OBMP – IVF 2024
@gloria6, jst sm bla v Dravljah, moj predlog je: sam bejži stran kakor te noge nesejo.
Super je blo ker je bil partner lahko zraven za vse postopke, oprema se mi zdi super (npr. UZ je samodejno točno preštel folikle in velikosti, kar je super pri meni ker jih je blo ogromno). Bila sem pri zdravnici Reš, karkoli sem jo spraševala je skoraj zavijala z očmi, vidla sem da so neke stvari hotli kar mal na pol. Za prenos je rekla da mam pretanek endometrij, ampak sej bo čez 5 dni boljš, kr prid. In sm zahtevala vmes en dan še en UZ, da ne grem v postopek če ni vse ok pa ni šans da se zarodek kam prime.
Ampak to je daleč od najhujšega… punkcija pri meni je bla from hell. Čutila sem vsak vbod, ko sem takoj ko so začeli zastokala v smislu “av, jst vse čutim” se je zdravnik name drl “tiho bodi!” in tko naprej. Grozno res. Po punkciji sem bla tako slaba da nisem mogla iz avta ustat, kaj šele it domov po stopnicah. Več dni po punkciji sem šla komi lulat, kje šele karkoli drugega. Pred tem sem bla v UKC LJ, čidt druga zgodba. Med postopkom in po samem postopku.
Dejansko so mi dali v Dravljah tak strah, da ne vem če bova šla še kadarkoli čez IVF postopek.
Zdravo,
jaz sem bila 2x v Leoniscu na ivf. v 2 sem prisla do 9t4dni in na pregledu pri ginekologinji ni bilo vec srcka:(. za leonisce sem cakala 6 mesecev, za nov ivd se odlocam, da bi nov postopek naredila v postojni, ker nisem vec mlada.. ali ima katera ze iskusnje oz. kdo ve koliko je cakalna doba?
srecno vsem….
Jaz kave sploh ne pijem, pa sem imela vseeno 4 splave (naravno), na IVF je bil + prvi postopek, prvi prenos, sedaj sem v 12 tednu. Škoditi sigurno ne more, za poskusit je, po moje kar deluje pri eni, pri drugi pač ne. Meni je sodelavka predlagala, da že pred prenosom in skozi čakanje na + spijem vsak dan skodelico brusničnega čaja in sem ga. Če je pa to pomagalo,pa ne vem.
@Pikica 84 za prvi posvet sem čakala cca 1 mesec, ker so določene preiskave ponovili ter nekatere na novo opravili pa so bili vmes dopusti (poleti) sem v postopek šla 5 mesecev po prvem posvetu (posvet sem imela maja, preiskave julija, drugi posvet septembra, konzilij in postopek pa oktobra).
Punce naredila sem prekršek in testirala 4 dni po prenosu dveh blastocist s testom one step (10miu). In pričakala me je velika belina. Tako sem žalostna cel dan samo jokam. Prosim ima kakšna podobno zgodbo, ki se je lepo končala? Je sploh še kaj upanja? NImam nobenih krčev, prsa so me začela bolet dva dni po prenosu, a me danes ne bolijo več. Nič simptomov razen, da sem spodaj napihnjena zaradi vseh hormonov in posegov zadnjih tednov.
@Mijawkić33 četrti dan po prenosu vam ne more še pokazati realnega pozitivnega rezultata, zarodek lahko rabi do 5 dni da se vgnezdi in šele potem začne telo proizvajati HCG hormon. Počakajte najmanj do 7 dne, še raje do 9 ali 14.
@malina87 če je vrat visoko je možno, da ste zanosila 😇
Pozdravljene,
po uspešnem krvnem testu po prenosu, sem bila v 7. tednu na potrditvenem ultrazvoku pri osebni ginekologinji. Na zalost pa je bila vidna samo prazna gestacijska vrečka. Sicer imam kontrolo čez 1 teden, ce se mogoče pojavi še plod. Ampak je ginekologinja dejala, da je upanja malo.
Ima katera pozitivno izkušnjo, in je še kaj upanja, da se plod pojavi?
Ciao.
Sem prebrala ene 2o strani. Čestitke vsem nam, ki smo na tej poti.
Mene čaka prenos 🐧, upam še ta mesec, če do 2.12 dobim 🩸.
Če sem “prav” razumela- tudi spontanem ciklu, dobiš stopko pred prenosom? Vodena sem v Lj, to je moj edini pingo. In če ne rata, bova poskusila še v Postojni.
Amh hormon imam 1,76 vrednosti, imam 39 let, se vam zdi ok kot vrednost? Doktorca mi je rekla, da imam nizko ovarijsko zalogo pri pregledu z UZ in namigovala, da če zdaj ne rata, naj ne silim z glavo skozi zid.
Hvala tisti, ki si bo vzela čas za odgovor 😊
(Ne)srečnica, 27.11.2024 ob 14:31
@Mijawkić33 četrti dan po prenosu vam ne more še pokazati realnega pozitivnega rezultata, zarodek lahko rabi do 5 dni da se vgnezdi in šele potem začne telo proizvajati HCG hormon. Počakajte najmanj do 7 dne, še raje do 9 ali 14.
@malina87 če je vrat visoko je možno, da ste zanosila 😇
Najlepša hvala za odgovor! Jaz tudi upam, da še nisem čisto out, ampak ko berem tuje forume se mnogim 4. dan že pokaže črtica. Je morda katera, ki jo prsa niso nič bolela, pa je bila noseča? Jaz imam nenadoma čisto mehka. Se mi zdi kar slab znak 🙁
@Mimi483 v Lj sami od sebe dajo priporočilo za 3 dni, lahko pa prosite njih za več (tudi do krvnega), bolniško vam pa tako ali tako ureja osebna zdravnica in vam ona lahko napiše do krvnega tudi, če v Lj priporočajo samo 3 dni.
@_mateja_ stopala je v tudi v spontanem prenosu ja. Meni se zdi to čisto ok AMH, gledati je treba pa tudi koliko je antralnih foliklov. Jaz bi rekla, da dokler imate celice in pa voljo in željo ni treba še vdati…
@bibi8 meni se je vsakič zmešal cikel, prvič vem, da sem imela 10 mesecev zelo dolge cikle (še bolj kot običajnih 32 dni). Potem v 2 postopku so mi pa Femaro dali, pa so se skrajšali zaradi tega.