OBMP -IVF 2022
Anotherbaby, 07.05.2022 ob 13:42
Mikrobio – kako to, da so ti prenesli 2 pingvincka ze v prvem postopku?
@Anotherbaby meni so dali dva zarodka, ker je bil eden morfolosko ful slab (ze na sliki vstavljenih zarodkov je blo videt razliko med njima) in so ga dali zraven “lepsega” zarodka za druzbo.
Hvala vsem za deljenje statistik! ? Imam sedaj malo bolj realistična pričakovanja in vidim, da je zelo veliko zamrznjenčkov bolj izjema kot pravilo.
Se mi zdi, da je v javnosti prisotno napačno mnenje o IVF. Jaz sem brez jajcevodov in druge opcije nimam. Ko sem prijateljem povedala, da bom mogla na IVF so skoraj vsi rekli: oooo zdaj pa boš tako hitro imela otroka. Pa ziher boš imela dvojčke. V glavnem…obstaja takšna predstava da je to zagotovilo in bližnjica. Pa je daleč od tega.
Sploh kar se tice dvojckov je prepricanje napacno, bolj stremijo k enemu zarodku, ce je le mozno in ce se nimas toliko let. Mene niso niti vprasali, ce bi slucajno 2 (GK Lj) pa sem se prej precej nagibala k temu, ker sm mislila da lahko “izbiras”.
Drugace je pa tudi moja statistika (hvala bogu) kratka. Imela sem kratki protokol, ICSI ker imava slab spermiogram, pa tud moj AMH ni med najbolj visokimi.
1 postopek, pridelala 7 celic, 2 nista bili ok, en zarodek propadel med razvojem, 3 zamrznili, enega vstavili, ta se pri meni greje ze 24 tednov. ❤
Mislim da ni nekega pravila, js sm bila pripravljena na to, da v prvem poskusu kar ne bo uspelo, glede na vso statistiko. Pa srecno ??
Drzim pesti za vse punce, ki cakate in odstevate. @fracek, @nesrecnica ?
Mikrobio, ostani mocna se naprej. ?
Moji. Ovulacijski testi so pokazal en velik prazen nic, ceprav mislim, da je moja ovulacija ze mimo?♀️ ?♀️ ta mesec sva se odlocila, da se poskusiva, ker si zaradi projekta v sluzbi, ki se je nepricakovano zavlekel, skor ne morem privoscit, da manjkam. Tko da zdej cakam M ali za prijavo v postopek, ali pa ce ugledam mogoce koncno plusek…
@Sreča2022 pri meni so pri stimulaciji na prvem UZ tudi videli samo 3 folikle, pa jih je bilo potem 8, tako da kar pogumno naprej 😉
@Anotherbaby ja to sem pa že brala, da enim sploh ne pokažejo testi – no saj moji tudi niso bili nikoli čisto pozitivni, so se pa vsaj pojačale črtice in ker so me spremljali z UZ smo tudi videli kdaj je bila O (sem imela pa 2 dni prej kar veliko sluzi, tako da sem vedela da nekaj se dogaja.
@manta6, jaz sem danes 9. dan po prenosu in imam tudi ze drugi dan krce. Enostavno ni pravila, lahko napovedujejo M, lahko da ne ? V mojih primerih se to giba v smeri M, veliko punc pa je bilo z enakimi krci nosecih. Srecno ?
Hvala @Mandarina, @Microbio in vse, ki stiskate pesti. ❤Kot sem ze omenila, me ze dva dni nekaj zvija, ampak predaje se ni. Menstruacije ziher ne bo, dokler jemljem utrogestan, joske so me zacele danes prav pect, test bom pa delala v torek na 11. dan ali pa v sredo, ce zdrzim. Krvnega imam v cetrtek, ampak ne bom mogla it, ker moram v Lj. Ce se res zgodi cudez, bom prosila, da mi prestavijo na ponedeljek (cez teden dni), ce ne bi slo, pa bom sla samoplacnisko v nas zdravstveni dom. Kolikor pa sem spoznala svoje telo, pa verjetno ne bo treba nikamor hodit ? Ampak pustimo se presenetit.
Zakaj imamo v Mb utrogestan samo 2x na dan, v Lj pa 3x? Vem, se eno vprasanje za miljon evrov ?
Moja statistika.
1. postopek, 6 celic, 2 blastocisti:prenos 1 svezega zarodka in -, prenos pingota –
2. postopek, 6 celic, 2 blastocisti: prenos obeh in –
3. postopek, 7 celic, 3 blastociste: prenos svezega zarodka in +, zadrzani splav 9t in 1d, ni bilo utripa; prenos pingota -, prenos 2. pingota – cakam na razplet
Srecno vsem. @Nesrecnica, naj bo sreda hitro tukaj in drzim pesti ?
manta6, 08.05.2022 ob 11:11
Ali je imela katera ob jemanju Utrogestana blage krče, ali lahko ti (6-7 dni po prenosu) že napovedujejo M? ?
@manta jst sem imela nekje 7.-8.dan krce, a drugacne kot sem jih bila vajena, takrat sem zanosila. Bi upala reci, da so krci drugacni kot za M, ce pride do vgnezditve oz. nosecnosti. Sem tisti dan zacela delati ovulacijske teste, ki so se jacali in potem sem naredila se nosecniske teste, ki so se ravno tako jacali do uradnega testa. Vendar kot pravi @Fracek, pravil ni, krci lahko pomenijo dobro ali slabo. Zal je cas po prenosu nas najvecji sovraznik. Meni se je zdelo, da nikoli ne bo konec, prav mukotrpno in nevzdrzno je bilo, ceprav sem bila prepricana, da ni sans da sem noseca.
Hana41 piše 🙂
@Fracek, ko si imela splav v 9t1d – a to si imela UZ pregled in so videli, da ni utripa več? Ali kako je bilo? Se spomnim, ko si pisala, samo sem pozabila podrobnosti. Si imela kaksne znake, ki so napovedovali ta splav?
Tolk mi je grozno brat te zgodbe, ko sem sama trenutno v teh tednih. V petek me je začelo nekaj spikat desno dol pod popkom, me ze skrbi. Včeraj se je umirilo, danes spet. Sicer kaj drugega posebnega ni, se vedno zmerno utrujena in boleče prsi. V petek imam UZ pri svojem ginekologu.
Hvala @Fracek in Mikro_bio88 zdijo se res drugačni kot med M, ampak se še ne upam prehitro veselit. Počakam še par dni in če ne bo sprememb, naredim test
@Hana41, ugotovili smo na potrditvenem UZ pri osebnem G. Znakov, ki bi napovedovali, da se kaj posebnega dogaja, nisem imela, vem pa, da me je ves cas skrbelo, ker mi ni bilo nic slabo in sem se, za moje pojme, prevec dobro pocutila. Obcasno me je v maternici tiscalo, kot da nekaj dol pritiska, ampak to je mislim da normalno … saj ves, lahko pa bi bila po drugi strani ena od srecnic, ki so ji nosecniske tegobe prihranjene ?
Drzim pesti, da bo vse dobro ????, skrbi pa tako ni nikoli konec. Saj pravim, vcasih bi bilo bolje vedet manj ?
V 4 postopkih sem imela skos različne krče. Zdaj v zadnjem, ko je uspelo sem imela krče od vstavitve Oz. že zjutraj pred vstavitvijo so se začeli in so trajali do 2 dni pred krvnim. Mislim da nekega pravila glede tega ni, vsako telo se drugače odzove.
Vgnezditvena krvavitev pa je precej redka in bolj izjema kot pravilo. Lahko pa pride do počenih kapilaric ali kakšnega hematoma in se to zamenja za Vgnezditveno krvavitev oz za menstruacijo.
Največ lahko naredimo z dobro hrano, skrbjo zase in pozitivnimi mislimi ❤️
@Hana41 kakor jaz vem glede pojava nosečniških tegob ni pravila. Enim je slabo takoj, ko zanosijo, enim sploh nikoli. Ta moja prijateljica je trenutno v 10 tednu, pa nima nobenih znakov, razen da je utrujena in zaspana. Pa je zaenkrat vse ok (trkam).
Poskusi še čim manj obremenjevati, razno razni krči, pikanje ipd so lahko zaradi raztezanja maternice.