Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

Živjo.

Malina87 iskrene čestitke!

Anonimno 9650 meni je sestra rekla, da morava test za SPB nujno opraviti vsaj 2 tedna pred mojim prvim ultrazvokom. Začenjava pa s partnerjem ta mesec s pripravami na prvi postopek IVF-ICSI, tako da ne vem ali to drži samo pri prvem postopku ali tudi pri vsakem naslednjem.

Na kakšen način se drugače ve spopadate s stresom med postopki? No ubistvu pred, med in po…  Vsega skupaj se res zelo veselim, nikakor pa se ne morem znebiti nervoze in strahu v podzavesti ali se nekako zamotiti in odmisliti malo vse skupaj.

Iskrene cestitke malina87. Jaz sem v soboto imela prenos 3.dan. kdaj naj bi prislo do vgnezditve in kdaj se pojavijo prvi simptomi.

Hvala

malina87 čestitam,  waaawww srečno naprej in uživaj na polno

Odgovor na objavo uporabnika
D831, 27.11.2024 ob 15:05

Pozdravljene,

po uspešnem krvnem testu po prenosu, sem bila v 7. tednu na potrditvenem ultrazvoku pri osebni ginekologinji. Na zalost pa je bila vidna samo prazna gestacijska vrečka. Sicer imam kontrolo čez 1 teden, ce se mogoče pojavi še plod. Ampak je ginekologinja dejala, da je upanja malo.

Ima katera pozitivno izkušnjo, in je še kaj upanja, da se plod pojavi?

Hej, si že imela kontrolni UZ? Jaz sem ravno imela kontrolni UZ, čisto ista situacija…žal ravno v postopku splava. Blighted ovum. Vse kar sem prebrala, kaže na to, da ni šanse…če pri 7. tednih  ni ploda in samo majhna vrečka, ni šanse, da se razvije. Glede na to, da smo v IVF, se točno ve datume transferja, torej niti datumov ne moremo kiksniti.

Žal. Drži se in upamo na naslednjič.

Najlepša hvala vsem za čestitke 🥰

Sama sploh še nisem dojela kaj se dogaja,končno je uspelo tudi nama da naju je dušica izbrala in da bom tudi jaz imela nekoga ki me bo klical mama. Malo sem bila že obupana ker grem sem stara 37. Upam samo da bo vse tako kot mora bit.

Glede vgnezditve ne vem točno kdaj naj bi prišlo,sama sem imela zamrznjenčka blastocisto,transfer sem imela 24dan ciklusa. Kakšen slab teden po tam sem začela dobivat bolečine v trebuhu,sploh na desni strani,to take bolečine kot da bo 🩸 vsak čas. To se je stopnjevalo in takrat sem posumila da nekaj ni običajno ker ko jaz dobim take bolečine potem istočasno pride m. Potem pa še boleče bradavice,vizualno nisem opazila sprememb,samo bolijo me in bol polne prsa so bila.

Zdaj pa se mi rahla vrtoglavica pojavlja,utrujena sem in jest mi ne paše,žejna sem in na wcju sem veliko 🙃

Drage moje,želim vam vse dobro in hvala še enkrat.

V petek imam ponovno UZ. Pri meni je sicer bila vrečka normalne velikost. Si krvavitev (splav) že imela? Pri meni je še ni bilo, nikakršnih simptomov (bolecine v spodnjem delu..) pa tudi nimam. Me zanima ce je to normalno?

ninica88, 18.11.2024 ob 20:01

Pozdravljene. A je mogoče katera med vami, ki bo šla samoplačniško v postopek? Lp

Jaz mislim it samoplačniško po novem letu se bom prijavila

Katero kliniko ste pa izbrala?

Anonimno 6956, 04.12.2024 ob 12:48

Katero kliniko ste pa izbrala?

Ostajava v mb

Živijo.

Še katera 7.dan po prenosu? Kakšni znaki? Pri meni samo rahli krči, podobni menstrualnim.

D831, 03.12.2024 ob 15:34

V petek imam ponovno UZ. Pri meni je sicer bila vrečka normalne velikost. Si krvavitev (splav) že imela? Pri meni je še ni bilo, nikakršnih simptomov (bolecine v spodnjem delu..) pa tudi nimam. Me zanima ce je to normalno?

Držim pesti zate, da se vseeno obrne in zaključi pozitivno. Pri meni je bila stvar tako majhna, da je bilo takoj očitno, da ni šanse. Za splav sem šla po tablete, ni prišlo do naravnega splava še do takrat, ko sem imela drugi UZ (8 tednov na tej točki).

Zdravnica rekla, da je normalno in lahko traja, da pride do naravnega splava.  Zdaj pa se sekiram zaradi medikatoznega splava, ker ni večjih krvavitev, kot bi morale biti – haha stalno nekaj #FML.

Anonimno 9118, 05.12.2024 ob 10:45

Živijo.

Še katera 7.dan po prenosu? Kakšni znaki? Pri meni samo rahli krči, podobni menstrualnim.

Ojla. Jaz sem danes 5.dan po prenosu. Prenos sem imela 3.dan. Jaz nimam posebnih znakov, edino isti krci kot pred menstruacijo. Upanje pocasi ugasa.

Krci kot pred menstrucacijo lahko pomenijo tudi uspesno zanositev, zato le glavo pokonci in s pozitivo naprej. 🤞 pesti za vse nas!

Sploh se ne moreš zanesti niti na znake, krvavitve, celo testi te znajo zafrknit kot so mene prvič. Tako da zdej ne naredim nobenega.

Ja, upajmo na najboljse. Sicer je to moj prvi postopek in niti ne vem kaj pricakovati,kdaj pricakovati vgnezditev itd. Prsa postajajo iz dneva v dan manj boleca, crvici me isto kot pred menstruacijo, drugih znakov pa res ni.

Drzim pesti za vse nas.

Vsi ti znaki so lahko od progesterona, za prav znake nosečnosti je se prehitro…

Anonimno 9118, 05.12.2024 ob 19:18

Vsi ti znaki so lahko od progesterona, za prav znake nosečnosti je se prehitro…

Hvala za odgovor. Kdaj pa se naj bi potem pojavili prvi znaki, ce sploh?

@Rožica296

Odvisno, enim kmalu po krvnem, enim kasnej, enim nikol 😉. Danes je moj 8.dan in znaki kot pred M.

Verjetno imaš lahko večkrat iste znake in različen končni rezultat na krvnem?

Anonimno 9118, 06.12.2024 ob 10:51

@Rožica296

Odvisno, enim kmalu po krvnem, enim kasnej, enim nikol 😉. Danes je moj 8.dan in znaki kot pred M.

Verjetno imaš lahko večkrat iste znake in različen končni rezultat na krvnem?

Hvala za odgovor. Js pa danes 6.dan po prenosu. Je to zate prvi postopek?

Drzim ✊ za nas, da nam uspe.

Zame je drugi prenos. Pri prvem bli podobni znaki, pa ni blo nič oz. sumim na biokemično, ker je bil test doma pozitiven, krvni pa minus. Bomo vidli kako bo zdej.

New Report

Close