OBMP -IVF 2022
Hej hej.
Ja, kaj hocemo, cakanje je tako nasa vrlina 🙄 Mi je pa tokrat prvic cikel zatajil in verjetno ga res cista biksa, ker imam se vedno rjave in crne izcedke, vcasih tudi malo krvi, pa je ze en teden odkar je nehalo vlivat, imam pa navadno kratke M in 11 ali 12 dan ze O. Nic ni rekla glede ciste, da bi kaj spremljali, samo da ce se naslednjic ne bo ok, mi bodo dali mislim da estrofem. Pa vprasala me je se, ce imam kdaj zelo dolge cikle (nimam) in (sestro) kaksen je AMH. Ter komentirala, da pride kaksen cikel tako, da je to “normalno”. Do sedaj sem imela 1 prenos pingota v naravnem ciklu, ker sem imela redne cikluse in je na Uz-jih vedno vse stimalo, sluznica se nikoli ni bila problem. Ce so pri sluznici, ovulacijah in dolzini cikla redna odstopanja, takrat mislim da izberejo stimuliran postopek.
Bomo videli, kaj bo februar prinesel. Navijam za ostale. ❤
@Fracek ja cista nastane, če folikel med O ne poči. Zdaj načeloma poči sama od sebe v naslednjem ciklusu, včasih pa se zgodi da ne poči. Zdaj, če ne raste in ne ovira ciklusov jo pol lahko tudi pustijo (lahko pa ti dajo tablete, da ti poči), če raste in dela zgago pa jo ali predrejo ali odstranijo.
Gina123, prvič slišim za kontracepcijske tabletke. 🙄 Mogoče za tiste, ki nimajo normalnega ciklusa? Pa še tem to zrihtajo z vsem drugim, samo s kontracepcijo ne. Če se motim, upam, da me katera popravi.
Če imate že vse določeno (postopek), potem dobite ob klicu navodila za začetek. Se pa vse začne s prvim dnem menstruacije…
Mihi 22, 24.01.2022 ob 16:47
Gina123, prvič slišim za kontracepcijske tabletke. 🙄 Mogoče za tiste, ki nimajo normalnega ciklusa? Pa še tem to zrihtajo z vsem drugim, samo s kontracepcijo ne. Če se motim, upam, da me katera popravi.
Če imate že vse določeno (postopek), potem dobite ob klicu navodila za začetek. Se pa vse začne s prvim dnem menstruacije…
Že res ne vem več kaj in kako, vsak drugače reče 😅 Meni je takrat zdravnik omenjal kontracepcijske tablete za 1 mesec … sem mislila da je to normalno, čeprav mi ni blo ravno jasno zakaj, razen to da če bi bilo potrebno ciklus uredit ja, ampak jaz ga imam vedno točnega (28dni). Bom videla kako bo, če ima še katera izkušnjo okoli tega bom pa vesela kakega odgovora. ☺️
Gina123, če imaš urejen ciklus, potem ne bo nobene kontracepcije😁 le navodila za začetek postopka… Na osnovi izvidov določijo postopek in potem začneš s pikanjem, da ustvariš dobre pogoje za punkcijo, ki ji sledi prenos zarodka.
Upam, da se vse čakajoče na klic čimprej pridružite nam, ki smo to že dale skozi. 😊 Po enem tednu z mojim 🐧🥰mi počasi popuščajo živčki,😬 napetost narašča, čeprav se zavedam, da zdaj že je, kar je.
@gina123 kakor jaz vem v MB večini punc dajo KT pred postopkom, ker tako lažje planirajo kdaj bodo potem postopek izpeljali – se ve točno kdaj bodo dobile M za začetek postopka.
hvala obema za odgovor. Bom videla kako bo ko pridem na vrsto, ampak tako kot si rekla Nesrečnica, dajo najbrž v MB vsaki da lahko planirajo.. Sej po eni strani jih razumem ker tudi če imamo običajno urejene cikluse, se takrat ko nekaj čakaš in si pod stresom radi podrejo. Po drugi strani pa škoda da nas tako filajo še s tem če ni ravno potrebno za uspešen postopek. 🤔
@mihi22 kdaj boš delala test? Držim pesti za ➕✊🏼✊🏼
Drzi za enomesecno jemanje KT v Mb, dajo vsem, razen izjemam zaradi kontraindikacij, da lazje nacrtujejo postopke.
@Nesrecnica, vem, sem ze imela enkrat pred 4 leti ogromno cisto in hude bolecine, da sem najprej pomislila na slepica. Potem pa je do naslednjega pregleda sama pocila. Krvavitev pa takrat nisem imela. Zdaj pa nonstop nekaj, kot da bom se eno M dobila. Ne verjames, ce ne dozivis 🙃 narobe svet 🤷♀️
@Fracek upam, da čim prej in s čim manj škode poči… Če se ti ne ustavijo izcedki in krvavitve pa kar k ginekologu, naj pogleda kaj se dogaja…
@gina123 meni so tudi rekli da bom prej začela s KT, nevem pa če sem prav razumela samo od 22. dne cikla do M 🤔
@gina123 tudi meni so omenjali KT pa pojma nimam zakaj, saj imam normalne cikluse.
juli83, 24.01.2022 ob 23:19
@gina123 tudi meni so omenjali KT pa pojma nimam zakaj, saj imam normalne cikluse.
vita43, 24.01.2022 ob 21:46
@gina123 meni so tudi rekli da bom prej začela s KT, nevem pa če sem prav razumela samo od 22. dne cikla do M 🤔
Očitno nam KT potem ne uidejo, zdaj samo vprašanje kako dolgo jih bomo mogle jest, samo meni se zdi da so omenjali en mesec torej tisti mesec pred postopkom, kar pomeni, da ko nas bodo klicali, še ne bo kar isti mesec punkcije in prenosa 🙁
@Nesrečnica glede sprejema je pa čist različno. Ko vstopiš po stopnicah ti sprejemni pove kam greš. Npr. jaz sem prvič šla levo skozi steklena vrata in nato v prvo nadstropje na UZ, zdaj ko sem imela ponovno pa sem šla kar tam od sprejemne desno na sprejem in UZ. Vsi nadaljnji UZ-ji so bili v 1. nadstropju. Pomojem boljši, da se ne obremenjuješ, ker imajo res čist različno glede od gužve in razpoložljivosti kadra. Te uni na sprejemni lepo usmeri kam in kako 😀
Ok, kakorkoli, meni nikoli ni nihče omenil KT. Niti zdaj, ko so me v postopek ETZ spustili že ob prvi menstruaciji po porodu (celo o sprožanju z dabrostonom je že bil govor) in se nobenemu niti sanjalo ni, kako dolgi bodo ciklusi. So rekli, da bodo pač spremljali rast foliklov. No, prvi mesec se niso ustvarili dobri pogoji, decembra niso delali v mojem terminu, januarja pa je šlo skozi. Tako da res ne vem. Za menoj je drugi prenos 🐧 v spontanem ciklu in en postopek ivf icsi. 🤷♀️
Sp… Mene je drugi dan po ETZ bolelo in pikalo v jajčnikih (desni dosti bolj kot levi), tretji dan je bolečina izginila in zdaj je vse ok. Nobenih znakov, le četrti dan imam že blago obliko migrene, kar je ponavadi okoli O ali M. 🙄 Tudi v nosečnosti nisem imela nič od nič znakov do 7.tedna,ko so se zbudile prsi. Medtem ko sem bila po punkciji “noseča” na vse možne načine pa žal ni bilo nič. 🙈🤷♀️
Me je pa začela počasi grabiti panika. Prav s strahom že hodim na wc… 🥴 Jutri ali pojutrišnjem bi naj prišla M, tako da sem upravičeno na trnih. Test sem prvič delala 10.dan zvečer in verjetno ga bom jutri tudi. Ali pa v četrtek zjutraj… Ne vem…
Vse upe sva položila v tega 🐧… 🙏🙏🙏 Že takrat sva kolebala ali eden ali dva, pa nisem upala dveh naenkrat. Sva pa mu obljubila, da prideva po njega čimprej. 🥰
@Fracek kakor, da bi sebe brala 🙄 punce, ki smo v postopku smo res marsikaj že navajene, predvsem pa čakanje in potrpežljivost je naša vrlina.
Verjetno smo tudi edine k izražamo srečo in veselje k pride M 😂
Mam pa tud jaz eno vprašanje za vas, ker sem na sprejemu sestro pozabila vprašat, me zanima katera je na lastno pest jemala Aspirin? Kdaj začela in kako dolgo jedla? Govorim o prenosu 🐧