OBMP -IVF 2022
@Nesrečnica ja tud men je tole že vse kr neki in se najbolj je butasto to, da sem njega vzela še za osebnega ginekologa, ker sem imela prej svojega v drugem kraju, pa še zamenjala se je, pa šla na porodniško pa vsakič je bil pol drugi.. 🤦♀️😅 On mi pa pravi, da se igramo loto 🤦♀️ ok, bom pač dala še ta postopek tukej čez, ampak če tudi ta ne bo uspešen bom očitno menjala vse.. No sej hormone pa vse so mi tudi nazadnje cca 3-4 leta nazaj gledali, bom šla zdej pred tem postopkom samoplačniško, ker po eni strani mi skos vsi govorijo kako je z obema vse bp, a po drugu strani so vedno slabi rezultati.. 🤦♀️
@N150218 sicer ne vem koga imaš, imaš pa v vsakem primeru pravico do drugega mnenja, pa naj bo to samoplačniško ali pa preko zavarovanja. Sploh, če zdravnik nima posluha je treba ukrepati.
Za hormone pa mogoče prosi osebno zdravnico za napotnico, pač povej ji kako je na stvari.
@N150218 v prejsnji temi (lanski) so punce kar dosti pisale na temo PGD postopka (mogoce samo malo informativno da preberes) in genetike. Tukaj se moram strinjati z Nesrecnico, odziv G ni za nikamor, vzrok nekje sigurno mora biti, zate in za partnerja je pa to samo mucenje in metanje postopkov stran. Js bi v takem primeru in po tolikih postopkih sigurno poiskala pomoc v tujini. Vem, da je povezano s financami.. ampak nevem ce bi lahko pri nas se vztrajala. Srecno in upam da bos kaj uspela doseci.
@nesrecnica, drzim pesti zate, da je tale pingvincek, ki ga bosta dobila en tak vztrajnez in bojevnik kot vidva s partnerjem. 💗 Velikokrat se spomnem ne tvojo zgodbo in morem it potem kar na forum, da vidim kaj se dogaja s tabo. 😁
Ewo, jaz sem imela danes UZ po 9 dneh Gonala v dolgem postopku. Spet bolj slabo kaze, na desni en 13 in dva drobna, na levi pa 13, 11, 10 in dva drobna. Pa tako dozo Gonala imam (300 enot). V soboto ponovni UZ, pa upam da kaj zrastejo folikli. Komaj ze cakam konec teh injekcij, vse imam ze tako razboleno da groza. A je se katera, ki caka punkcijo v prihodnjih dneh?:)
@vrtnica_91 jaz imam jutri uz. Sem prvič v postopku (kratkem), tako da ne vem kaj naj jutri pričakujem. Mogoce sem malenkost napihnjena, ampak je to to. Drugih znakov nobenih, upam da sem kaj uporabnega sproducirala 🤔
A se lahko zgodi, da ti folikli sploh ne zrastejo dovolj, kaj v tem primeru?? Ti podaljšajo terapijo ali prenehajo po določenem času in greš potem v naslednjem mesecu v nov postopek?
Mene pa ze tako vse tisci spodaj, da mi se sprehodi nic vec prevec ne pasejo. Terapijo ti pa podaljsujejo toliko casa, dokler niso dovolj veliki. Enim hitreje rastejo, drugim pocasneje. Meni so v prvem postopku dokaj hitro rastli, v drugem pa grozno pocasi, kljub visokim dozam zdravil. Srecno jutri na UZ!
@N150218 tudi jaz se pridružujem @Nesrečnica in @Mandarina638. Mislim, da je čas, da resno razmisliš o menjavi in / ali drugem mnenju, ker tak odnos ni za nikamor in je samo izguba časa in postopkov brez konkretnih odgovorov kako in zakaj. Vztrajanje je OK, ampak nekje je pa treba črto potegnit.
@Petrca222 in @vrtnica_91 držim pesti za čim več foliklov 🙂
@Nesrečnica to, da se začne Aspirin jemat od prenosa naprej mi je nekak jasno, ampak mal sem skeptična glede jemanja na “svojo” pest. Jst sm že zdaj tako napihnjena in me tišči spodaj pa imam “samo” Estrofem in Utrogestan. Bo še zanimivo.
@MinnieMe, jaz sem jemala aspirin 100 na lastno pest, zacela sem dan pred prenosom. Verjetno zgolj nakljucje, ampak se je le v tem postopku prijelo. G mi ga na kliniki ni predpisala, tudi ne odsvetovala. Pri osebnem G pa je bilo samo vprasanje, zakaj ga jemljem in tudi dalje nic komentarjev o kaksnih negativnih ucinkih. Jaz bi se/se bom spet odlocila enako v prihodnje.
Nesrečnica, 26.01.2022 ob 13:15
@Mandarina638 hvala za lepe misli in lepe želje 😉 bom poročala še naprej 😉 lahko se pa povežemo tudi na kakšen drug način (mail, FB…), če želiš. Sem imela pred leti na tam forumu tudi registriran profil, samo sem pozabila geslo 😂 imam pa od takrat en anonimen mail, ki ga lahko tudi javno objavim.
Jaa Nesrecnica daj mail, ti pisem. 😊😇
@Mandarina638 evo:
[email protected]. Saj potem lahko pa na neanonimnega presedlamo 😉
Jaz sem imela v postopku KT. Imam redne cikle in sem malo te povprasala dr.-ja ki me je vodil. KT dajo vecji del zaradi tega, ker ko prenehas z jemanjem KT si tisti mesec najbolj ploden (folkikli). Jaz sem imela sicer KT samo 3 tedne pa se te 3 tbl. Na dan. Vmes se mi je pokazala kri in sem mogla tisti dan zvisat KT. Po KT sem zacela z gonalom in se z eno injekcijo istocasno. Na punkciji pridobila 30 foliklov (19 pingvinov) pred tem pa so s tezavo “naredili “ 1 folikl. Sicer sem pol imela hiper in nisem sla 3 mesce na vstavitev. Novembra sem sla po pingvina, danes stejema 14. Tednov. Sem pa ves cas mogla jest estrofem in utrogestan ker v naravnem nimam ovulacij.
Tudi jaz še vedno z vami … včeraj poleg Gonala začela z Orgalutranom …jutri kontrola in pa da vidimo..sem že pozabila kako konjska igla je pri Orgalutranu, me je cel večer vse bolelo 🙈
Upam tudi jaz, da bo kmalu punkcija in da mi ne bodo še podaljševali. Moj strah trenutno, da sem slabo reagirala. Pri Menopurju se spomnim, da me je vse bolj bolelo.
Katera ve oz. ima izkušnje, delajo punkcije normalno tudi čez vikend?
Držim pesti za vse, da ste fajn odreagirale 💪💪
@Fracek takoj k sm prebrala tvoj odg. sem se spomnila, da si lani pisala na to temo 🙈 Kako dolgo si ga pa jemala? Naključje ali ne, važno da se je prijelo 🙏🍀
@Pika1212 delajo normalno tudi med vikendom, je pa res da imajo takrat več težav dobiti osebje za anastezijo.
Glede igle – jaz sem prišla na idejo, da bi si pomagala s prazno brizgo (ki sem jih dobila ful preveč zraven Menopurja) – se pravi bi v to posrkala Orgalutran in se pičila, ker je una brizga res grozno zagledala. No, meni potem ni bilo treba, sem se uspela tudi s tisto pičiti, mogoče pa komu pomaga ideja 😉
Zivjo👋 Tudi jaz vas ze kar nekaj casa prebiram, mi je ful fajn, ker sem dobila kar nekaj koristnih informacij 🙂 tako, da sem se odlocila, da se vam pridruzim pri stiskanju pesti 🤞
Jaz sem trenutno v cisto prvem postopku IVF, oziroma nekje na sredini, v soboto sem namrec imela punkcijo (ja delajo cez vikend in noben mi ni nic rekel, da bi bil kaksen problem za analgezijo, btw to je bila najboljsa odlocitev, celoten poseg sem prespala😄).
So se pa odlocili, da mi ne bodo delali transferja zaradi moznosti hiperstimulacije, tako da upam, da se v tem casu zarodki lepo razvijajo in da dobimo kaksnega pingota 🙂
Ali katera ve, koliko casa je treba pocakat, da grem potem po 🐧, ce dejansko potem ni prislo do hiprce?
Srecno vsem🤞🤞🍀🍀
Živijo punce,
Tudi sama sem po punkciji z analgezijo, in menim da je bila to daleč najboljša odločitev, vsaj za tiste, ki ste kot jaz in nimate visokega praga bolečine tam spodaj ☺️. Sem bila pri zavesti na pol in potem sem cel dan prespala in danes sem vredu. Nisem potrebovala dodatnih analgetikov.
Me pa zanima kdaj zveš da imaš hiperstimulacijo? Že takoj ob punkciji? Sama imam sicer že datum in uro za transfer tako da mislim da potem ni ovir za sveži prenos?