OBMP -IVF 2022
Naj povem še moje izkušnje z krči. Mene mučijo že od punkcije. Še po prenosu so bili tako hudi, da sem imela ene tri dni čist adijo prebavo- drisko. Sem bila ziher , da je plod odšel s temi krči, ki so bili res hudi. No pa sem v 7 tednu nosečnosti. Krči so še vedno, vendar manjši. Prebavne težave pa so še vedno, vsaj vsaki drugi dan. Malo sumim na progesteron, ker so bolj pogoste zjutraj, ko ga vzamem.
Zdravo punce. Jaz pa se vedno cakam to M, da se prikaze, da lahko koncno zacnem s terapijo. Kot nalasc pa se me je lotil se nek nadlezen suh kaselj, ki se kar ne umiri, in me zanima, ce katera ve, ali bi bil to lahko problem za postopek? Upam sicer, da mine do zacetka ali vsaj do punkcije, ampak kaj pa se zgodi, ce ne mine do takrat? ?
Cestitke za vse pluske, tako sem vesela za vsako posebej. ? In drzim pesti za vse, ki se cakate(mo) na to. ?
Leanna143, tudi jaz čakam M… Včeraj, danes bi morala priti… ? Pa zgleda, da se bo malo poigrala z mojimi živčki… ?? Ne skrbi zaradi kašlja. Seveda, če ni v kombinaciji še s kakšno tegobo… Mogoče ga probaj omiliti s kakšnimi bomboni, ki so temu namenjeni. Meni jih je glih zadnjič ponujala v Sanolaborju, ko me je tam popadel suh kašelj. Se pa ne spomnim, za katere mi je rekla, ker jih nisem kupila. Si morda v Mariboru?
Ce se hoces znebiti suhega kaslja, si naredi cesen ij med. V dveh zlicah medu stri ene 4 stroke cesna. Dej na ogenj tok da mal zadisi, na hitro, da je med bolj tekoc. In po zlickah jes. Po 4 – 5x/dan. Pomaga vrhunsko. V 3eh dneh miljonposto ne bos kasljala. Tega recepta se posluzujem ze od otrostva in vedno pomaga. Pa se cist natut je
Leanna143, 09.05.2022 ob 14:50
Zdravo punce. Jaz pa se vedno cakam to M, da se prikaze, da lahko koncno zacnem s terapijo. Kot nalasc pa se me je lotil se nek nadlezen suh kaselj, ki se kar ne umiri, in me zanima, ce katera ve, ali bi bil to lahko problem za postopek? Upam sicer, da mine do zacetka ali vsaj do punkcije, ampak kaj pa se zgodi, ce ne mine do takrat? ?
Cestitke za vse pluske, tako sem vesela za vsako posebej. ? In drzim pesti za vse, ki se cakate(mo) na to. ?
Poskusi s sokom ene limone, v katerega vmesas zlicko medu in pocasi pijes, po pozirkih. Meni je takoj pomirilo. Sm imela isto tezavo s kasljem in se zaradi nosecnosti izogibam vseh tablet in podobnih zadev, pa mi je to zelo pomagalo.
Mihi 22, 09.05.2022 ob 14:59
Gina123, ti si že dočakala tečko rdečko? ?
ne tudi jaz je še nisem dobila in bi isto mogla prit že. Čudno se mi zdi ker sem 9 dni po ovulaciji (jo cutim) dobila rahle krce in sem mislila da bo M pač prej ampak potem je bilo na vložku dobesedno ena pika svetlo rjavega izcedka, sem mislila da se bo ulilo ampak od takrat ni bilo nič več. Me je rahlo spikalo tu in tam v spodnjem delu trebuha (vendar ne krči kot pred M) pa tudi zize me ne bolijo kot vedno pred M. Uglavnem nič ne nakazuje na M.. Sem bila že čisto vesela da je pa mogoče naravno uspelo, ampak sem delala babycheck mini včeraj zjutraj pa je bila samo ena črtica, pomoje če bi bil tisti izcedek vgnezditvena, potem bi najbrž že včeraj pokazal test, kaj pravite? Je pa bilo včeraj od tistega izcedka 4dni.
@gina123 mogoče je bilo pa samo prehitro za test? Poskusite čez kakšen dan ponovno. Jaz sem imela prvi ciklus po neuspešnem svežem prenosu še normalen, potem se mi je pa podaljšal (iz 30 na nekje 40 dni). Ampak, če veste kdaj je bila O bi naj bila M 14 dni kasneje.
Joj kako bi blo fajn če sem res.. Mogoče da sem prehitro test delala, čeprav nočem preveč upat, ker sem že velikokrat imela vse znake pa ni bilo nič, je pa res da takega izcedka ki se ni potem stopnjeval v krvavitev še nisem imela. Drugače pa nimam ne znakov kot pred M in tudi nobenih znakov nosečnosti (razen občasnega špikanja spodaj), tudi zato malo dvomim da je kaj.. Najbrž bom v sredo ponovila test ali pa mogoče šla kar samoplačniško na krvnega, če seveda ne pride tečka do takrat ☺️
@Mihi 22 V Ljubljani sem. Ja, nasi zivcki in pricakovanje imajo sigurno prste vmes, drugega kot cakat nam ne preostane ?♀️
Drugace pa hvala punce, ste me pomirile. Pa tudi hvala za vse nasvete, bom vse poskusila, samo da se znebim “nadloge” ?
Anonimno 1777, 09.05.2022 ob 10:40
Pozdravljene, mogoče katera, ki je imela transfer v sredo, 5.5.2022?
@Anonimno 1777 jaz imam sicer prenos v sredo 11.5, ne pa zanima kdo je pri vas delal prenos, če ste v Lj?
@Vanja652 v Lj kakor vem imajo vse 3x dnevno, v MB pa 2x dnevno. Baje, da preveč ga ne more biti oz se tako ali tako izloči iz telesa.