Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

Odgovor za eva24:

Glede adenomioze: diagnozo so mi prvič postavili med laparoskopijo, med UZ pregledi prej nikoli nismo govorili o tem. MR nisem imela. Imam pa tudi prcej razširjeno endometriozo, torej tudi na črevo, jajčnike je pa večinoma pustila pri miru.

Dr. Burnik Papler temu res ni posvečala pozornosti, sem se pa sama zelo obremenjevala, poakusil tudo za alternativo, ki itak pomaga tudi za endometriozo.

Na pregledu za konzilij IVF v Postojni, je bila se mi zdi dr. Vrtačnik Bokal, ki se recimo zelo osredotočila na adenomiozo in mi točno pokazala vraščanje žil v maternico in ne vem kaj, to je bilo zelo obremenujoče. Sem pa mislim, da potem naslednji mesec zanosila. Je pa tudi ona rekla, da ne vemo veliko o tej bolezni.

Predvsem ne beri preveč po internetu, je res ogromno samo negativnih študij, ki lahko zelo potrejo. Predlagala sem tudi daljši protokol IVF dr. Burnik Papler, to naj bi včasih pomagalo pri adenomiozi, s čimer se je strinjala, če ne bi v prvo uspelo. Jaz sem kljub vsem svojim negativnim diagnozam 3x zanosila po naravni poti. Upam, da bo v tretje tudi konec srečen.

Hej vprašanje.
Za koliko dni ti progesteron zadrži M? Ker trenutno nimam nobenih simptomov, nobenih izcedkov ipd., tudi krči so občasni in  blagi ampak mi občutek pravi, da bo prišla gospa in nočem imeti lažnega upanja.

Pozdrav, Mi lahko kdo opiše kako mine dan v Mariboru na punkcijo. Hvalaa

Boninoxi jaz sem tudi čutila da bom dobila menstruacijo, dva dni po prenehanju jemanja progesterona se mi je ulilo. Ni pa rečeno da zadržuje, in upaj do konca, do krvnega in do takrat jemlji progesteron.

Srečno tebi in vsem tu 💞

Odgovor na objavo uporabnika
Dragaa, 19.12.2024 ob 11:13

Pozdrav, Mi lahko kdo opiše kako mine dan v Mariboru na punkcijo. Hvalaa

Dragaa prideš zjutraj ko si naročena v prvo nadstropje, v sobici za čakanje se preoblečes in počakaš da sestra pride po tebe, greš na punkcijo, po punkciji pa v sobo in ležiš cca 2 urci, zdravnik ti pride povedat koliko celic si pridobila in kdaj imaš predviden prenos, sestre ti razložijo kaj in kako doma, dobiš odpustno pismo kjer vse piše in predlog za bolniško. Za vse poskrbijo fulll lepo.

Boš imela anestezijo?

Za anestezijo še ne vem. Ste imeli anestezijo?

Dragaa, 19.12.2024 ob 13:13

Za anestezijo še ne vem. Ste imeli anestezijo?

Jaz sem jo imela, za tistih par min, 10-15, odvisno tudi od števila foliklov, ne čutiš pa nič, zbudiš se že v operacijski in po punkciji sem se počutila super, malo špika potem ma nič takega.

Pozdravljene, mogoce katera ve, kdaj najprej mora priti M v decembru, da se lahko ze takoj vkljucim v prenos? Sprasujem za Lj. Hvala.

Meni so rekla naj se prijavim s prvo M po 26.12.

Pozdravljene

je katera jemala Clomifen? Meni so ga predpisali za IVF z naravnim ciklom, ampak sem morala ta cikel preskočit zaradi praznikov. Clomifen bi kljub temu jemala, mogoče se pa zgodi kakšen čudež. Imate kakšne izkušnje?

Lp <3

Pozdravljene vse! Po novem letu me čaka prenos zamrznjenčka v ciklusu s Femaro. Kot vem, te na UZ ponavadi naročijo na 12. dan cikla. Glede na dosedanje izkušnje s Femaro, sem imela ovulacijo vedno prej. Ali mislite, da lahko ob naročanju dopišem, da bi rada prišla na UZ pred 12. dnem?

Lepe praznike vsem in čim več pluskov! 🎀🐞

Ja, seveda, nujno dopisite, da imate ovulacije prej in vas narocijo prej. Pri meni smo enkrat zamudili, ker na to nisem opozorila.

Hvala!

Hejhej!

Res nimamo med sabo nobene z mano izkušnjami s Klomifenom? 🥹

(Meni so ga predpisali za IVF z naravnim ciklom, ampak sem morala ta cikel preskočit zaradi praznikov. Clomifen bi kljub temu jemala, mogoče se pa zgodi kakšen čudež. Imate kakšne izkušnje?)

Zdravo punce.

Evo ker bo pri meni tudi treba ponovno v nov krog, malo berem po tem forumu in me zanima ali je katera že bila pri go. Karmen in ima mogoče njen aktualni kontakt?

Pa mogoče, če katera hodi tudi na akupunktura in kam? Vtisi?

Vsaka informacija in mnenje je dobrodošlo.
Medtem pa lepe praznike želim🎄

Soraya, 22.12.2024 ob 22:30

Hejhej!

Res nimamo med sabo nobene z mano izkušnjami s Klomifenom? 🥹

(Meni so ga predpisali za IVF z naravnim ciklom, ampak sem morala ta cikel preskočit zaradi praznikov. Clomifen bi kljub temu jemala, mogoče se pa zgodi kakšen čudež. Imate kakšne izkušnje?)

Pozdravljena, Clomifen sem jemala tudi jaz, pred odločitvijo da greva v ivf. Če ga jemlješ moraš hodit na folikulometrijo in bit pod nadzorom, zaradi možne hiperstimulacije. Kar tako sama, da ne greš na uz, ga jaz ne bi jemala.

Hej, hvala. Zdaj ga ze 4 dni jemljem, ampak mogoce rajsi ne bom vec, ker me nekaj bolijo jajcniki. Ah ja… tezko je cakat in nic delat.

@Soraya, tudi jaz sem jemala klomifen preden sva dobila napotnico za neplodnost. Jemala sem 3 cikle, morali bi bit vodeni z UZ, ampak je naneslo, da sem imela samo v prvem ciklu spremljavo. Pri meni sicer ni bil tak problem, ker nisem imela velike ovarijske rezerve, pa tudi prislo ni do zanositve.  Absolutno pa se strinjam, da ni kar za jemat brez nadzora.  Srecno 🍀

@Soraya, jaz sem s Klomifenom zanosila in tudi donosila, in sicer v 2. ciklu jemanja. Seveda sem hodila na folikulometrijo in bila vodena. Vsekakor se ni za hecat in jemat na lastno pest. Srečno! 🐞

Pozdravljene.

Danes je 10-i dan po prenosu zamrznjenčka. Zjutraj sem naredila firs sign test in je negativen. Piše, da pokaže pravilen rezultat šele prvi dan izostanka mestruacije (kar bo šele konec tedna, ko imam tudi krvni test v Lj na reprodukciji).

Imam še kaj upanja? Kupim drug test, clear blue?

Sem prav žalostna…:(

New Report

Close