OBMP -IVF 2022
@Anonimno 1777 hvala, upam da bo res on, prej je bil ob četrtkih
Hei @Fracek, ne vem trenutno še ne bi mogla reči, da komaj čakam, da pa se ne bo slišalo čudno naj pojasnim 🙂 Rada bi, da mine vsaj 38 teden (še dva dni pa bo 37t), ko mali ni več obravnavan kot nedonošen. Pa četudi izkušnje mnogih zagotavljajo, da je z otročkom že prej vse ok, prijateljica je rodila v 33t in 34 t pa sta mala dva čisto ok. Ampak toliko ko meni delajo˝problemov˝že sedaj si ne želim še dodatnih. Saj po eni strani je ok, veš da nisi samo številka ampak kar naprej je nekaj, meni je to res dodaten stres. Nihče mi ne verjame, da se počutim povsem ok in me sprovocirajo že s tem ko pridem tja (res ste ok, pa nič vas ne boli, kaj nič vam noge ne otekajo ne morem verjet itd), zato je pritisk večji (pa tud z mašino mora bit nekaj narobe, doma skoz ok pa ne samo to v drugih ambulantah tudi ok pritisk samo pri njih višji) in pol je cela panika (verjamejo pa mi ne, četud imam izvide od drugod ko je pritisk v mejah normale). Vse v smislu, da pri taki starosti in drugih zdravstvenih omejitvah pač ne more bit vse ok in pika. Pa sem sedaj zraven še dodatno v Mb v ambulanti za tvegano nosečnost pa tam reče vse je ok, plod normalno raste, se normalno razvija itd…pridem v svojo ambulanto pa je trebušček je malo manjši za par dni je razlike, hmmm hmmm joj ne vem pa kako lahko v Mb preprosto rečejo vse je ok. In pol te samo skrbi kaj zdaj, kdo ima prav…in si mislim če rodim prej ko po vsaj 38 t bom še dodatno poslušala ˝nasvete˝. Saj se končuje vem in mogoče se mi bo kasneje zdelo, saj je bilo prav, da so bili tako skrbni, trenutno pa je bolj uno, dajte mi no malo miru 😉 Ta teden imam kar dva pregleda, enega v svojem kraju, drugega v Mb-za vsak slučaj. Pol pa ti nekje rečejo vse je ok sprostite se, CTG je lep, plod normalen za to obdobje, drugje pa hmm kaj pa vem…in se je težko sprostiti 🙂 Pripravljeno pa imam načeloma že skoraj vse, potrebščine, cotike, posteljico, previjalno, edino podloga za previjanje je še v foliji hehe pa torbica za odhod v porodnišnico še ni z vsem založena 🙂
Res držim pesti @Fracek…sporoči…
Drugače pa zate @Hana41, ko praviš, da si v teh tednih in te skrbi in te nekaj pika. Rada bi te potolažila ampak povem raje po resnici, mene ni nikoli prenehalo biti strah. Vsako pikanje in krči so prebudili tisto kaj pa če…in vedno sem uspela naleteti na eno zgodbo s splavom v tednu ko je tudi mene nekaj špikalo 😉 Mi pa kar nekaj časa ni bilo slabo, ko bi bilo sicer že normalno in me je tudi to skrbelo. Sem dobila svojo porcijo, malo kasneje in malo dlje kot navadno traja, čeprav še danes sumim, da je veliko pripomoglo jemanje železovih tablet (ker mi je pred kakim tednom rekla, da sicer ni slaba vrednost ampak, da lahko pojem še zadnjo tablico, ki mi je ostala in sem po obeh, ki sem jih vseeno vzela spet bruhala). Drži se 🙂
?? @Marsena, to pa je res konkretna razlika v obravnavi. Clovek mora dozivet, da verjame. Kot da ne bi bilo ze dovolj lastnih skrbi ? Glavno da si ti ok, baby tudi verjamem, da je dobro, in da bosta pregurala se teh nekaj tednov. Drzim pesti in imejta se najlepse, kar lahko ?
Javim jutri, sem se vzdrzala testa danes, ni bilo tezko – se vidi ze po tem, da sem veteranka ? gres lulat zjutraj in je priloznost splavala po vodi, dobesedno ? ce bi imela vec kot en test doma, bi bila zgodba ziher drugacna ?
Hvala Marsena, ja saj ti verjamem, da je tako. Mene je zdaj kao samo do naslednjega UZ strah, če je vse okej, ker kot je zadnjič fracek pisala…skoraj nič nimam znakov, tudi malo čudno. Predvsem da ni slabosti. Pa kake utrujenosti. Pa tista dva dni spikanja. Zakaj pa so te sploh poslali v ambulanto za tvegano nosečnost?
Fracek, pridna da nisi prehitro delala testa in stiskam pesti za jutri???
Jaz sem v Lj in imam 3*200mg progesterona. Zdaj bi lahko že počasi zmanjševala (skoraj 9. teden), samo si ga še dajem 3*, ker ga imam še precej in ker ne vem, če moja posteljica res dobro dela. Sem brala, da ga nekje predpisujejo do 12. tedna
Dober dan .Jutri imam punkcijo in seveda malo me skrbi da nebi bilo nobene celice saj imam 3 folikle lepe 18mm 18.5mm in 19mm bili so še 3 po 10.5 mm ampak je na UZ rekla da teh nebojo punktirali.Seveda me skrbi da nebojo pridobili nič in ja..se lahko to zgodi ker si res želiva po dobrih 4 letih truda da uspe.in prvic sem v postopku ??
Ojla, meni so slabosti malo popustile, moram pa skoraj vsako uro nekaj pojesti da nimam praznega želodca. Ker čim je prazen sem čist fertig. Ne morem jest vitaminov in dodatkov ker se mi zataknejo v grlu in se mi dvigne, tko da me mal skrbi zaradi folne in vitaminov.
Jutri mam UZ na kliniki, upam da bo vse ok ?? Jih je pa več povedalo da niso slišale srčka ampak samo videle kako utripa.
Vsem želim čimveč zdravja, potrpežljivosti in pluskov ❤️
@Sreča2022 nikar tako črnogledo, jaz sem imela 8 foliklov in 8 celic. To, da bi bile prazne se seveda zgodi, ni pa ravno zelo pogosto. In lahko bodo še kakšen folikel našli skrit.
@Scorpionka a v Lj? Potem se mogoče vidimo 😉 jaz imam jutri prenos.
@Fracek, ooo ? Čestitke!
@Fracek čestitke in srečno do konca ❤️
@Sreča2022 tebi pa srečno na punkciji, pri meni se je videlo 8 foliklov, pa je bilo na koncu 11 celic ?
@Fracek čestitke ? naj ostane s tabo do konca ? so delala kaj posebnega po prenosu?
@fracek cestitke, ne morem ti povedati kako sem vesela zate. Zdaj ga pa le dobro grej se naprej ??????
@nesrecnica srecno!
@fracek, lahko bi rekla, da samo še zaradi tebe berem tale forum ? (seveda navijam za vse, ampak sem si rekla, da zdaj moram pa res že nehat, ker je že prava odvisnost ?). Kako sem vesela zate! Naj tako ostane in naj bo tvoj naslednji rojstni dan res tako čudovit kot se obeta??.
@fracek, cestitke, res sem vesela zate!?❤️ zelim ti cim bolj mirno in lepo nosecnost?
@sreca, srecno danes na punkciji, @nesrecnica, srecno na transferju!