Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Jaz delM ovulacijske teste in je crtica ves cas enaka. Ceprav mislim, da imam fizioloske znake blizajoce se O (joški me bolijo, malo spikanja, hlepim po junkfood?). Ne vem. Prou cudni so mi ti testi?

Punce ki ste na bolniski. Kako izgleda da se dogovoris za izhode? Lahko grem potem v trgovino, na obisk k nekomu, mogoce na morje za 3 dni?

@Anotherbaby začnejo ob 7:30, ampak kdaj tudi zamudijo. Zdaj, če delajo 2 ambulanti gre načeloma kar hitro, jaz sem bila včeraj pa danes v 10 min konec. Med prazniki (oz počitnicami) sem pa 40 min čakala ko smo bile vse za isto ambulanto

Sp150, osebni zdravnik zavede v kartoteko in je stvar rešena. Meni je napisala, da priporoča krajše sprehode, gibanje v naravi, oddih na morju… Brez težav sem se prosto gibala vsepovsod, je pa res, da je delodajalec poznal vso zgodbo. Sicer bi mi bilo že zaradi njega bedno hoditi naokoli (manjši kraj).

Mucika990, odsotnost ultrazvokov pred prenosom je največji minus v Mariboru. Mogoče bi še šlo, če bi imela vsaka vedno istega zdravnika. Ker pa je vsakič drugi in tak ne pogleda kartoteke, delajo precej na blef. Vsaj pri meni je bilo tako. V dveh ciklusih so se prav “potrudili”, da sem ostala brez edinega zamrznjenčka. ?? Prvi mesec prekinjen postopek, ker 17.dan še ni bilo O, naslednji mesec pa spet en ultrazvok in gremo spet malo na blef.

Jaz sem imela v prvi nosecnosti aktiven bolniski stalez tudi, pri nosecniski sladkorni se moras itak gibat ful.

Drugace, ce gres na slovensko obalo, ok. Zdaj na hrvasko it je pa rizik. Uradno v casu bolniskega staleza namrec ne smeš zapustit države. Se vedno krozi inspekcija, ki preverja nenapovedano upostevanje bolniskega staleza. Jaz osebno si na morje na hrvasko nisem upala it. Na dopust sem sla tako, da sem bila najprej na bolniski z eno doloceno diagnozo, potem sem sla za 2 dni delat (mi niso skor nic dal tako da sem bolj picivala?) , potem sem pa sla na dopust. In po dopustu nazaj na bolniski stalez, a je bila tokrat diagnoza drugacna kot prvic. Sla sva v Španijo. Potem si pa nisem upala nikamor izven Slovenije. Nisem hotla izzivat srece, ceprav je moj delodajalec vedel za stvari okoli nosecniske sladkorne itd

Da se še jaz malo javim po transferju. Sem sicer še vedno kar malo v šoku, od 11 celih sva namreč dobila samo 1 zarodek, ostale celice se niso oplodile oz. so se nehale razvijat. Sicer je menda ta blastocista res top, ampak sem vseeno ful razočarana, ker ne bova imela niti enega zamrznjenčka za “back up”. Še toliko bolj me je to šokiralo, ker sva v prvem postopku imela od 8 celic 5 blastocist.

@mentos475 imaš občutek, da si v tem postopku kaj drugače delala kar bi lahko vplivalo na takšen rezultat?

@Fracek
kakšno je pa kaj pri tebi stanje?

Odgovor na objavo uporabnika
Mihi 22, 05.05.2022 ob 15:28

Mucika990, odsotnost ultrazvokov pred prenosom je največji minus v Mariboru. Mogoče bi še šlo, če bi imela vsaka vedno istega zdravnika. Ker pa je vsakič drugi in tak ne pogleda kartoteke, delajo precej na blef. Vsaj pri meni je bilo tako. V dveh ciklusih so se prav “potrudili”, da sem ostala brez edinega zamrznjenčka. ?? Prvi mesec prekinjen postopek, ker 17.dan še ni bilo O, naslednji mesec pa spet en ultrazvok in gremo spet malo na blef.

SKoda r3s,da ni vec UZ med LH testi.

Zanima me, ali se potem na dan transferja zamrznjencka delajo UZ ali?

Mentos – jaz sem tudi v prvem postopku pri rosnih 30tih letih pridelala zgolj dve pikice. Nic vec. Ampak te dve sta bile pa ?????

So me tolazili, da gremo na kvaliteto, ne kvantiteto. Nenazadnje, dovolj je samo eden, da povijes svojo štručko☺️

@Minnieme313 v prvem postopku sem bila v Dravljah in sem imela drugo kombinacijo zdravil. Pa tudi zdaj v Lj je moral mož seme prinesti od doma, tam pa ga je oddal točno takrat, ko sem jaz imela punkcijo. Ne vem ali je kaj od tega vplivalo na tak rezultat. Ker reagirala sem (glede na število celic) obakrat kar ok.

Razlage itak pred transferjem nisem dobila nobene. Predvidevam, da se bodo oz. bomo z razlogi kaj je bilo tokrat toliko drugače ukvarjali, če bo ta transfer neuspešen. Me je pa kar mal stisnilo, ker je zdaj to že drugi postopek in samo en poskus, naslednjič bo treba spet čisto od začetka…

A katera mogoče ve, kako so lani poleti delali na GKLJ? Koliko časa so bili zdravniki odsotni?

Živjo, punce.

Moj prvi poizkus se je končal slabo, z noro obilno M, ki pa je zamujala celih 5 dni, nikoli še prej toliko … Sva se že potiho veselila, nato pa ob prihodu M prejokala cel dan. Brizge in igle in punkcija niso nič proti psihični teži teh postopkov … Zdaj pa se čakanje še nadaljuje, ker ne vem, kdaj in kako bomo šli naprej … Rekli so, da se morem za prenos zamrznjenčkov naročit h ginekologu, ki me vodi, a po 3h dneh odgovora ni.

Kako to poteka naprej? Je spet treba čakati na datum v ambulanti? Kdaj ste lahko šle po zamrznjenčka po neuspelem prenosu svežega zarodka?

Hvala vam za vse informacije.

Odgovor na objavo uporabnika
mentos475, 05.05.2022 ob 15:40

Da se še jaz malo javim po transferju. Sem sicer še vedno kar malo v šoku, od 11 celih sva namreč dobila samo 1 zarodek, ostale celice se niso oplodile oz. so se nehale razvijat. Sicer je menda ta blastocista res top, ampak sem vseeno ful razočarana, ker ne bova imela niti enega zamrznjenčka za “back up”. Še toliko bolj me je to šokiralo, ker sva v prvem postopku imela od 8 celic 5 blastocist.

Tudi midva sva od 9 pridelala samo en zarodek, ki pa je bil dovolj, da sem zdaj v 7 tednu nosečnosti. Tako da kar pogumno ?

@mentos475 dvomim, da bi bil to razlog za malo število ? sicer pa tako kot so punce rekle, dovolj je 1 kvalitetna ? Jaz sem v prvem postopku pridelala 11 celic in od tega sta se samo 2 oplodili. Tako, da dobro razumem tvoj šok in razočaranje. Prespi, zjokaj se in z optimizmom sprejmi to eno pikico ? Naj bo dobitna ??

Hej hej Minnie Me, Nesrecnica, Marsena, srecke nosecke in vse, ki se to bomo ? Vse se odvija na brzino, nimam kaj dosti casa sploh razmisljat, da sem po prenosu, pestro v sluzbi … pobozam trebuscek, mu kaj povem, potem pa ze dalje akcija ? in se spomnim komaj zvecer, preden padem v komo. Mi pase tako, je ze 6 dni minilo po tranferju in sploh ne vem kdaj. Nic posebnega se ne dogaja, 2. dan me je dvakrat spiknilo, 4. dan spet nekaj, danes me je zacelo malo na M spominjat po tiscanju spodaj. Dan za M bi bil okrog pon., torka, ampak meni je utrogestan obakrat ob jemanju zaviral M, tako da mislim, da se tudi tokrat lahko pred krvnim zanesem samo na urinski test doma. Imam se 4 ovulacijske doma, morda bom jutri zjutraj za foro polulala, ker pac rada eksperimentiram ? Obcutek je malo boljsi kot po prejsnjem prenosu, ko je bilo res obdobje samih slabih novic in “moje stanje” sploh ni bilo pomembno oz. v ospredju. Moram pa priznat, da je ravno takrat se ena punca delila clanek o tem, kako zgledajo kvalitetni/nekvalitetni oz. manj kvalitetni zarodki in me je se to malo potolklo. Saj sem ze prej imela nekaj informacij kaj in kako, ampak se nisem podrobno spuscala, potem pa mi je bilo zal, da sem sploh sla to brat. V Mb meni nikoli do sedaj niso povedali, napisali, kaksne kvalitete je zarodek, sem pa po tisti blastocisti, ki so jo izjemoma pohvalili, da je res lepa, sama ugotovila, da so bile vse ostale “svoh”. Ampak ok, je kar je, neke hude kvalitete pri teh letih tudi ne morem pricakovat in bolje, da sem prizemljena … Polagam upanje v tega pingota, da se je dovolj razkuril in odlocil vzdrzat, ce ne, pa bo pac treba v 4. postopek in jovo na novo.

Drzim pesti za vse ❤???

Ojla punce, js vam moram pa prav pojamrat. Čez prvomajske smo šli za 3dni na morje še z eno družino. In smo se mel lepo, mal sm odmislila vse skupaj, da sem lažje čakam na UZ. Pa me je sonce v soboto opeklo, ker nism pricakovala da te pri 20 stopinjah in delno oblačnem vremenu lahko opeče, in se seveda nisem namazala. Roke in noge so kokr tok OK, obraz je pa čista katastrofa. V torek sem se slabše počutila, ampak sem zgurala dan. Popoldne me je začela boleti glava in grlo in oči in dobila sm še herpes čez polovico spodnje ustnice. V sredo sm bila še bolj fertig, mehurji na nosu in čelu in za piko na i nosečniška slabost ki traja cel dan in ne samo jutro. Sem šla k dr na bris za angino in dala kri, da vem na čem sm. Hvala bogu so rezultati ok, samo železo mi je malenkost padlo. Danes sem spet preležala cel dan z 37.4 in bolečim grlom in seveda sm mogla tudi bruhat.. Js močno upam da gre tale “virozica” ali karkoli že to je čimprej stran, ker tok zanič ne vem kdaj sem bila nazadnje. ???

Je še kateri tako slabo? S čim si lajšate slabosti? In kako kej pojeste? Js sm že 3 dni na kruhu in vodi in občasno mi uspe spiti ingverjev čaj..

Močno stiskam pesti za vse ki grejete pikice ???

@Upanje111 lani so bili odsotni zadnje 2 tedna julija in prvi teden avgusta, mislim da so 9.8 začeli delati.

@Baby989 v Lj sem jaz imela telefonski razgovor enkrat 10 dni po -, enkrat 20 dni po -, po pingvinčka greš lahko z naslednjo M.

@ @mentos475 če je bilo slabše seme to lahko vpliva na oploditev, naslednjič (če bo treba) vztrajaj, da bo tam naredil izliv.

Ena je spraševala za dopust oz gibanje med bolniško – naj vam osebna zdravnica v kartoteko v piše, da dovoljuje in priporoča izhode, gibanje, morje (oddih). Načeloma ni težav, je pa fajn da je v kartoteko napisano, da je zdravnik seznanjen s tem, da si npr na morju.

@nikita21 kakor jaz vem je pomembna ovulacija, ker je prenos 5 dni po ovulaciji. M pa najboljše, da si (po dogovoru z G) sprožiš – ali z Dabrostonom ali s KT. Za ovulacijo ti lahko predpišejo tudi Femaro ali pa injekcije.

Baby989, po zamrznjenčka lahko greš že z naslednjo menstruacijo. Vsaj v Mariboru je tako… 

Mucika990, pred transferjem zamrznjenčka ni več uz. Je samo prvi, ko tudi dobiš navodila kdaj začeti z testi. Ko javiš pozitiven ovulacijski test, te potem 5.dan naročijo na prenos. Meni je to res čist mimo…

New Report

Close