Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

prej mi je pol objave zbrisal … nadaljevanje 🙂

Zanima me, kako ste ostale reševale bolniško in morje?

Namreč danes sem bila na pregledu – sem 6tednov 5 dni noseča, vidi se že utrip.

Me je pa ginekologinja zaradi endometrioze pustila na bolniški. V drugi polovici junija s partnerjem planirava morje.

Zanima me, ali ste tiste na bolniški res striktno počivale ali ste tudi šle na kako potovanje – ležat na plažo?

Glede športa mi je prepovedala ekstremno, ampak lahko hodim do 10km na dan.

Hvala vsem za vaše izkušnje in bodite lepo <3

@Pikica783 načeloma ni problemov, morate pa zdravnico obvestiti in ona napiše v karton, da je seznanjena (ter da se strinja), da boste v tistem času se nahajali na tistem kraju.

Pikica kako pa je endometrioza povezana s tveganjem v nosecnosti? Jaz jo namrec imam, pa me zanima..

Odgovor na objavo uporabnika
Sp150, 17.05.2022 ob 13:47

Pikica kako pa je endometrioza povezana s tveganjem v nosecnosti? Jaz jo namrec imam, pa me zanima..

sama sem imela globoko endometriozo in sva se 2,5 let trudila zanositi, vmes bila dvakrat operirana, sedaj pa se tudi na jajčnikih vidijo neke sledi – ki bi lahko nakazovale na endometriozo.

zanosila preko ivf.

ne vem,  ali je avtomatsko, ali je zaradi slike na UZ se odločila za bolniško.

Nesrečnica, 17.05.2022 ob 13:30

@Pikica783 načeloma ni problemov, morate pa zdravnico obvestiti in ona napiše v karton, da je seznanjena (ter da se strinja), da boste v tistem času se nahajali na tistem kraju.

hvala za odgovor, potem za vsak izhod iz mesta bivanja moram obvestiti, ali kaj?

@Pikica783 jaz bi rekla vsaj za daljšo odsotnost, da javite. Zdaj če greste samo v trgovino in kaj podobnega pa ni treba.

@Pikica tudi jst imam endometriozo, prejsnje leto zanosila z ivf-om. Bila sem celo nosecnost na bolniski, vendar ne zaradi endometrioze, ampak ker sem imela druge tezave.

Mi je pa v karton zabelezila, da priporoca izhode, sprehode in gibanje izven kraja bivanja. Ker naceloma potem, ce to ni nikjer zapisano, sam odgovarjas za zdravstvene posledice. Tudi v sluzbi ne bi bili “veseli”.

Zivijo vsem.
V petek imam punkcijo in sem za domov dobila stop injekcijo gonanpeptyla. Kolikor vem dobi vecina stop injekcijo ovitrell. A je se katera dobila gonapeptyl?

Nesrečnica, 17.05.2022 ob 14:24

@Pikica783 jaz bi rekla vsaj za daljšo odsotnost, da javite. Zdaj če greste samo v trgovino in kaj podobnega pa ni treba.

zaenkrat sem dobila od zdravnice izhode 5x na dan po 1h, ampak samo 5 km iz kraja bivanja.

mi je kar sestra napisala, pa pravi, da to je največ kar lahko da 🙂

Mikro_bio88, 17.05.2022 ob 15:55

@Pikica tudi jst imam endometriozo, prejsnje leto zanosila z ivf-om. Bila sem celo nosecnost na bolniski, vendar ne zaradi endometrioze, ampak ker sem imela druge tezave.

Mi je pa v karton zabelezila, da priporoca izhode, sprehode in gibanje izven kraja bivanja. Ker naceloma potem, ce to ni nikjer zapisano, sam odgovarjas za zdravstvene posledice. Tudi v sluzbi ne bi bili “veseli”.

aha, očitno je možno tudi izven kraja bivanja, no bom naslednjič rekla, če mi lahko to napiše…

hvala vsem za hitre odgovore – pa lepe pluske želim vsem, ne zamerit da sprašujem taka vprašanja, ko vem da imaste večje ovire še na poti 🙂

Anonimo 6322, jaz sem imela gonapeptyl, ker mi je grozila hiperstimulacija in so mi rekli, da ga zaradi tega dobim

@Anonimno 6322:

Tudi jaz sem dobila Gonapeptyl. Nisem pa vprasala, po kaksnih kriterijih se odlocijo za eno ali drugo varianto.

Hvala za odgovor. A potem je nisi imela? Ti je to preprecilo hiperstimulacijo?

Pri meni se je žal končalo neuspešno. Včeraj sem naredila test (12. dan) in bolj negativen kot to ni mogel biti. Potem sem čez dan začela opažat, da izcedek oz. ostanki utrogestana niso več čisto beli, danes pa je že zelo podobno M. Tako da bom zdaj kar prenehala z zdravili, ker samo še to je ovira, preden se mi ornk vlije M.

Mi poveste kakšen je zdaj postopek naprej v Lj ? Sestra na transferju mi je rekla, da če dobim M, ne rabim na krvni test. Komu zdaj javim, da sem dobila M in glede na to, da zamrznjenčkov nimava,  verjetno dobim termin pri zdravniku glede naslednjega postopka ?

@Nesrečnica – če so igle podobne tistim proti strjevanju krvi potem bo ok. Sem jih imela tudi sama po operaciji zaradi izvenmaternične nosečnosti in se mi niso zdele grozne. Sem si jih pa dajala v nogo in ne v trebuh. Bomo videli ?

@mentos475 žal mi je 🙁 če si v Lj: tam na odpustnici od prenosa je številka na katero pokličeš, da si dobila M. Potem se pa naročiš v Leonišče k ginekologu ki te vodi, da imaš posvet in dobiš napotnico za nov postopek.

@Ananaska2 sicer se malo razlikujejo igle glede na to katera zdravila dobiš. Menopur so čisto tanke, kot tiste za kri. Certrotide sicer zgleda grozna, ampak je sploh nisem čutila, pri peresnikih je pa tudi čisto tanka iglica

@mentos475 oh zelo mi je žal ? a 9 dni po prenosu bi ze pokazalo + ce je uspelo ali se kasneje .jas sem komaj 1 dan po prenosu in ja se vlečeee zelo in se še bo do 30.5.

@Sreča2022 9 dan po prenosu naj bi pokazalo, enim pokaže tudi prej, enim pa kasneje. Najboljše je sicer počakati 14 dni.

@Nesrečnica .ja saj vem da najboljse je pocakat ampak 25 imam rojstni dan in jaa bi si ful zelela da zagledam plusek in dobim najlepse darilo ?bomo videli kako bo

@Sreča2022 verjamem, mene mika, da bi jutri naredila test, ker je 1 mesec pred 6 obletnico poroke, ampak bo pa šele 7 dan in se bojim, da bo -, pa se bom potem sekirala ali je še prezgodaj ali je bilo spet neuspešno. Ampak, če bi bil + bi bilo pa res lepo darilo ?

New Report

Close