OBMP -IVF 2022
Anonimno 8313, 18.05.2022 ob 08:29
Kako je v Lj s PCT za UZ? Verjetno se ga ne rabi več?
Pogoj PCT so tudi za zdravstvene storitve ukinili : https://m.facebook.com/VladaRepublikeSlovenije/posts/5641744375853754?d=m
@Sreča2022 sem, pa resnično ne vem ali je res videti čisto rahlo črtico ali si jo samo predstavljam ? pa sem naredila 2 testa. Mož na enem vidi rahlo črtico, ampak ker je CB, ki mi je že pokazal narobe se ne upam veseliti, na drugem z rdečim črnilom je pa ni videl (samo je res bolj kot ena senca), tudi slikati mi je ne uspe. Tako, da v bistvu vem glih toliko kot prej ?
@Nesrecnica kaj pa ce probas z digitalnim? A test z rdečim črnilom je baby check mini?
Punce, kakšne so vaše časovne izkušnje z UKC Lj?
Midva sva v postopku od lanskega poletja, pa še nismo prišli do prenosa, vsakič se zavleče zaradi administracije. Najprej en spermiogram, potem drugi (čeprav sva že ob prvem obisku imela en kontrolni spermiogram) čez 2 meseca, potem pregled – spet 2 meseca mimo preden dobiš termin, potem konzilij in odobritev postopka – 1 mesec mimo, ko se naročiš, da bi končno začel pa dobiš termin spet čez 1 mesec in potem čakaš na M, ki se itak ne poklopi z njihovim datumom..
Vse skupaj je tako razvlečeno zaradi birokracije, ko bi pa vse skupaj lahko v 1-2 ciklusih opravil BP. A je mogoče kateri uspelo v kakšnem krajšem času?
Sedaj čakam na prenos zamrznjenčkov (itak so me tudi hiperstimulirali, čeprav je vsem znan PCOS), pa zdravnica hladnokrvno pove, da “možno, da me bodo naročili v naslednjem, ali pa še naslednjem ciklusu, odvisno od zasedenosti”. V kolikem času ste dobile povabilo na termin?
Ne me narobe razumeti, vse sestre in zdravnice so super prijazne in pomagajo pri vsem – v živo je izkušnja na oddelku super. Ampak birokracija in nesmiselna dolgotrajnost vseh postopkov me je pa čisto presenetila.
@Sreča2022 in @Sp150 digitalnega nisem hotela delati, ker sem šele 7 dan po prenosu, ni še niti izostanek menstruacije. Delala sem pa najbolj, ker imam zobarja danes, da bi vedela, če mi ne bi smel slikati zob ali kaj podobnega, no pa nisem ravno prepričana ali je ali ni.
Z rdečim črnilom imam One step, ki mi je prejšnjič pravilno kazal -, medtem ko je CB kazal lažno +.
Nočem imeti lažnega upanja, tako da bom ponovila čez 2 dni pa bom videla pri čem sem.
@just_me986 jaz sem imela lani prvi posvet sredi maja, odobritev konzilija konec maja, v začetku junija se 3D UZ in so še rekli, da se lahko kar prijavim za postopek, pa so ravno tisti dan potem prenehali sprejemati. Potem se je zaradi njihovih dopustov in mojih dolgih ciklov zavleklo, da sem se prijavila septembra in šla v postopek oktobra. Zdaj je za mano 3 prenos v 1 postopku. Tako, da ne razumem kaj pri vas tako dolgo traja.
Nesrečnica, 18.05.2022 ob 12:39
@Sreča2022 in @Sp150 digitalnega nisem hotela delati, ker sem šele 7 dan po prenosu, ni še niti izostanek menstruacije. Delala sem pa najbolj, ker imam zobarja danes, da bi vedela, če mi ne bi smel slikati zob ali kaj podobnega, no pa nisem ravno prepričana ali je ali ni.
Z rdečim črnilom imam One step, ki mi je prejšnjič pravilno kazal -, medtem ko je CB kazal lažno +.
Nočem imeti lažnega upanja, tako da bom ponovila čez 2 dni pa bom videla pri čem sem.
@just_me986 jaz sem imela lani prvi posvet sredi maja, odobritev konzilija konec maja, v začetku junija se 3D UZ in so še rekli, da se lahko kar prijavim za postopek, pa so ravno tisti dan potem prenehali sprejemati. Potem se je zaradi njihovih dopustov in mojih dolgih ciklov zavleklo, da sem se prijavila septembra in šla v postopek oktobra. Zdaj je za mano 3 prenos v 1 postopku. Tako, da ne razumem kaj pri vas tako dolgo traja.
Kaj pa ce naredis kot jst, ko sem 8.dan po prenosu delala ovulacijski test in mi je kazal, kot da bo ovulacija, kar je seveda pomenilo rast nosecniskega hormona? Za prave nosecniske teste je res morda prezgodaj. Delala pa sem one-step ovulacijske teste od 8.-10.dne pol sm pa zacela z baby check mini, kjer je bila cist rahla crtica 10.dan, potem vsak dan mocnejsa sele.
@just_me986 pri meni je ista zgodba, sicer v Mb. Na prvem posvetu sem bila lani marca pa niti do konzilija nisem še prisla. Vedno samo eno stvar naenkrat resujejo, ko bi komot socasno odpravljal vec zadev. Tako da ja, mam kaksen dan ko sem cisto razocarana od tega cakanja, vecina ostalih dni pa se spodbujam in se tolazim da mora že tako bit z razlogom. Bo prisel tudi nas cas ?
@just_me986 in @Taša419 podobno izkušnjo s čakalnimi dobami in dolgotrajnostjo administracijskih postopkov imam tudi jaz. Osebna ginekologinja mi je napisala napotnico avgusta 2020, prvi termin sem imela (zaradi prestavljanja na račun korone) februarja 2021. Po tem sem imela laparoskopijo zaradi endometrioze junija 2021 in ker v pol leta po operaciji ni uspelo naravno, so me predlagali za OBMP, prvi postopek sem imela aprila letos. Tako da se vse skupaj vleče že skoraj dve leti. Razumem, da telo potrebuje čas po operaciji in po postopkih, a za vse ostale administrativne postopke se mi zdi, da bi z ažurnostjo lahko zmanjšali čakalne dobe. Trenutno npr. že več kot en teden čakam na odgovor na mail in na termin za nov posvet ker je bil prvi postopek neuspešen.
in še informacija, če kateri pride prav zaradi načrtovanja dopusta – v Lj imajo letni dopust planiran od 25.6. do 8.8.
Jas sem ze eni 2 leti porabila ko sem jemala femaro in clomid in ni uspelo potem mi je dala ginekologinja napotnico za ambulanto in sva tudi v mb in sva lani Aprila sla na prvi posvet dobila ogromno napotnic vse uredila bila narocena julija potem so mi rekli za laparoskopijo sem imela operacijo odstranitev jajcevoda naato sma mela 1mesec po operaciji posvet decembra in so dali na konzilij in klicali marca tako da sem potem z konec Marca ko sem dobila M sla v postopek najprej tablete 20dni (nereden ciklus) potem pa dalje sedaj pa 2 dan po prenosu in cakamo upam da na dobre novičke ???