OBMP -IVF 2022
Jagoda9889, 04.05.2022 ob 12:08
Pika viva737, 04.05.2022 ob 12:01
Jagoda9889 ja sej ti pa isto najprej nuhalna pol pa se pregled v kratkem…sam da vidimo nase otrocicke ??❤️ja midva isto bomo vidli kak bo na nuhalni pol pa tk zdravnica pove ce je sploh treba se kej druga… A si v sluzbi al v bolniski?
Ja tako❤️?..
jaz sem v bolniski in bom do zacetka porodniske skos v stalezu.. pa ti? ?
Imam eno vprašanje. A to si dobila potrjeno bolniško do porodniške iz strani komisije? Kako si pa uredila z izhodi?
Jaz imam 17.5 potrditveni UZ, 26.5 sem pa naročena že pri svojemu tako, da se bom poskusila dogovoriti za bolniški stalez oz mnenje za komisijo.
Mimi746, 04.05.2022 ob 15:25
Imam eno vprašanje. A to si dobila potrjeno bolniško do porodniške iz strani komisije? Kako si pa uredila z izhodi?
Jaz imam 17.5 potrditveni UZ, 26.5 sem pa naročena že pri svojemu tako, da se bom poskusila dogovoriti za bolniški stalez oz mnenje za komisijo.
Vsaki mesec oddam izvid oz potrdilo od ginekologinje. Potem pa to potrdilo odda osebna zravnica na komisijo..Odvisno je kaksno ginekologinjo imas in koliko si za dala skozi teh umetnih postopkov.. Malo pojamraj…
@Anotherbaby bom javila. Sem delala ta njihov test pa je komaj vidna druga črtica, na teh mojih je pa bila precej močna. Križ me boli že 2 dni, pa prej sem imela sluz. Folikel je bil ok, za sluznico pa ne vem kaj bo… Vsekakor javim.
@Minime ja glej, če bom mogla v petek spet v Lj se vidimo ? drugače pa bom držala pesti zate.
MinnieMe313, pol pa je v Mariboru že sam štart drugačen. Prvi dan menstruacije jim pošlješ mail za termin za uz, če nastopi menstruacija recimo v petek, pa v soboto kar greš nenaročen… Menda dobiš potem tam na uz še kar zdravila in navodila za naprej…. Sem pa sigurna, da se nisem prvič v kratkem protokolu 9 dni pikala??♀️ Bomo videli…
Jagoda9889, 04.05.2022 ob 15:40
Vsaki mesec oddam izvid oz potrdilo od ginekologinje. Potem pa to potrdilo odda osebna zravnica na komisijo..Odvisno je kaksno ginekologinjo imas in koliko si za dala skozi teh umetnih postopkov.. Malo pojamraj…
HJa….to je bil moj drugi postopek in nisem noseča prvič-za mano so že 4je porodi. Stara sem 40 let in pred 5 leti so mi skrajšali MV. Moj ginekolog je sicer odličen, samo ne vem pa kako odreagira na takšne zadeve, ker mi do sedaj nikoli ni bilo potrebno posegati po bolniškem staležu.
ehbeh, super za srečen konec. malo manj super za vso kalvarijo vmes in slabo voljo, jaz razumem obe strani, vajuin tudi zdravnike, niso vsemogočni, pa omejen nabor časa imajo, v katerem se nam lahko posvetijo in potem stepajo po nekem predvidenem scenariju.
jagoda in pika, s kaksnim razlogom pa sta na bolniski, imata fizično delo sicer?
jaz sicer upam, da delam do konca, si ne predstavljam biti dve leti doma, imam preveč rada svoje delo.
nesrečnica, upam, da se vse v redu resi. meni zgleda kot da se nisi imela ovulacije in imas neke cudne listke? jaz sem test delala samo enkrat,pa je bil pozitiven, pa ne z listki, ampak je prav test bil, podoben kot za corono
do kdaj ste si nosečke dajale utrogestan? Jaz bom jutri 8 tednov, ginekologinja je rekla, da je zdaj dodajanje utrogestana kot bi solil morje 😀 ker ze posteljica opravlja svoje delo. Je rekla, naj v roku 14 dni postopno zmanjusjem, zdaj se 2x na dan, potem 1x na dan in konec nekje, ko bom 10 tednov.
@hana41 meni je podobno naročila naj zmanjšujem. Me pa zynima a je tebi kaj slabo? Bruhas kaj? Jaz bruham ze cel teden in komaj živim od slabega pocutja. Služba mi je prav muka ampak sem ravno po izteku poiskusne dobe in si sploh ne upam povedat da sem noseča. Je možno da katero od zdravil povzroča to slabost? Utrogestan ali Estrofem? Do kdaj pa Estrofem jemljemo? To pa ni nič omenila..
Drugače pa srečno vsem drugim puncam.
@ehbeh hudo mi je ko berem take zgodbe in vesela sem, da vama je uspelo. Jaz sem imela pa slabo izkušnjo z eno od drugače zelo cenjenih gin. Ko sem bila najbolj ns dnu od bolečin po hiperstimulaciji in sem skoraj obupala in rabila besedo spodbude, me je dobesedno nadrla, da kaj sem pa mislila, da ne bo nič bolelo? In da md nobeden ne sili da vstrajam. In potem sem rekla da nimam kaj zgubit in šla k dr. Drobniču, ki ni imel čakalne. In po 4 letih je ravno on našel zmagovalno kombinacijo. In zdaj že drugič. In tudi za mene je dejansko bil dovolj sočuten in prijazen. Mislim, da je dobro da jih je toliko, da vsaka najde tistega, ki ji odgovarja in ki jo zna pomiriti. Jaz ga lahko samo pohvalim, vama pa verjamem, da imata vidva slabo izkušnjo.
Mihi 22, 04.05.2022 ob 12:05
Gina123, jaz pričakujem v nedeljo oz. ponedeljek. Na aplikacijo se ne morem več zanašati, ker sem v zadnjih mesecih iz 28-30 dnevnih ciklusov prišla na točno 24 dni?♀️
Grem pa jaz direktno v postopek s kratkim protokolom, tako da me še čaka pikanje in punkcija. ? Ne spomnim pa se, kdaj se pikanje začne. Takoj po prvem uz, ki je na začetku menstruacije? Čist mi je padlo to iz glave. Je od prvega postopka vseeno že 3 leta…
jaz sem tudi imel kratkega in sem se začela pikat 2 dan M potem pa tako spremljajo na UZ kako veliki so folikli in oni ocenijo kdaj bo punkcija. ?
@Hana41 drugače pri prejšnjem prenosu sem delala te in CB digitalne istočasno (samo CB ne vsak dan) in so mi oboji istoi pokazali. Po mojem imam pač čuden cikel. Dejansko nisem imela še pravega LH vrha, sem imela pa 2 manjša vzpona, zato tudi O še ni. Sicer kakor sem razumela jih bolj skrbi moja sluznica kot pa folikel in O. Prej sem imela sicer kar obilen izcedek, tako da lahko da se pripravlja O, pa je bil urin preveč razredčen ali pa sem testirala prekmalu… Javim jutri kaj bom izvedela.
Sreča2022, 04.05.2022 ob 23:41
Jaa samo cetrotide v petek vzemem dalje pa bom vidla petek ce bom se mogla se pikat.
@vita43 rekla je da nebo pisala gonala ker se bo petek vidlo kak so folikli .pa bomo vidli kaj bo.