OBMP – IVF 2024
Zdravo,
jaz lahko potrdim, da se z isto napotnico lahko ponovno naročiš na prenos zamrznjenčka. To mi je rekla sestra z oddelka, s katero sem govorila po neuspešnem prenosu, da se lahko z naslednjo M spet prijavim, če imam še kakšnega zamrznjenčka. Ampak najbrž to velja samo v primeru, da imaš prenos v naravnem ciklusu, kjer ne potrebuješ nobene terapije. Če imaš pa prenos v stimuliranem ciklusu, pa se itak rabiš naročit na telefonski posvet, da se z G posvetuješ glede terapije in da ti izda recepte.
- Vceraj sem bila na ultrazvoku in je ginekologinja rekla, da je en folikel ze oddelal svoje da bomo spremljali drugega..danes sem bila ponovno in je rekla da naj pridem jutri seenkrat in da upam da bo jutei drugu dovolj velik da stopko…je mozno da smo zamudili ovulacijo, ce je eden ze “oddelal” svoje? Ali je ok glede na to da drugi raste se?
res je drgac, to je dobra volja osebne zdravnice..
@bibi8 pr men je blo enkrat tko, zamudl so in ke folikl pocu.. tko da sm migla cez en mesc ali dva ponovno od zacetka…
@bibi8 ampak glede na to da ti se en raste se bodo vrjetn na tega potem fokusiral, bos vidla. js nikol nism mela neki ful foliklov, vedno samo 2-3.. srecno ti zelim. ?
miny2, 13.01.2025 ob 14:52
Ojla. Mene pa zanima, tiste ki imate v sluzbi fizicno delo veliko dvigovanja. Ali vam so kdaj svetovali med injiciranjem gonala da naj nwbj dvigovale. Meni je sestra na kliniki tako svetovala osebna zdravnica mi pa bolniske ne odpre ker nimam tega uradno napisanega na izvidu.
Lp
Tudi jaz nisem dobila od zdravnice nobenega potrdila za bolniško, sem pa normalno dvigovala, in to kar tezka bremena (nisem niti vedela da je mogoce odsvetovano). Seveda proti koncu špikanja (zadnje dva dni) ko sem že čutila v spodnjem delu trebuha rahla zbadanja, sem bolj pazila. Pa je vseeno punkcija bila uspešna z 17 celicami.
Pozdravljene.
Decembra sem imela prenos zadnjega zamrznjnčka in je bilo neuspešno.
Čez 2 tedna sem že naročena pri ginekologinji za nov postopek. Leta 2023 sem imela kratek protokol in pridelala samo 7 celic, od teh samo 2 sta se razvili…
Kaj je boljše? Kratek protokol dolgi protokol? Ali je vse odvisno od telesa kako reagira na terapijo.
Zdravo punce,
Sama prvic uporabljam tale forum in tudi se ne vem kako deluje vse skupaj.
zasledila sem temo o ivf in bi imela par vprasanj, ker verjamem da mi biste povedale kaj novega in koristnega.
S partnerjem se trudiva ze cca 1 leto za naravno zanositev. Po pol leta neuspesne zanositve sva se odlocila, da opraviva preglede. Stara sem 37 (marca) in zame osebno je to ze zelo pozno in veliko. Parner je kar precej mlajsi. Sama imam ze enega otroka od prej.
na pregledu sva bila v Dravljah. Prvic slabsi spermiogram, v drugo boljsi vendar spet ne tako perfekten.
sama pa imam nizek AMH (1). Ginekologinja je predlagala, da zacneva razmisljati o umetni oploditvi. Predlagala pa je, da greva na napotnico ker pri njih je postopek samo samoplacniski. Se pravi LJ ali MB. Omenila je, da so dolge cakalne dobe, ter da so opcije, da se prestaviva v cakalno vrsto pred tem pa v kolikor zeliva lahko pri njih delava postopek samoplacnisko (3000-4000€). V tem primeru bi lahko zacela takoj in tudi na konzilij ni potrebno cakati.
zanima me vase mnenje. Vem da je od vsake odvisno… pa vseeno…
Kaksne so verjetnosti iz vasih izkusenj glede na vrednosti ko jih imam, da bo postopek ucinkovit v prvo/drugo? Se splaca poizkusiti?
kako pa je potem s selitvijo v MB (ker bi zelela delati tam). Verjetno je potreben prvi pregled pri njih, na katerega se spet caka? Je imela katera v kratkem podobno izkusnjo?
vem da si vsaka, katera se odloci za to, zeli postopek priceti cim prej, zato sva razmisljala tudi o samoplacniskem postopku. Samo glede na to kako verem da v prvo rata malokateri…
prosim za kaksen koli koristen predlog, nasvet, ali mogoce informacijo glede nadaljnjega postopka.
vsem katere ste trenutno v postopku oz. Imate namen, pa iz srca zelim sreco in vse dobro ?
Ojla. Mene pa zanima ce se je kateri zgodilo med spikanjem z gonalom, da je tekocina spricnila zunaj ko je izvlekla peresnik oz iglo iz koze? 0 se je sicer naredila ko je bila igla se pod kozo tudi za tem sem.drzala iglo v kozi se 5 sekund. Ne vem ali je sploh slo kaj pod kozo saj je spricnilo dobesesno zunaj po trebuhu.
Oj.
Če si vredu iztisnila in se je 0 pojavila, ko je bila igla še pod kožo te pomoje nima kaj skrbet. ? Nevem sicer kakšna količina ti je iztekla ampak meni se je to enkrat zgodilo s Cetrotide, da se mi je pojavila kraljica, ko sem izvlekla iglo pa je bilo vse ok. ? Je bila to zadnja doza Gonala v tem peresniku? Ker mislim, da v vsakem peresniki pri Gonalu ostane malenkost not po zadnji dozi. Če te skrbi pa jutri mogoče preveri pri sestrah. ?