Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@nesrecnica fora je glih v tem,da po splavu 29.12.2021 nikakor ne dobim M…po nobenih tabletih…do zdj sm si M skus sprozala z dabrostonom,zdj po splavu pa nikukr pa sm nardila ze 3 kure…Femara mi pa ne odgovarja kr mi pa ful sluznco stanjsa…ce v roku 2 tednov ne dobim M,nardim se 1 kuro z dabrostonom…ce pa se takrat nebo,se pa narocim k dr.Pozlep,da vidmo kok naprej

@nikita21 ajoj, to pa gotovo ni prijetno 🙁 Dabroston naj bi zadebelil sluznico in ko ga nehaš jesti naj bi se sluznica odluščila. Zakaj se pri tebi ne bi bilo pa za preveriti, ker če se samo debeli to ni ok… Če se ne debeli pa mogoče še čim drugim poskusiti. Bi rekla kar čimprej do ginekologa, svojega ali pa na kliniki.

Pa srečno ?

@scorpionka, tole je pa res zoprno stanje pri tebi, upam, da hitro mine.

@mentos
, naj se prime? očitno je ta prav borec❤️ naj bi tako kot pri malizaspanki.

Baby989, žal mi je za neuspeh. Po zamrznjencka boš lahko šla kar kmalu, najbrž z naslednjo menstruacijo.

Fracek, super, da gre tako hitro in neopazno bežijo dnevi, meni je bilo zdaj nazadnje isto.

Odgovor na objavo uporabnika
Hana41, 04.05.2022 ob 21:07

KrEna, meni ni nič slabo, upam, da tudi pri tebi hitro mine. Je eden od pogostih znakov v nosečnosti, nimaš kaj. Ingverjevi bonboni mogoče pomagajo? Al kaj drugega?

Estrofema jaz nisem imela.

Zanimivo to glede srčnega utripa, važno, da so ga dvakrat videli. Kdaj imaš pa kako kontrolo zdaj?

@hana41 kontolo sedaj imam šele 27.5.2022 pri svojem ginekologu in potem 31.5.2022 imam nuhalno. Samo ne vem če bom zdržala tako dolgo ker me res grize kaj če je kaj narobe.

Kar se pa slabosti tiče me je v prvi nosečnosti spremljala močna slabost do 6 meseca. Šele ko so mi definirali sladkorno in me dali na dieto je izginila. Ampak tale sedaj je pa še ful bl intenzivna. Bruham vsak dan in to samo sluz in žolč. Še celo Reglan jemljem 1x na dan pa se mi zdi da ne pomaga čisto nič.

Anotherbaby, 04.05.2022 ob 21:30

Mimi 746 – torej imas 4 otroke?

Jaz imam tudi dr. Drobnica. Me je kar mal stisnilo, ko sem tole prebrala.

@Anotherbaby kot sem napisala. Ljudje smo si različni in nekomu odgovarja nekaj, drugemu spet nekaj drugega. Jaz imam z dr. Drobničem super izkušnje in drugega otročka na poti. So me pa razočarali drugi, ki ji katere druge punce hvalijo. Tako da brez panike če ti je do sedaj odgovarjal.

Ve mogoče katera kdo dela v Lj ob sredah prenose? Nimajo več napisanega razporeda pred operacijsko sobo ?

Aja, danes dan 0, prenos v sredo ?

@Scorpionka js imam grozne celodnevne slabosti. Še ponoči me ne pustijo spat. Bruham vsak dan in to slabost ves čas spremlja še huda lahkota ki me sili na bruhanje. Po tem ko pa jem, pa jovo na novo slabost za umret. Grozn je res.

Pomagam si z Reglanom, ki mi ga je predpisala ginekologinja ampak se mi zdi, da morm res dobr trofit in ga praktično vzet že sredi noči, da sem zutrej kolkrtolk ok. Js res upam, da ne bo držal do 6 meseca tko k pri prvi nosečnosti.

Drći se in upam, da bo pri tebi čimprej minilo.

Pozdravljene vse! Zelo lepo je prebirati vaše izkušnje, uspehe pa tudi izzive s katerimi se soočate. Tako vsaj tiste, ki smo na začetku te poti dobimo malo boljšo predstavo o tem kaj nas čaka.

Bi bile morda pripravljene deliti nekaj “statistik” iz vaših poskusov? Zanima me predvsem koliko ste bile stare takrat, ko ste šle na punkcijo, koliko jajčec so punktirali in koliko kvalitetnih blastocit je iz tega nastalo. Vsepovsod po tujih forumih prebiram, da se je potrebno pripraviti na “hunger games” – da večina v bistvu propade. Pa bi se mi zdelo zanimivo dobiti občutek za “številke” tu pri nas.

Hvala vsem. Pa veliko sreče nosečkam in tistim, ki ste trenutno v postopku, čakate na prenos ali pa ste v tistih dveh tednih čakanja na rezultat 🙂

@ananaska2 pri meni je bilo tako:

1. postopek (28 let): 9 jajčec – 1 blastocista (prišlo je tudi do hiperstimulacije) – prenos ni uspel

2. postopek (30 let): 14 jajčec – 7 blastocist v 6 slamicah (prišlo je do hiperstimulacije zato mi niso vstavili svežega zarodka ampak so zmrznili vse):

– 1 pingvin: Se ni prijel

– 2 pingvin: Biokemična nosečnost

– 3 pingvin: Biokemična nosečnost

– 4 pingvin (31 let): NOSEČNOST – prvi otrok

– 5 pingvin (33 let): NOSEČNOST – sedaj sem nekje 8 teden

Taka je moja statistika. Ostajata mi še dva pingvinčka. Ampak ne vem, če jih bom izkoristila, ker če bo ta nosečnost uspela mislim, da imam dovolj kemije in dovolj sreče v objemu 🙂

Srečno tebi pri vstopu v proces 🙂

@Nesrečnica tebi pa čestitke za razplet. Naj gre še naprej tako fino 🙂 Držim pesti.

Kredit in financiranje posameznikov

Pozdravljeni, nudimo posojila fizičnim osebam, ki jih potrebujejo, kreditiramo od 5.000 € do 10.000.000 € po stopnji 3 % na mesec z rokom trajanja od 1 do 30 let. Torej, če ste zainteresirani, nam pišite.

Elektronski naslov: [email protected]

WhatsApp: +38630762694

Viber: +38671391409

https://web.facebook.com/Posojilo386/?ref=pages_you_manage

@ananaska2 jaz sem sicer šele v prvem postopku, pridobili so 8 celic iz 1 jajčnika, oplodilo se jih je 7, za prenos po 5 dneh so bile primerne 3, eno so prenesli, 2 zamrznili. Žal 2 prenosa neuspešna, naslednji teden ne čaka še zadnji zamrznjenček iz tega postopka.

Drugače pa nima toliko vpliva starost kot pa zaloga in kakovost celic – tako ženskih kot moških, s tem da lahko imaš slab zarodek pa uspe, lahko imaš odličnega pa ne uspe. Tako, da ne še obremenjevati s statistiko.

Nesrecnica sklepam da se nisi bila v postopku z Estrofemom, ko nikiti pravis da je ovulacija pomembna. Ovulacija je pomembna v spontanem postopku kakrsnega imas ti, v postopku z Estrofemom pa ovulacije sigurno ne bo.

Zdravo, pripenjam se svojo statistiko postopkov v OBMP ambulantah:

1) Dravlje; postopek ICSI februar 2020 (7 jajčnih celic, 7 zrelih, 2 oplojeni, 2 preziveli, 2 prenešeni -> vstavili 2; nobena se ni prijela; prenos 3. dan);

2) Dravlje; postopek ICSI junij 2020 (7 jajčnih celic, 6 zrelih, 2 oplojeni, 1 prezivela, 1 za prenos -> vstavili edino ki se ni prijela; prenos 3.dan)

3) Dravlje; postopek ICSI januar 2021 (4 jajčne celice; 4 zrele, 0 oplojenih > ni prišlo do prenosa).

4) UKC LJ; postopek ICSI september 2021 (9 jajcnih celic; 6 oplojenih, 2 degenerirani, 1 neoplojena, stevilo zarodkov 6, 1 vstavili (4AA -> neuspesno); prenos 5. dan; zamrznili 4 zarodke;

5) UKC LJ; prenos zamrznjencka v spontanem ciklusu, november 2021  -> prenos uspesen (test pozitiven 10 dan, beta 7.358), trenutno sem v 26. tednu.

Na UKC sem bila dodeljena dr. Drobnicu s katerim se dejansko nisva velikokrat videla (samo 2x). Pregledi in ultrazvoki ter punkcije so bile izvedene s strani razlicnih zdravnikov. Od vseh samo pozitivne pohvale (tudi pozitivne pohvale prej iz Dravelj). Mogoce se to, moji bliznji in prijatelji so vedeli da po naravni poti ne moreva meti otrok in sem se o tem jasno pogovarjala ☺️ sem pa videla, da je to podrocje s katerim se zelo zelo veliko ljudi srecuje in je prav da se o tem pogovarjamo ☺️. Drugace sem bila pa na bolniski po punkciji 3-4 dni, po prenosu 2dni; v zadnjem poizkusu – pri prenosu zamrznjencka pa en teden. Sedaj normalno delam, upam da bo vsaj se do konca tako, ker je dobro da imam misli zaposlene ??.

Srecno vsaki posebej (ps. se opravicujem za dolg zapis) in drzim pesti res za vse zenske/pare ki dajo vse to skozi!!!???❤️

@krena757 sočustvujem s tabo. Ko to preberem, se moje težave ne slišijo preveč hude. Drži se in upam da čimprej minejo slabosti. ??

@ananaska2 moja statistika je taka:

2015 (22let) rodila punčko po naravni poti

2016-2018 poskušanje na naravni način ker je z nama vse ok

2019 laparoskopija in histeroskopija

2020 prvi postopek (27let) – IVF – 15 celic, samo ena blastocista (ne preveč dobre kvalitete), neuspešno

2021 drugi postopek (27let) – ICSI – 9 celic, 1 blastocista in en zarodek zamrznjen na 6.dan. Oboje neuspešno

2021 tretji postopek (28let) – ICSI- 7 celic, na 5 dan so mi vstavili slabo razvito morulo. Neuspešno

2022 četrti postopek (28let) – ICSI – 16 celic, 2 zelo lepi blastocisti. 1 vstavljena in trenutno v 7t. ❤️ Druga je zamrznjena.

Če uspe vse lepo do konca, mislim da sm tudi jaz zaključila in bom imela (po)poln objem ?

Ananaska2, 06.05.2022 ob 09:45

Pozdravljene vse! Zelo lepo je prebirati vaše izkušnje, uspehe pa tudi izzive s katerimi se soočate. Tako vsaj tiste, ki smo na začetku te poti dobimo malo boljšo predstavo o tem kaj nas čaka.

Bi bile morda pripravljene deliti nekaj “statistik” iz vaših poskusov? Zanima me predvsem koliko ste bile stare takrat, ko ste šle na punkcijo, koliko jajčec so punktirali in koliko kvalitetnih blastocit je iz tega nastalo. Vsepovsod po tujih forumih prebiram, da se je potrebno pripraviti na “hunger games” – da večina v bistvu propade. Pa bi se mi zdelo zanimivo dobiti občutek za “številke” tu pri nas.

Hvala vsem. Pa veliko sreče nosečkam in tistim, ki ste trenutno v postopku, čakate na prenos ali pa ste v tistih dveh tednih čakanja na rezultat 🙂

Jaz sem stara 26 let (pravkar dopolnila tako da med postopkom sem bila se 25 ?). Drugače pa sem imela konec marca letos prvo punkcijo (kratek postopek) in sem pridelala:

– 16 zrelih celic

– od tega 14 oplojenih

– od tega 9 lepih blastocist

1 so mi vstavli svežega (žal je bila biokemična nosečnost) imam pa še 8 zamrzjenčkov in trenutno čakam menstruacijo da lahko grem po zamrzjencka (bom pa vesela če je ne bo ?)

Zena456 napisala sem svoje mnenje, ker je prenos zarodka običajno po ovulaciji. Nikakor ne trdim, da je to zahtevano, niti nisem jaz strokovnjakinja na tem področju. Jaz res nisem bila v stimuliranem postopku, tako da ne vem kako takrat poteka in kako potem določijo datum prenosa…

Jaz sem zmedena. Zanima me, ali je po transferju takoj potrebno vzeti Ustrogestan ali zvecer? Tako sem bila zmedena,da si niaem zapomnila.. ah

@Mucika990 meni so po zadnjem prenosu rekli, da naj ga vstavim okrog 14h (oz ko imaš predviden drugi odmerek).

Sm danes zjutraj koncnu po 4 mescih dubla M…sm se ze narocila in mam datum za pregled 17.5.(uz-zamrznencek).a tu se gre tja k dobimo zdravila al tam u sprejemno k so ultrazvoki?

Pa da se jst napism:

-leta 2010 naravno zanosila,rodila v 25.tednu,hcerka zdj stara 12 let-drug partner-21 let

-1.postopek v Dravljah-ICSI-januarja 2021-2 celici-se ni nic oplodilo-32 let

-2.postopek v Dravljah-ICSI-april 2021-1 celica-se ni oplodila-hiperstimulacija-pristala na urgenci-32 let

-3.postopek v GKLJ-ICSI-november 2021-10 celic-3 so se oplodile-1 so mi vstavli(4AA)-2 zamrznencka-spavila v 10.tednu 2 dni pred novim letom(zamujeni splav-s tableti)-33 let

-sele zdj aprila so me ‘spucal'(ostanke od splava-2x histero,ker nism dobila M,da bi se lahko samo spucalo-danes koncno dobila M in upam da bo vse OK,da grem proti konc maja po zamrznencka

@Sreča2022 kako je bilo na UZ? ☺️

New Report

Close