Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

@Enka1 midva sva pa v MB od prvega posveta do postopka rabila 2 meseca. V LJ pa je sigurno pa od prvega posveta, konzilj, do prvega postopka cca pol leta.

@Jagoda460 mene je v LJ najbolj zivciralo leonisce, ki jih ne mores priklicat in te brezvezne napotnice za vsak prenos zamrznjencka… prakticno tam ne mores takoj naslednji mesec da gres v naslednji prenos, ma tudi cez dva meseca zelo tezko, ker dokler te naroci v leonisce rabis najmanj 1 teden klicanja, da se kdo javi, nato ti dajo termin… v MB so pa mene po negativnem testu klicali ce zelim takoj v naslednji prenos, pa sem rekla da ne, ker je bilo ravno poletje vmes in sem planirala potovanje, tako da sem sla potem septembra.

@Hojhoj js se z vsem napisano strinjam s tabo. ? tud sama sm zanenjala klinika in sm res zadovolna!? povej mi samo katere vitamine priporocas da se pijejo pred prenosm oz ze prej preden gres v postopek?

@Anonimno 2330 vitamin D, sicer ga prej preveri ce ga imas dovolj, jaz sem imela zelo nizkega in mogoce je tudi to bil vzrok da se zarodek ni obdrzal v toliko poskusih. Pila sem se Femibion 1, brala sem da vsebuje aktivno folno (priporocal jo je Pusenjak) sicer je omenil da imajo aktivno folno se nekateri vitamini ma se ne spomnim vec kateri. Drugace pa zdrava prehrana, cim vec sadja in zelenjave, orescki,  ipd. Nisem prevec komplicirala da zdaj ne vem kaj kupujem, pac v skladu kar mi je bilo dostopno in ne astronomsko drago. Najvec sem poudarka dajala vitaminu D sploh pozimi ko ni veliko sonca in Femibion 1 sem zacela piti takoj ko sem dobila menstruacijo in se prijavila. Lahko bi sicer pila dlje casa pravijo da je 3 mesece prej fajn, ampak nisem.

Novalac kapsule, Femibion 1, Terranova prenatalni vitamini -vsi ti imajo aktivno obliko folne kisline in so vredu. Aktivna oblika folne kisline se imenuje metilfolat. Če na škatlici piše folna kislina, to pomeni, da je neaktivna. Nekateri izdelki imajo celo obe, tako aktivno kot neaktivno obliko.

Odgovor na objavo uporabnika
Hojhoj, 24.01.2024 ob 21:52

@malin mene je v LJ zmotlo zakaj morjo se partnerji bit v tej cakalnici, ko ze tako se nimas kam vsest. In parkrat nisem bila zihr katera je bila zadnja ker jo tisto minuto ko sem prisla ni bilo tam in pol nism vedla kdaj it noter.

@Hojhoj To je dobro vprasanje…ce ze, zakaj ravno v cakalnici in ne kje zunaj na hodniku.

@Jagoda460 potem bos tudi ti kmalu v nestrpnem pricakovanju +

Jaz sem se v vseh teh postopkih naucila cim vec sprasevat, tudi ce je kdaj tezko pa si mislis, da se nimajo casa ukvarjat…probas, ker je to bolje, kot da se potem sprasujes kaj pa ce… v najslabsem primeru ne dobis odgovora in si na istem kot ce ne bi vprasala. ☺️

Zdravo, včeraj sem imela posvet za napotnico zamrznjenčka. A kakšne številke napotnice in podobno, ne prejmeš na mail? Zdravnica mi je samo rekla, da se zdaj naprej prijavim ma [email protected].. mi lahko katera,da bolj podrobne info.

Hvala veliko sreče vam želim ????

V lj naj partnerji ne bi sploh cakal v cakalnici, kjer se caka na uz pa ocitno ne razumejo vsi tega. Moj je sel vedno z mano, ker sva malo bolj oddaljena pa je vsakic cakal tam v avli, ene je mogla sestra pa skori vn nagnat.

Ne vem, jaz bom za naslednjega otroka isto sla v ljubljano. Sva pa rabila pol leta ja, ampak bodimo realni, to je hitro. V tem casu so ugotovil problem, jaz sem mela operacijo hkrati je bilo se poletje, ko itak nekaj casa ne delajo.

Punce,

Sem 2 dni po punkciji (9 foliklov). Včeraj sem bila že praktično čisto ok (napihnjenost se je zmanjšala, nič bolečin). Danes pa sem se zjutraj zbudila z rahlimi krči, ki so trajali cca 15min. Potem se je vse skupaj umirilo. Sem pa precej bolj napihnjena, kot včeraj, bolj občutljiva (rahlo pekoč občutek v maternici/jajčnikih). Sicer se počutim ok.

Bi me moralo kaj skrbeti ali je to nihanje normalno? Kakšne so vaše izkušnje – koliko časa traja napihnjenost, občutljivost?

@soncica36 morala bi dobiti stevilko napotnice ki jo na omenjen email aktiviras. Preveri ce ze imas v ezvem. Pa tudi ko ti na email odpisejo in vnesejo traja kar precej casa. Jst skos preverjam na e zvem.

@smreka752, jaz sem imela od punkcije (12 celic) pa tja do prenosa ves cas tak cuden obcutek v spodnjem predelu trebuha, jajcnike sem cutila se nekaj casa in mi je rekla na prenosu, da je to se ok, da je normalno da jih se cutim glede na stevilo celic, ki sem ga imela.

Zdravo punce, zanima me kam greš na krvni test v lj? A tukaj v staro porodnisnico k so prenosi ali v Leonisce.. zgleda sm malo sedela na ušesih ko mi je sestra govorila 🙂

lp

Anonimka500 v staro porodnisnico, ena vrata pred temi ko si sla v prenos. Srecno upam da je plus!

@jagoda no super za informacijo. Zdjle ravno pijem od Terranove, ker sem brala da so bolj na naravni bazi.

@Enka
ko sem bla jst ni blo se korone, mozno da so kasnej to mal postimal, da niso vec partnerji tam. Pac predtem do bli vedno in noben jih ni podil. Moj je vedno cakal nekje proc od guzve. Sva pa tudi zmeraj oba prisla ker sva tudi oba oddaljena. MB nam je se toliko dlje, to nam je edini minus, ker je res dalec.

@malin
ja zdravniki ko si ze veckrat dal to skozi sploh ne razlagajo vec toliko kot ko si na zacetku, mogoce mislijo pa da se ze na vse spoznas. Jst sm zacela tudi preko UZ ze videt in mi je bilo vec ali manj vse jasno. Sem pa zmeraj vprasala ko mi kaj ni bilo oz. ko sem imela kaksne skrbi. Tako da prakticno forumov nism rabila. Zdj sm tukaj bolj za pomoc drugim in k rada berem, saj nimam v svojem krogu poznanstev nobenega ki je dal to skozi.

Hvala za odg 😉 tudi jaz upam.. sam imam šele drug teden 1.2.

@Enka1 hvala z odgovor! Si me pomirila. ☺️

Vsem ki se se sprasujete, danes sem bila na sprejemu v Ljubljani in normalno delajo? kjub stavki? upam da nisem kaj zajinxala, ampak evo. Spikat se pa zacnem naslednji teden:) srecno vsem!

@fruty9 kako si, si se kaksen test naredila ali cakas na jutri? ?

@Jagoda460 a si misnla od terranove te vitamine k pise gor: Terranova Prenatalni Multivitaminski kompleks?

@Anonimno 2330 ja te. Terranova ima samo ene prenatalne vitamine. Obstaja pa dvojno pakiranje, po 50 kapsul in po 100 kapsul.

New Report

Close