OBMP – IVF 2024
@njoka, kam naj pa pokličem?
@Njoka sem jim pisala mail 🤷
Za injekcije ti pa morajo žal druge povedat, sama sem imela bemfola 225 😉
Čimveč oplojenih celic ti želim 😉
900 +25 je v inekciji. Jaz sem imela predpisano 300, pa je kljub pošpricanemu 25 na začetku na koncu v inekciji ostajalo še za ene 25
- Zdaj sem imela prvič Gonal in še to največjo dozo, a kljub temu so bile le 4 celice ob punkcji. Od teh 1nezrela, 1 neoplojena, 1 se je zaustavila v razvoju, 1 so mi v ponedeljek prenesli (je pa tudi samo blastocista 1).
V prejšnjem postopku sem imela prav tako 4, ena nezrela, eno 4aa so mi vstavili, 1 zamrznili, ena pa je v čakanju na zamrznitev odpadla (ni bila ok). Ker sta bila oba prva postopka tudi z zamrznjenim neuspešna. Si želim da bi takrat rekla, če dajo tudi tisto ta slabšo notr… Ker nikoli ne ves.
No zdaj držim pesti za tole mojo eno. 14dni muke. Ob progesteronu sm že tako emocionalna da mi gre skos na jok🥺
Za vse ki ste na novo. Pa malo poročam glede punkcije in analgezije
V prvo sem imela tisto ta drugo opcijo splošne. Ker imam nizek prag bolecine in me že vsaka M ful boli. Tik pred punkcijo sem kar malo zaspala za par in se ne spomnim ničesar. Pa me je po postopku kar malo bolelo (za anglen ki ti ga dajo +nalgesin).
V drugo (tokrat) pa sem imela le na eni strani celice… In sem se odlocila le za lokalno (ker so bile baje skupaj). Bolelo ni čisto nič. Tudi po koncu kasneje se ni nič razbolelo. Pa hitreje sem bila konec.
Hvala njoka 🤗🤞Mislim da je daljši protokol pri malo mlajših? Jaz sem bila obakrat na kratkem.
Ja imam zelo nizek amh (pred letom sem imela 0,7). Zdaj je verjetno že padel.
- Sem pa vmes naravno zanosila (takoj po 2 neuspelih zaporednih ivf prenosih), a se je žal tudi v tretje končalo s splavom pred 8.tednom.
Druge teste imam ok, pa nisem še 40. Spermiogram naj bi bil tudi ok. Zgleda so res moje celice res že v zadnjih izdihljajih. Jem pa vse možne dodatke za kvaliteto…
Želim pa si, da bi bila pogosteje testirana pred postopki, saj je od nihanja hormonov odvisni tudi protokol dodatkov pri ivfu. Progesteron/estrogen..ali ve katera kaj več na temo kako povečati kožnost implentacije?
Jaz sem stara 30 let in sem imela kratek postopek in sicer gonal F doza 150. Sem pa očitno mela res srečo, ali pa je mogoče res kisikova komora pomagala. Dobili smo 14 celic in od tega se jih je 13 oplodilo v dobre zarodke. Je pa bila to moja prva punkcija, tako da nevem kaj je vplivalo na to. Mogoče bi bilo enako če z partnerjem ne bi obiskovala komore.
Sedaj pa sem v čakanju do 26.1 da vidim če bova tudi pri zadnjem delu imela takšno srečo.
Še enkrat vso srečo vsem. Mamo to💪
Zivjo punce, vas spremljam skoz in se veselim z vsako, ki ji uspe in drzim pesti za vse nas ostale. Jaz sem dala prenose za nekaj mesecev na stran, kljub letom, da malo zadiham od vsega. Ker imam se 2 zamrznjencka, ce ne uspe, razmisljam o tujini, zaradi let. Ali katera ve, kje so res uspesni oz delajo kvalitetno? Se posvetijo itd? Avstrija, Nemcija, Ceska … katera klinika je res super?
Ja verjetno res je smiselno ko želijo več celic a ne preveč. Če sem prav razumela jih pri meni jih niso želeli skuriti, ker nimam zaloge. Če tokrat ne uspe (seveda držim pesti da bo) in če bom spet ponovila postopek v Ljubljani, da kaj spremenimo. Smiselno bi že bilo.
Tudi sama razmušljam o tujini, kar Češka. Seveda bi si želela z lastno jajčno celico, mislim pa da bi bila pripravljena tudi na donirano. Verjetno bom vseeno prvo poskusila še enkrat v Ljubljani ker je priročno. Dejansko zdaj med postopki nisem toliko čakala. Pregled, nova napotnica in potem že naročilo za postopek… 2 meseca.
Najhuje je bilo čakanje na prvi postopek… Pol leta.
Nekje na forumu sem prebrala, da je ena pohvalila kliniko PRONATAL Repro Budějovice https://pronatal.cz/en/contact
Glede na lokacijo je verjetno ta najugodnejša varianta, ker je bližje kot Praga. Pa verjetno nastanitve tudi ugodnejše, če si tam dlje. Če misliš biti pa še malo turista med pregledi, je pa verjetno Praga lepša 😅
Zdajle še nisem resno razmišljala o tujini. Ampak zakaj pa ne. Samo da bi bili rezultati čimprej. Ker me tale postopek ful izčrpava. Kako se pa istale držite?
Če bi res karkoli od tega pomagalo, bi zdravniki to priporočali, celo predpisovali. Danes je žal neplodnost tako bogata mašinerija, od dopolnil (antioksidanti: DHEA, Q10, Melatonin, ni da ni…), PRP, ne vem kakih masaž, akupunktur in komor, da nas v tej naši že kar obupanosti hitro zavede, stranskih učinkov pa nihče ne pozna ali sploh ne upošteva. Če je nekomu uspelo, ker je šel v komoro, jedel lignje ali Mc Donald’s, pil maco ali šel na akupunkturo, je to čisto naključje. Leta so tista, ki štejejo, in seveda zdravstveno stanje, če je vzrok neplodnosti opredeljen. 30 let se pač žal ne more primerjati s tistimi, ki smo starejše, pa lahko vase dajemo karkoli. Leta so ključna pri reprodukciji (sama sem si to že priznala) in 30-letna bo, z vsemi dodatnimi manevri ali brez, zanosila hitreje in lažje, na krajši ali daljši rok. Važna je kvaliteta celice, ki pa je odvisna v največji meri od starosti. Celica ima celo moč popraviti seme pri oploditvi. Menim, da kaj dosti žal tukaj ni za narediti, zgolj vztrajati in poklopiti se mora. Vsaka taka “terapija” ima lahko tudi stranske učinke, tako kot vse, zato je vredno premisliti, da ne deluje v nasprotni smeri. Saj razumem, tudi sama sem iskala “magični napoj” in dala že veliko skozi, a sedaj tega več ne počnem, jem tisto, kar mi dokazano primanjkuje in nič več. Pa bomo videli, leta pa žal ne gre premakniti nazaj. Glede klinik je pa tudi tako, kot naletiš. Tudi tukaj ne obstaja klinika, ki bo zagotovila otroka. Bila v treh tujih in moj AMH je dejansko dober za moja leta, pa še nič zaenkrat ni obrodilo sadove in nimam nobenih indikacij za neplodnost, razen let. Vsem želim čim prej polno naročje 🙂
Seveda imam kot 30 letnica na papirju večje možnosti za zanositev, ampak nisem govorila o tem.
Glede na to, da se naravno na otroku trudim že več kot 7 let potem že ni vse tako kot bi moralo biti. Jaz sem samo povedala svojo izkušnjo in nisem trdila da sem toliko celic pridelala zaradi kisikove komore. Sem oa seveda bila neizmerno vesela sploh ko so mi povedali, da smo iz tega naredilo 13 dobrih zarodkov. In mi je načeloma vseeno kaj je bil razlog. Moj namen objave je bil da povem svoje izkušnjo in morda kateri s tem pomagam.