OBMP -IVF 2022
@MinnieMe313 zal mi je za te slabe novice ? drzi se!
@Sreča2022 cestitam. Drzim pesti za + ?
@Nesrečnica ce se ne motim si mela ti prenos malo pred mano? Jaz sem ga imela v petek. Drzim pesti da uspe ???
Mene sicer spika od prenosa naprej, napihnjena sem nenormalno in prsi me bolijo tako da na trebuhu in boku sploh lezat ne moram. Predvidevam da je to od se od vseh zdravil ?
@Nesrečnica hvalaa in tudi tebi vso srečo da se bo vse dobro izšlo ?? krvnega imam 30 .5.
@vita43 hvalaa ? tudi jasdržim pesti da ti bo uspelo ??
Punce eno vprasanje; konec avgusta sem narocena na prvi pregled na GKLJ, za zdravljenje neplodnosti. Narejene imava prakticno vse teste (hormonske, UZ, 2x spermiogram, ki kaze slabso sliko).
Koliko casa, po prvem posvetu, je realno pricakovati prvi postopek? Ce je slabsi spermigram se ze lahko racuna na odobritev konzilija?
Zaradi vsega tega cakanja se poigravam ze z mislijo samoplacniskega postopka, zato sparasujem koliko je realno po prvem posvetu za cakati v Lj?
@plus_one če imata vse teste narejene bo šlo po moje hitro. Mislim, da spermiogram mora biti mlajši od 2 let, tako da to naredita v tem času če imaš slučajno starejšega. Enako hormoni verjetno ne smejo biti prestari. Jaz ko sem imela spermiogram in hormone narejene, sem imela pregled na Ukc v oktobru, nato pa postopek januarja, malo za časovni občutek
@Fracek nujno zahtevaj laparoskopijo in histeroskopijo. Meni so s histeroskopijo odkrili precej veliko pregrado, ki mi jo prej v 3-4 letih neplodnosti ni noben diagnosticiral (res pa je da sem bila prej v Dravljah, ki tem stvarem niso posvečali poudarka). No, eno leto po histeroskopiji sem sedaj noseča…
@Plus_one: Pri nama je bilo tako, da sta med prvim in kontrolnim pregledom minila 2 meseca, vmes sva opravila preiskave. Po kontrolnem pregledu pa je odobritev konzilija prišla kar hitro – v cca. 3 tednih. Po odobritvi konzilija greš pa že v 1. naslednjem ciklu na sprejem in z 2. ciklom začneš z dejanskim postopkom.
V glavnem, ko imata izvide vseh preiskav na kupu, gre čez konzilij in nato v postopek kar hitro.
Razmišljam – če imata že vse preiskave vnaprej opravljene pred 1. pregledom in ne bodo delali še kaj dodatnega, bi mogoče lahko šlo že takoj na konzilij … ?
Srečno!
Živjo.
Po dolgem času se spet malo javljam. Jutri imam potrditveni UZ, čeprav sem kar malo v skrbeh, ker imam 2 dni rjave izcedke. Upam, da bodo dobre novice in da so izcedki posledica jemanja Utrogestana. Me pa boli v trebuhu kakor da bom dobila M. Danes je 7t in 4d. Slabosti ni, prsa so me tudi prenehala boleti, tako da res ne vem kaj naj si mislim.?♀️?
@Plus_one jaz sem imela prvi posvet sredi maja lani, odobritev konzilija dobila konec maja, nato imela še UZ v začetku junija in bi se lahko prijavila že v postopek (smo vedeli vzrok neplodnosti zato je šlo hitro). Potem se je zaradi letnih dopustov in moje neredne M sicer malo zavleklo in sem se prijavila šele septembra v postopek.
Hvala vsaki za spodbudne besede ❤️ Sem dobila informacijo, da me z naslednjim postopkom čaka dolgi protokol in druga zdravila. Seveda je zdaj tu vsa procedura, ki spada zraven, nove napotnice, posvet, dopusti itd. tako, da verjetno šele septembra pridem na vrsto za 3 postopek. Trenutno sem v pričakovanju M. Sem si vzela mal “pazvo” od vitaminov do takrat, potem pa nadaljujem oz. morda še kaj dodam ?♀️
@Plus_one ja res je, v postopek sva šla zaradi slabega spermiograma, pri mojih gin. pregledih je vedno bilo vse bp. Zato je ta šok še toliko večji.
@Mandarina638 tudi mene vedno preseneti kar lepa številka celic in ja vsekakoe bom imela v mislih na posvetu, da vprašam kaj in kako.
@Scorpionka obakrat sem imela ICSI. Meni je ravno to zanimivo, ker v prvem postopku sem od 11ih imela 2 zelo dobre kvalitete, tokrat pa nič od nič. Za inozitol se priporočam oz. ga odkupim, če ga še nisi predala?
@Leanna143 ja viroza se mi je vlekla slabe 3 tedne. Smo malo že sumili Covid, ker simptomi so bili kar podobni. Sem se redno testirala in ni nikoli pokazalo pozitivno.Vročina je bila okoli 38, nič kaj visoka Ampak je pa res, da sem bila čisto povožena, mišice bolele, sklepi, kašelj itd. Se mi je pa končalo ravno pred začetkom stimulacije.
@Sreča2022 ful sem vesela za tebe in odličen izkupiček ? držim pesti, da je ta TA ?
@Nesrečnica ne se preveč obremenjevat s simptomi, uživaj in optimistično pojdi iz dneva v dan, jaz iskreno verjamem, da se je pingo že lepo vgnezdil ??
Se enkrat hvala vsem, tudi pap bris bo 6 mesecev star, hvala za opozorilo @arnika23 ?
Me kar malo zaskrbi, ko berem vase izkusnje, ko ne uspe v prvo, ko je vzrok slabsi spermiogram, kot pri nama (vsaj zaenkrat tako kaze). Sem zacela kar preventivno piti se inozitol, skodit ne more, ce bo pomagal pa toliko bolje.
@MinnieMe3131, drzim pesti, da bo naslednji postopek uspesen ❤️ se morda spomnis vrednosti svojega AMH?
@Nesrečnica kako to, da nimaš Utrogestana. Imaš kaj drugega? Sem bila prepričana, da moraš po transferju vedno imeti progesteron za podporo. Jaz sem imela nazadnje prenos v spontanem ciklusu in sem bila presenečena, da so mi po prenosu predpisali Utrogestan. Sem razmišljala, da bi predlagala pri naslednjem prenosu, da bi bila brez.
@vita43 sem 2 dni pred tabo, jaz sem imela prenos v sredo 11.5 🙂
@Upanje111 sem vprašala, če imajo kakšen progesteron, da se jemlje oralno, ker imam terensko službo in imam težave z jemanjem 3x na dan. Pa so rekli, da žal ne, da lahko dobim pa Amelgen, ki se jemlje samo 2x na dan pa sem se strinjala in sem zaenkrat zadovoljna.
@MinnieMe313 pa v bistvu se sploh ne sekiram, samo opažam. Pa hecno mi je, da mep špika v jajčniku, ki ga sploh nimam ?
@Ananaska2 kakor jaz vem je bris lahko star največ 3 leta, tako v Lj kot v MB.