OBMP – IVF 2024
Za vse tiste, ki se želite prepisati iz LJ v MB kar pogumno. Boste videle kako je v MB vse boljše. Koliko časa se čaka točno več ne vem, sploh zaradi stavke je lahko sedaj vse drugače. Vam pa povem da si v LJ naročite da vam dajo vse izvide in potem nesete to s sabo na prvi posvet v MB. Jaz sem imela tako da sem jim prinesla izvide, vse smo pregledal, še isti dan so me poslali v laboratorij, potem vmes naredijo konzilj in dobiš datum kdaj priti naslednjič in takrat se vse zmeniš za protokol, zdravila in dobiš vsa potrebna navodila, oddaš kri za SPB in to je to.
Ena je omenila da dajo dolgi protokol mlajšim, kratkega starejšim, to sploh ni res. Sama sem imela vedno krajši, pa sem bila še pod 30 in tudi kot starejša. Mislim da je odvisno glede zdravja ženske kaj izberejo. Jaz npr. nimam nobenih zdravstvenih težav, nobenih hormonskih težav, tudi jajčno zalogo imam kar veliko. Pač zakaj se točno odločijo neznam povedati ampak starost nima nobene povezave s tem.
Jaz sem sama tudi imela 7 celic velikih pred punkcijo ostale pa majhne pa se je vseeno oplodilo čez 20 zarodkov. Celice zaradi stop injekcije še ornk zrastejo tako da ni za obupat nad manjšimi celicami 😉 Najpomembnejše je da ste sproščene in se čim manj obremenjujete, pa vitamine pit že pred prenosom, to bo boljše okolje za plod in za njegov razvoj. Če se bo pa prijel vam pa ne more noben garantirat, ker je po tej poti težko zanositi. Razlogov zakaj se prime ali zakaj ne, ne iščite le v kvaliteti zarodkov, je tukaj več drugih vplivov.
@ fruty 9 ponovi 11 dan takrat pokaze CB realno upam da je to to! Meni je prvic ful jasen plus 11 dan pokazu zdaj septembra pa 11 dan in 14 dan rahel in potem je bilo na krvnem 0. Te tahli plusi bi bli lah se od stopke tko so meni rekli xd.
V vsakem primeru pa ti bo krvni razjasnil ce si 9 daj bo to zdaj zdaj.
@Anonimna12, vsekakor bom ponovila. Jaz sicer nisem po stopki ker sem imela Estrofem in Utrogestan, ma mogoče je to od teh hormonov še učinek.. bomo videli ?
@Pupa in @malin ja MB so res nekaj posebnega. Tam nisi samo stevilka. Z vsakim pacientom se pogovorijo, vedno lahko vprasas se dodatno ce te kaj zanima. Sprosceno delajo, nasmejani zaposleni, meni je prav lepo bilo k njim hodit kljub razdalji. Sem bila v tudi v LJ se preden so imeli Reseve paciente in so vseeno bili pod nivojem. Si pa ne predstavljam kako jim je sedaj ko imajo se toliko vec guzve.
mene pa zanima, zelo pogosto zasledim, da se punce prestavljate iz LJ v MB, ker imate tako grozne izkušnje… nevem jaz sem zelo na začetku, pravkar so mi (res zelo hitro) odobrili postopek in do sedaj nimam še ene slabe izkušnje v LJ (pa sem imela recimo HSSG, laparokospijo, pa pregled, pa čakanje konzilija itd…) in sem kar malo prestrašena. mislim, hodniki niso prazni tako, da mora biti še kakšna v LJ, ki je vsaj malo zadovoljna? nikoli se še nisem počutila kot številka, vsakič si je dr. zame vzela veliko časa, mi razložila…. a imate res vse samo slabe izkušnje, ali je tudi še kakšna taka kot jaz?
Hojhoj, 24.01.2024 ob 20:10
@Pupa in @malin ja MB so res nekaj posebnega. Tam nisi samo stevilka. Z vsakim pacientom se pogovorijo, vedno lahko vprasas se dodatno ce te kaj zanima. Sprosceno delajo, nasmejani zaposleni, meni je prav lepo bilo k njim hodit kljub razdalji. Sem bila v tudi v LJ se preden so imeli Reseve paciente in so vseeno bili pod nivojem. Si pa ne predstavljam kako jim je sedaj ko imajo se toliko vec guzve.
Ja sem bila pozitivno presenečena, sploh ker je stavka. Moj ginekolog mi je priporočil MB, čeprav sva iz KP, in sva se tako tudi odločila.
Ko sem odkrila pa še tu vas….lepo je brati izkušnje, si podati kako info, predvsem pa spodbujati, tolažiti ena drugo.
Hvala punce!
@Mina13 brala sem za nazaj sporocila iz foruma se za lansko leto, pa me zanima kako je bilo na drugem UZ?
Anonimna 12, 24.01.2024 ob 20:02
@fruty kako to da ti niso dali stopke:)? Ko jaz vprasam recejo da je to pac po postopku, pa ceprav mam O sem tudi z listki jo imela a so rekle za vsal slucaj, ni mi jasno zakaj dajejo 🙂
Drzim pesti da ti pokaze debeli plus. Navijam tudi za ostale ????a je se katera ki ostane za februar ? ?
Pri prenosu pingvinčka z estrofemom in progesteron ni stopke, ker se z estrofemom pripravi sluznico in estrofem zavira rast foliklov, posledično niti ni ovulacije, ne sme biti ….temu se reče umetni cikel. Zato… 🙂
Pupa06, 24.01.2024 ob 20:19
Ja sem bila pozitivno presenečena, sploh ker je stavka. Moj ginekolog mi je priporočil MB, čeprav sva iz KP, in sva se tako tudi odločila.
Ko sem odkrila pa še tu vas….lepo je brati izkušnje, si podati kako info, predvsem pa spodbujati, tolažiti ena drugo.
Hvala punce!
Če boste vse šle v MB, potem bodo vrste do drugega leta 😛 V MB se dosti dlje čaka, to je dejstvo. Prijazni, ja so, ampak tudi na UZ ni kaj veliko pogovora, na prenosu včasih niti besede…
@Hojhoj se strinjam za napisanim. Mene je v LJ zmotil ze nacin pri UZ ko je cakalnica polna punc in se sprasuje katera je zadnja pa potem tekoci trak v kabini in kako vse slisis kaj govori ginekolog predhodnici, nobene zasebnosti. V MB prakticno nikoli nisem cakala v vrsti, takoj v kabini, pocakas na zvoncek in vstopis.. v kabini poslusas radio, da se ne slisi iz ambulante.. ne vem, meni je MB nasplosno prijaznejsi. Seveda pa tudi v LJ ni samo slabo, ampak ce primerjam, je tako. Ce ste zadovoljne, kjer ste, super in samo s polno paro naprej ?
@Pupa06 kot pravis, lepo je, da lahko ta cas, ko se borimo za svoje pluske, najdemo utehu tukaj na forumu. ?
@Valentina ja ena od zdravnic ni lih prevec zgovorna. No jaz sem jo zmeraj vse kar me je zanimalo vprasala in mi je brez problema povedala. Prenos v MB mi je prav waw, mi zmeraj pokazejo kam so vstavili in jaz vedno vprasam ce je bilo vse ok v maternici mislim endometrij ipd., da grem pomirjena ven. Jaz se samo skoraj vedno izgubila v tistem hodniku ko se gre ven 🙂
Na UZ poslusam kaj si govorijo med sabo in meni ze tam vse razlozi, potem se enkrat kasneje mi razlozi medicinska sestra v sobi za delitev terapije in vse tudi zapise. Jaz sem na vse cakala v LJ dlje, na same UZ, na postopek, vsakic ko se prijavim za novega zamrznjencka, pa se parking vedno iskat po tisti ulici ko je itak vedno vse zasedeno. V MB je meni bilo vse hitreje, parkirisce vedno dobis pred vhodom, v kabinah za UZ ma ce sta dve pred mano to je za MB ze guzva :), ker jih imajo razporejene cez dan. Ne vem tocno kaj se v MB caka dlje, jaz nisem nikoli v teh letih od kar hodim gor.
@malin mene je v LJ zmotlo zakaj morjo se partnerji bit v tej cakalnici, ko ze tako se nimas kam vsest. In parkrat nisem bila zihr katera je bila zadnja ker jo tisto minuto ko sem prisla ni bilo tam in pol nism vedla kdaj it noter.
@hruska9, jaz sem ocitno se ena izmed redkih zelo zadovoljnih v lj. Ze na pregledih v leoniscu sem bila zadovoljna, potem ko sva pricela s postopkom pa tudi ni bilo ene slabe stvari. Se ne plus v lj je to, da ko dobis odgovor s konzilija se takoj prijavis in imas v naslednjem ciklusu sprejem in potem terapijo, medtem ko v mb cakas da prides na vrsto lahko par mescev. Midva sva od prvega posveta do prvega postopka rabila 6 mesecev in zdej cakava bejbija.
Tudi jaz imam z Mariborom same pozitivne izkušnje. Pa se vozim iz Ljubljane. Moj 1.IVF postopek, pa sem se že v štartu odločila za Maribor. Z vsemi zdravniki, s katerimi sem prišla v stik na UZ so bili super, če me je še kaj dodatno zanimalo, sem vprašala in so mi vse razložili. Postopki so tudi bolj poenostavljeni. Po napotnice ni potrebno nikamor hoditi in nič ni treba aktivirati. Ni telefonskih posvetov, so posveti v ambulanti in takrat dobiš jasna navodila in vse napotnice, kar moraš opraviti. Kot zgleda, delajo v enakem obsegu tudi zdaj v času stavke. Jaz sem imela v ponedeljek punkcijo, bilo nas je 10, v soboto imam prenos.