Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Jst sem oddala napotnico v Lj (redno, ne hitro) v aprilu in dobila termin za prvi posvet avgusta.
Edino se sprasujem, ker imava vec al manj vse teste ze narejene, ker imava spermiogram delan z samo 1 mesecenim premorom (med prvim in drugim spermiogram je 1 mesec, kaze pa slabso sliko). Upam, da se ne bo vse zavleklo. ?

@Nesrecnica
, drzim pesti ?

@Sreca2022 tudi zate drzim pesti ?

Kateri dan si po prenosu?

Nesrečnica …

@manta6 verjetno si mislila, da imajo dopust od 25.7.-8.8.? Mislm, da vse upamo da si narobe napisala.. 🙂

@Plus_one hvalaa ? in upam tudi zate da bo vse tako kot mora biti ?

@Arnika23 tako mi je po telefonu povedala sestra. Tudi jaz pa upam, da se je zmotila ? če ima katera drugačne informacije, naj me popravi

Živjo! Se eno vprašanje imam: a ste ve pred punkcijo dale kri pri osebnem zdravniku (predoperativne preiskave)? Zdajle sem videla, da piše na anesteziološkem vprašalniku, naj prinesem izvide, pa je že malo prepozno za to …

@Mimi108 7 dan po prenosu sem.

@Ivy254 jaz nisem nič rabila.

@manta6
lani vem, da so imeli dopust zadnje 14 dni julija in prvih 10 dni junija. Z naročanjem za sveže postopke so nehali 4.6. in pričeli 8.7, z sprejemi pa nato mislim da 9.8 (za sveže postopke). Kako je bilo za zamrznjenčka žal ne vem. Da bi imeli kar dobra 2 meseca kolektivni dopust si pa (upam, vsaj) menda ja ne bodo privoščili ? že tako se je cel proces podaljšal, ko so prevzeli lani še Postojnske pacientke…

Odgovor na objavo uporabnika
Sreča2022, 18.05.2022 ob 13:12

Pa je tukaj katera ki ji je uspelo v čisto prvem IVF postopku da je zanosila ?

Mikrobio je zanosila v prvo in rodila zdravega sincka. Za kako drugo pa ne vem.

Jaz v prvem postopku niti do celice nisem prišla ?

Punce, če ste 35+, dajte malo priganjati, že zaradi let vas ne bi smeli pacat dve leti.

KrRna, si kaj bolje s slabostmi? Pa scorpionka, kako si? Jaz sem napihnjena kot balon. Ostalo pa kot da ne bi bila noseca. Zdaj sem prešla na Utrogestan 2x na dan

Aja, nesrečnica, zgleda obetavno, je pa res še ful zgodaj. Jaz mislim, da se pred 10. dnevom nima smisla hecat s testi

@Hana41 o lepoo. In zal mi je za tebe .jas sem bla glede na UZ ko so bli 3 folikli samo lepi kar oresenecena d aje nakoncu blo 9 celic. No zdaj sem 2 dni po prenosu pa crinine gel so mi napisali a ni utrogestan boljsi.me malo skrbi da nebo dovol tega  z crinone gelom.

@hana41 mene je očitno nekaj “napadlo”, zdej sm 3 dni jedla lekadole po 3 na dan. Dr je nardila preiskave ampak ne ve kaj mi je. Plus imam še alergijo na cvetni prah, tko da imam pestro ? trebuh in joske so se mi je malo “spihal” sm že vsaj 5x pomislila če je kej narobe.. Slabosti pa kokr ker dan, načeloma če jem na 1 uro po miniminimini porcije lahko preživim dan. Ampak kot pravim zadnje dni sm katastrofa.

Še katera ne more normalno na wc al sm edina? Prej sm hodila ko urica, vsak dan ob skoraj isti uri.. Zdej pa mam srečo če gre 1x na 3 dni ?

Utrogestan pa sm tudi jaz zmanjšala na 2x na dan od potrditvenega na GKLJ. Je rekla 2x na dan do pregleda pri svoji G, potem pa samo še zvečer 7-10 dni potem pa je rekla da ni več potrebno.

Ste se že naročale za nuhalno? Ste kej razmišljale o nifty?

Odgovor na objavo uporabnika
Sreča2022, 18.05.2022 ob 18:03

@Hana41 o lepoo. In zal mi je za tebe .jas sem bla glede na UZ ko so bli 3 folikli samo lepi kar oresenecena d aje nakoncu blo 9 celic. No zdaj sem 2 dni po prenosu pa crinine gel so mi napisali a ni utrogestan boljsi.me malo skrbi da nebo dovol tega  z crinone gelom.

Tudi @Mandarina638 je zanosila v prvem prenosu v prvem postopku. Glede progesterona je pa precej vseeno kaj ti dajo, saj je količina vedno zadostna, ne glede na to kolikokrat na dan si ga vstavljaš (gel je v enem odmerku, vaginalete pa v dveh ali treh)

Midva sva imela prvi posvet decembra 2021 (tik pred prazniki), potem branje izvidov marca, kjer so povedali, da naj še poskušava pol leta in če ne bo šlo pa potem jeseni na IVF – dobila tudi pošto konzilja. Vmes sem zanosila in je bila na žalost izvenmaternična nosečnost, tako da imava julija še en dodaten posvet. Držim pesti,d a naju potem počasi vključijo. Ampak kar traja vse skupaj…

@Nesrečnica .o supeer. Aha ja ker sem misla da nebi bilo dovol ja jas si ga moram dajat vsako jutro.no bomo videli kaksen bo rezultat.

@ananaska2 oh zal mi je in upam da potem prideta cimprej na vrsto in da vaju vklucijo v IVF midva sva vse skupaj rabila 1 leto da je prislo do tega ker sma itak se prej ze teudila vec ko 2 leti pa ni slo .vse dobroo .?

Hana41, ne gledajo na leta. Vsaj v Mariboru ne. Za njih smo vse v eni vrsti… Meni se je skoraj odpeljajo, ko čakam in čakam in vmes dopolnim 40, 26 let stara znanka pa pride na prvi posvet, kjer je čakalna doba 5-6m v štirih dneh, ker ima veze. ? Seveda ji privoščim, ampak to je še en dokaz, da se zatika drugje in ne v gužvi. 

Sreča2022, jaz imam iz prvega postopka hči. ? Sicer svež prenos ni uspel, sem pa takoj naslednji mesec šla po ? in je ratalo. Zadovoljna s svojo dosedanjo statistiko čakam na novo punkcijo prihodnji teden. ???

Gina123, srečno jutri! ??

Tiste, ki ste imele prvi posvet in nato kontrolni/branje izvidov cez nekaj mesecev sele … sklepam, da ste sele takrat zaceli delat izvide?

@Plus_one tako je. Midva nisva nobenih preiskav delala prej. Tako da so nama na prvem posvetu dali vse napotnice – za mene hormonske preiskave in UZ rodil, za njega spermiogram. Takoj sva dobila termin za branje izvidov, ki je bil slabe tri mesece za tem. Vse preiskave pa sva opravila v tem vmesnem času. Potrditev konzilija za IVF pa sva dobila kakšna 2 do 3 tedne po branju izvidov.

New Report

Close