Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

@frutyo evo danes sem dobila termin 12.4.pri Dr. Drobniču lj.

Mogoče zato prej, ker sem ze v sistemu? Nevem. To bo za mene 2.postopek (iz 1.postopka imam sincka).

A katera ve mora na ta prvi pregled partner zraven?

Verjetno lahko pri os.zdravniku potem dobim bolnisko za celi dan?

@Misika99661

@sia
*

Tudi sama imam bolečine v spodnjem delu trebuha, drugega nič.  Sem tudi naredila urinskega- sem sicer komaj 7 dan po prenosu- pokazala se je rahla črtica. Tako, da ne vem, ali bi znalo tokrat ratati ali ne. ?‍♀️

Bo treba vseeno kar počakati do krvnega testa. Hodim pa delat, tako, da čas kar mineva.
Vse dobro vsem v skupini.

Vidve pa javita kaj, ko opravita test. Držim ?, da bo tokrat uspelo.

?

@Anonimno 9637 v Lj izvaja vsak dan drugi G punkcije, razpored pa žal ni več objavljen.

@zasanjana90x672 partner ne rabi z vami, sploh če ste enkrat že bila v postopku ne. Za bolniško se pa dogovorite z osebno zdravnico, na kliniki prosite le za potrdilo, da ste bili pri njih na pregledu.

Heej,

mene pa zanima, kolk vas je tle takih, ki ste imele na prenosu 4aa in vam je/ni uspelo?

Pozdravljene, mene pa zanima, ali vam je bilo že slabo pred prvim (potrditvenim) UZ? Ali ste imele kake opazne znake? Imela sem že zadržani splav, takrat tudi zgolj večje prsi (beta 45000), sedaj me je groza iti spet na prvi UZ, najraje bi se skrila za vedno 😛 Imam sicer nekoliko povečane prsi, včasih mi je malo slabo, ampak ne da bruham ali kaj takega, pač težko se spravim iz postelje in nekoliko čutim rahlo slabost.

Kakšne so vaše izkušnje?

Hvala 🙂

@zasanjana, waw to je pa hitro, super! ? Tako kot je že ena od punc napisala: na pregled pridete sama, glede bolniške ureja osebni zdravnik, prosite pa za potrdilo. Vse dobro! ?

Odgovor na objavo uporabnika
Statistika, 13.03.2024 ob 18:52

Heej,

mene pa zanima, kolk vas je tle takih, ki ste imele na prenosu 4aa in vam je/ni uspelo?

Jst sm mela vse zarodke 4aa…v 3.postopku je svez prenos uspeu,ampak pol ni blu srcka na potrditvenem UZ…zdj v 5.postopku,svez prenos,je uspeu,sm v 29t…zamrznjencek se ni nikoli noben prijeu…

@nikita21, waw kaksna kvaliteta in to kar vseh!?? Jst mam sam enga tazga in polagam vse upe v tega.??

Hvala za odgovor. In srecno do konca?

@nikita21 se to me zanima – kaj so rekli, zakaj je pa odmrl plod v tretjem postopku? In ali so kaj drugace naredil v petem, da je uspelo (deuga podpora itd)?

Meni je ze odmrl plod v cudezni spontani zanositvi nekje v 9 tednu, pred prvim ivf postopkom, tko da I feel u. In zdej ko je ze tolk enih stvari za mano in priblizno vem kaj vse se lahko zgodi, me je ful strah in se ne upam nc veselit, tud upam prou ne dost… da ne bom potem razocarana.?

@Statistika Jaz sem imela 5aa, svež prenos je uspel, ampak potem ni bilo srčka na potrditvenem UZ. Zdaj pa čakam na naslednji prenos, upam, da uspe z zamrznjenčkom. ?

@Valentina497 Meni je bilo precej slabo in prsi sem imela povečane – oba simptoma, ko sem šla že na krvnega. Šele dan po splavu so simptomi izginili. Mi je bilo prav bedno, ker je minilo 10 dni od dneva, ko sem izvedela, da ni srčka, do dejanskega splava s tabletkami … in ves ta čas z nosečniškimi simptomi. ?

Srečno vsem!?

Ne razumem, zakaj je trajalo 10 dni? Meni takoj ko so ugotovili zadrzan splav (ni blo srcka) v cca 9 tednu, sem morala v roku dveh dneh v bolnico na sppav s tabletami. Nismo cakali X dni…

@statistika moji so mislim, da vsi 4aa. Prvi se je prijel in se zaenkrat se greje notri.

@valentina497 jaz sem mela obcutljive prsi ze pred krvnim, ampak to je lahko tudi od utrogestana. 1 teden pred potrditvenim uz me je pa tud slabost ze prijela.

@Statistika Morala sem še na en potrditveni UZ in šele nato sem dobila tabletko. Na srečo je to zdaj za mano..

Živjo punce, jaz sem prišla do pozitivnega krvnega testa, tako da čakam na potrditveni UZ. Če prav razumem, se opravlja na isti lokaciji, kot UZ pred punkcijo?

Kako pa to poteka..prideš tja direkt v čakalnico in je to to? Pa potem je verjetno še kakšen pogovor z ginekologom? Kolko časa traja vse skupaj?

Srečno vsem ?

Ja, potrditveni UZ so tam, kjer so bili UZ pred punkcijo.
Najprej gres v sprejemno pisarno, potem pa v cakalnico. Notri se hodi enako kot takrat pred punkcijo, obe slacilnici polni in ko zazvoni zvoncek, gres notri. Je precej na hitro vse skupaj. Kot pred punkcijo bi rekla.

@statistika jaz sem v 2 postopku imela 5 zarodkov, kakovost 4BA (sicer ne vem če vsi, ker napišejo samo za sveži prenos), uradno se je prijel 1, vendar se žal ni obdržal.

Lp punce danes sem imela prenos ? malo me krcka v trbuhu i vse ok krvneg pa imam 29.3  ??

Mene pa zanima ce ste pri pregledu hyfosy potrebovale spalno srajco? V mailu mi pise da jo potrebujem sabo ni mi jasno zakaj ce gres po postopku domov..kako je potekala preiskava pri vas?

Živijo punce. Mene pa zanima glede kakovosti zarodka. Kakšno ste imele zlasti tiste, ki ste prenos imele 3. dan?

Lp in obilo sreče vsem ?

@ela90

Občajno se za vse posege ( razen folikulometrijo)  preoblečemo v spalno srajco.

Verjetno iz higieničnih razlogov.

Tudi pri prenosu, ki traja cca. 5 min, se preoblečemo v spalne srajce in preobujemo v copate.
Sama sem se mogla tudi za preiskavo histeroskopijo preobleči in preobuti.

Morda je to logična razlaga.

Upoštevaj navodila.

Lp

New Report

Close