprašala kakšna je, mi je rekla, da je ekspandirana blastocista. Ostale 3 so pustili še en dan, od tega se je do 6.dneva dovolj razvila še ena in to so zamrznili. Moji zarodki so se zgleda bolj počasi razvijali, zato predvidevam, da so bili bolj povprečne kvalitete. Se je pa že ta prva blastocista prijela in sedaj sem v 10.tednu nosečnosti. Je pa bil to moj 1.postopek in sveži prenos. Držim pesti za vse vas, da čimprej pridete do svojega +. ???
Jaz sem delala First Sign test dvakrat (edini test, ki mi še nikoli do zdaj ni pokazal kakšne črtice, na tistih baby checkih sem že večkrat imela kako črtico, ki je bila seveda lažna) – prvega na 9. dan od prenosa 3. dnevnega zarodka, je bil rahlo pozitiven. Drugega pa danes, 11. dan od prenosa – je bila črtica bolj vidna kot tista dva dni nazaj.
Koliko tednov pa ti je pokazalo na CB testu, lucky84?
Clear Blue bom najbrž delala v torek ali sredo. 20.3. pa grem na krvni test, ker prej mi niti ne bo zneslo. ? Upam, da bo vse skupaj uspešno in da nam vsem uspe!
To je sicer moj prvi postopek in prvi prenos. Bi bila res srečna, ker sedaj je že 3,5 let odkar sva začela “delat na bebici”.
@sia*
Čist natančno…1-2t. Imela sem prenos 5 dnevne blastociste in danes je 9 dan od prenosa- torej točno 14 dni. Krvnega pa imam 19.3.
Ga tudi pričakujeva že od leta 2020. ?
Tokrat bo pa ratalo… ?? ?
Meni recimo nikjer ne piše kvaliteta zarodka, imela sva samo enega in tudi dr. ni nič rekel … samo to, da je preživel in se lepo delil samo en zarodek in da bo ta “tapravi” in uspešen, ampak mi je to zvenelo bolj kot spodbuda, ne toliko ocena kvalitete. Ne vem pa prav kakšne kvalitete je bil … na slikci je zgledal ok. ?
Sva pa imela ICSI.
Druge ste dobile ocene zarodkov v MB?
V Mariboru jih ocenujejo, ampak uporabljajo drugačno ocenjevanje, kot v Ljubljani (in tudi po svetu). V Ljubljani uporabljajo klasično ocenjevanje blastocist, ki ga uporabljajo tudi v tujuni. Številka pomeni stopnjo ekspandiranosti, prva črka oceno notranje mase celic (ki postane dojenček), druga črka pa oceno trofektoderma (to pa postane posteljica). Pri tem je višja številka boljša in A najboljša ocena. Tako so na primer blastociste, ki imajo oceno 4AA ali 5AA smatrane kot blastociste najboljše kvalitete.
V Mariboru uporabljajo oznake B1 – B8, kjer je najboljša ocena B1. Gre za metodo, ki jo je razvil glavni embriolog klinike. Za tiste, ki vas več zanima dodajam povezavo do članka: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15169587/
Ko pridete na posvet z zdravnikom in embriologom v Mariboru, imajo s sabo list, kjer so napisane ocene blastocist in lahko vprašate, če vas zanima.
Kolikor pa vam bo ta informacija koristila, pa je drugo. Moje blastociste nikoli niso bile ocenjene z najboljšimi ocenami (sicer po specifičnih ocenah nisem spraševala, ker bi me to samo obremenjevalo, znam pa po prebiranju člankov približno oceniti kvaliteto), pa je vseeno uspelo in se sedaj približujem 3. tromesečju.
Veliko sreče vsem, ki ste v postopkih ali čakate ?