OBMP – IVF 2024
@_Mateja_ se vedno je upanje. Ce bos malo pobrskala po forumu bos videla zgodbe, ko so punce nalulale minus, krvavele, imele krce in na koncu ze hotele prekiniti terapijo pa so bile vseeno nosece. Drzim pesti da nam javis lepo novico!
pri zgodnjem testiranju je pomembno da testiras z zelo obcutljivimi testi. Jaz sem recimo mislim da ravno na 10. dan zjutraj nalulala minus, potem pa mi nekaj ni dalo miru in sem popoldne se enkrat naredila test in takrat se mi je zdelo da nekaj vidim. Brala sem tudi punce ki niso nikoli nalulale plus, krvni test pa jim je pokazal pozitivno.
Bibi, jaz sem kar upoštevala nasvet @Anonimno 5707, jih poklicala in se dogovorila, tako da svetujem, da jih kar kontaktirate.
bibi8, 03.01.2025 ob 10:25
Pozdravljenje punce,
Vceraj sem se prijava na prenos zamrnjencka..so kaj bolj aktivni v administraciji in ste tiste, ki ste v teh dneh ze pisale dobile odgovor?
Vse dobro zelim v letu 2025!
Jaz sem dobila odgovor danes dopoldne, pisala sem jim v ponedeljek zjutraj.
bibi8, 03.01.2025 ob 14:04
Hvala. Sem prvic v postopku in me zanima kdaj priblizno lahko pricakujem prvi ultrazvok. Imam prenos v naravnem ciklusu
Dobila boš datum sprejema, ki bo cca 10.-13. dan ciklusa. Če imaš kratke cikluse jih na to opozori, da ti dajo datum dobolj zgodaj, da ne bi slučajno zamudili ovulacije. S seboj na sprejemu moraš imeti izjavo o št. zamrznjenčkov in izvid pap brisa (ki ne sme biti starejši od 3 let).
Na dan sprejema imaš najprej sprejem in takoj zatem prvi UZ. Glede na velikost vodilnega folikla potem odločijo ali se ponovi UZ čez 1-2 dni, ali dobiš že stopko. Za stopko mora biti folikel velik najmanj 18, jaz sem jo dobivala različno za vsak prenos – na 12., 13., 14., 15. dan.
7 dni po stopki nato sledi prenos zamrznjenčka.
Srečno! 🍀
Zivijo dekleta. Sem mama dveh ljubkih fantkov, oba sta nastala v postopku ivf. Takrat sem tukaj redno sodelovala, vzdevka, ki sem ga uporabljala se sploh ne spomnim vec🙈 se pa spomnim tebe, (ne)srečnica – vidim, da še borbaš?
No, po dveh nosecnostih so se stvari spremenile – postala sem starejsa haha. Vesolje me je obogatilo za dva otročička, tli pa želja še po tretjem. Imava enega samega pingvinčka še. In sva rekla, da bi šla v transfer in… Če nama je usojeno, nama je usojeno. V sam postopek punkcije ne bi vec šla – imam 37let, in sem nekako imela dovolj špikanj in vsega. ob vstopu v prvi postopek sem bila namreč “rosno mlada”, 30 sem jih štela.
Iščem sveže info – kaksna je trenutno procedura? Vkljucena sem bila na kliniko v Ljubljani, pri dr. Drobniču. Ob drugi zanositvi sem imela transfer v naravnem ciklu, brez zdravil. Sem pa slišala, da so kmalu po tistem uvedli stopko tudi za transfer v naravnem ciklu. Transfer sem imela junija 2022, slab rezultat na krvnem testu, ki sem ga delala 2 dni prej zaradi dopusta. Sprijaznila sem se ze, da ne bo nic, hcg je bil nekaj nizkega, po dopustu pa me je samoplacniski hcg presenetil z visoko vrednostjo. Takrat sem se naučila, da so neka “pravila” lahko naj bi bilo res samo nek okvir. Drugi otrok se je rodil marca 2023.
Drznem si sanjati… O tretjem plusku…
Pozdravljene,
danes sem imela punkcijo v Lj. Bila prva v tem letu 2025 in tudi edina danes 🌟 delala mi jo je dr. Pintar. Imate kakšne izkušnje z njo? Sem pa pridelala samo eno celico. Zaupam, da je ta kvaliteta in da je to najin ogromen “čudež” 🍀 poznate kakšne lepe zgodbe z eno celico? Me pa še zanima ali kaj posebnega jemljete/priporočate za implementacijo zarodka?
Naj bo leto 2025 eno krasno 💗🩵