Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

Pozdravljene. Jaz sem imela danes krvni test in na žalost nimam dobrih novic 🙁 Jaz imam na splošno daljše cikluse in mi smo rekli da če dobim m po 25 decembru, bom po novemu letu odšla na drugi prenos. Vsem ostalim pa želim srečno 🙂

@malinca96 ojoj, žal mi je. Menstruacija ponavadi pride nekaj dni ko prenehaš s hormoni… Vsaj pri men je blo tako prvič. Jaz imam danes spet vse znake za M, tako da tud ni nekega upanja…

Ja žal  je tako.. Bo pa morda v drugo ratalo.. Upanje zadnje umre.. Drži se.. Če ne bo zdaj bo pa drugič 😉 Srečno

Res je, nekako se moraš potolažiti, če ne rata. V tretje gre rado bom js rekla v petek, če ne bo nič spet.

Jaz sem pač itak nekak vedla da ne bo, zato ker je bil to šele moj prvi prenos in sem že brala kake so možnosti ob prvem prenosu, ampak še zmir sem mal upala da bo uspelo.. Ampak nekega dne bo uspelo 🙂 Samo pozitivne mormo bit in ne smemo upanja izgubit 🙂

Ja, v prvo res težko uspe, moraš imeti srečo. Povprečje bi rekla, da je nekje v četrto, peto…

Odgovor na objavo uporabnika
anonimka624, 10.12.2024 ob 11:45

Zivjo,

s partnerjem sva bila na pregledu in nama je zdravnik priporocal OBMP zaradi nizke vrednosti AMH pri meni, pri partnerju je vse ok.

Cakava zdaj na datum za konzilij. Ze odkar sem izvedela novico sem zivcna in me skrbi, da mi postopka ne bodo odobrili oziroma da nama ne bo uspelo nikoli dobiti 👶🏻.

Ali konzilij vedno odobri postopek?

Načeloma Kr odobrijo vsaj en probni postopek, zavrnejo v primeru da majo res res tehten razlog…kok pa mate amh? Pa kok ste stara?

AMH je 0,53. Oba sva stara 30, trudiva se pa ze skoraj 5 let. Mi pa ginekologinja do letos ni zelela dati napotnice za naprej

Ne rabite skrbet da nebi odobrili😉da vam pri takem amh in tolkih letih poizkušanja ni želela dat napotnice je pa tud groza…brez besed😡 zih vam je rekla da ste še mlada pa da bo že🙄pr nama je tud problem edino moj amh 0.69…pa sm začela z postopki pri 28….no zdej sm že 32 z praznim naročjem pa še kr mi govorijo..ja pa sej ste še mlada🤦‍♀️ mate redne m. Pa ovulacije pa to? Afc so vam kej spremljal?

Ja, zalostno😢 Sem se tudi letos kar borila, da mi je dala napotnico. Je se vedno govorila, da sem se mlada in kam se mi mudi 😢

Menstruacije imam redne, prav tako ovulacije.

Afc mi niso spremljali

Zdravo anonimka624, so vam omenili, kdaj naj bi bil konzilij? Na pregledu sem bila konec novembra in so rekli, da naj bi bil konzilij decembra. Tudi jaz imam nizji amh od povprecja za mojo starost, ostalo je vse ok, partner pa je imel malo slabsi spermiogram.

probajta z matičnim mlečkom pred postopkom…men je edino to pomagalo da sm dobila “boljše” celice in zamrznjenčke…mam kar nekaj celic na cikel (5-10) tko da to je nasproti z mojim amh. Ampak pol žal ostane en al pa dva😒in se zgleda pol pokaze moj slab amh🙄 z matičnim sm mela pa 6pingvinčkov…definitivno je mal boljša prognoza z takim amh pri 30 kot 40 ni pa neka huda tolažba to…

Se javljam še jaz, še ena z negativno bhcg 🥺..sedaj pa v nov boj, upanje ostaja, da bomo tudi me ostale enkrat okrogle.

Vsem želim + čimprej

Pozdravljene

Zanima me ali je katera dobila napotnico za genetiko-genetski posvet?

Zanima me kako to poteka,oziroma koliko časa se čaka rezultate po pregledu?

LP

Pozdravljene, sicer vem da tukaj poteka bolj pogovor glede ivf, ampak napisem mojo zgodbo glede neplodnosti in iui tukaj.

Skoraj dve leti nazaj so partnerju pri 27 letih odkrili tumor na modah, pri operaciji so tudi pregledali semenski izliv, saj so ga nameravali zamrzniti, ugotovili so da v izlivu ni semencic. Tako smo kasneje pri genetskih preiskavah ugotovili da ima partner Kleinefelterjev sindrom-torej je neploden.
Partner je dokaj kmalu sprejel diagnozo, jaz tudi. Predstavili so nama da bova pac morala na umetno oploditev z darovanim semenom ce bova kdaj zelela otroke.

Moj ginekolog mi je napisal letos v zacetku leta napotnico za neplodnost in se prej kot v mesecu dni sva bila na prvem pregledu v Mariboru. Meni so predpisali vse preglede-bili so vec kot odlicni. Seveda z mano je bilo vse vredu. Ko sva opravila vse preglede sva bila vpisana na cakalno vrsto.
A kaj ko pri nas ni darovalcev. Trenutno je vrsta vec kot dve leti.
Nisva zelela cakat, zato sva se na zdravljenje odlocila da greva v Graz. Izbrala sva kliniko ReproCreate v Grazu, lastnik je ginekolog slovenec kar nama je bil velik plus. Vse preglede sem opravljala v Sloveniji, nekaj na napotnico nekaj samoplacnisko. Preko spleta sva morala tudi izbrati in narociti donatorja. Cene so vrtoglave, vceraj sva vse racune skupaj potegnila in sva za dva poskusa zapravila priblizno 8.000€. Ampak ko si to resnicno zelis ti nobena stevilka ni previsoka, marsicemu sva se odrekla.
V prvem poskusu iui ni uspela, sem tudi sama slutila ker je bilo prevec stresa, tudi poznam svoje telo in sem cutila da prihaja M. Sedaj sem 14 dni po drugem poskusu in vsak dan je crtica mocnejsa, prsi mi bo razgnalo. Ledveni del je bolec in cutim slabost skozi cel dan. Ampak cutim da je to to. V petek imam krvni test in upam na najboljse.

Lp

@Anonimno 6956 meni pa žal matični mleček ni nič pomagal tokrat, res eno veliko razočaranje. To je najhijše, ko vse narediš, da bi ja imel čim boljše pogoje, a na koncu niti do prenosa ne pride 😢

Ja žal…tud js nism pršla dlje od kemičnih pa ivm…. ampak glede na to da sta punce relativno “mlade” je vredno probat…in to takoj ne čakat na 3..4 postopek..

Tud sama nemorem 100 rečt da mi je to pomagal..sam glede na to da je bla ista terapija vse isto bi znalo bit nekaj na tem da sm iz ponavadi 2 slaba zarodka  pršla na 6 lepih blastocist🤷‍♀️

Aja pa še to naj dodam da vrjamte da sm  probala že vse možne dodatke v 7 postopkih pa je bil res sam na matičnem nek pozitiven učinek

Naredila test zvečer danes, na 13.dan. Čisti minus. Moram nujno nadaljevati z utrogestanom?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 9118, 11.12.2024 ob 22:55

Naredila test zvečer danes, na 13.dan. Čisti minus. Moram nujno nadaljevati z utrogestanom?

Pravijo da jemati normalno do krvnega.

New Report

Close