Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@Anotherbaby jaz sem prejšnji teden vprašala na Gk v Lj kako bodo delali poleti in mi je sestra rekla, da še nimajo nobenih navodil, ampak da po navadi zdravniki ne delajo od sredine julija do sredine avgusta.

@MinnieMe313 drugače seveda boljše, da prekinijo kakor da zapravimo zamrznjenčka, jezi ne to, da bi se temu lahko izognili, če bi se oni malo bolj posvetili vsaki posebej in bi pred začetkom postopka ugotovili, da z mojim ciklusom nekaj ne štima – jaz sem še na razgovoru rekla, da imam ful dolge in, da sem imela ful pozno ovulacijo pa počasno rast prejšnjič, pa ne rekla, da važno, da pride do ovulacije… A pol na prvem UZ la škoda, da niso dali Femare, ampak zdaj je kar je…

Ne vem, se mi je kar malo zamerilo vse skupaj tokrat…

Odgovor na objavo uporabnika
Anotherbaby, 02.05.2022 ob 11:30

Punce, kako ste ve delodajalcem obrazlozile nenavadni bolniski stalez npr vsak drugi dan, ko hodis na uz-je itd? Midva nisma nikomur povedala, niti tega ne zeliva…

Jaz sem povedala, da me čaka nek poseg na jajčnikih in da mi merijo hormone ? potem pa sem zadnje dni jemanja injekcij vzela kar bolniško, poklicala dr. da se ne počutim dobro po vseh hormonih in mi ni kompliciral. Ja je kr zafrkjeno vse tole skrivanje ja. Je pa lažje tak, če postopek ne uspe. Meni je bilo ful grozno po prvem postopku, ko je kar nekaj sodelavk vedelo in so me še nekaj dni ustavljale v službi. Potem sem službo zamenjala in tu sem sam povedala, da ne morem met več  otroka-po naravni poti (ker ne prenesem, da me vsi sprašujejo kaj čakava). Tako mi je bilo lažje, ko sem se vračala po neuspelem IVF v službo, ker me nobeden ni nič spraševal.

A sigurno mož ne rabi it z mano na prenos svežega zarodka (tj. peti dan po punkciji) ? Imam v glavi, da mu je sestra pred punkcijo nekaj govorila, da more prit z mano, da še nekaj podpiše takrat. On se itak ne spomni ? v navodilih pa tudi nič ne piše za njega, samo datum in ura transferja zame

Ojla.. Moje slabosti zaenkrat še niso prišle na površje samo delno recimo. Smo za podaljšan vikend šli na morje in me je užgalo sonce. Še zmeraj mi ni jasno kako, pri 21C, ampak me je. Noge do kolen mam rdeče ko paradižnik pa roke do rokavov in obraz. HB sm bila vsaj oblečena čez telo. Vse me peče in boli, sumim da mam blago obliko soncarice.. Vročino mam 37.5 in ne upam nc vzet. Lekadol navadni ali pa Plus C lahko ali ne? Čist sm zmedena.

Uz imam 11.maja na kliniki, tako da komaj čakam in že odštevam dneve ❤️ Upam da tole sonce ni preveč škodovalo…

Lekadol lahko vzames!

Pred korono je mogel partner na dan prenosa zraven, ja. Tocno tako, da je podpisal ob prenosu. Kako je sedaj pa zaenkrat ne vem…

Moj je bil z mano, ker sem bila ravno tako prepričana, da sem prebrala, da mora biti zraven, ker je treba podpisat, pa so ga poslali čakat ven ?‍♀️ Očitno še en “davek” korone…

Res pa je, da nisva imela zarodkov, primernih za zamrznitev in mogoče zato ni rabil ničesar podpisovat. Ampak če sem prav videla, so vse prišle same. Mogoče je najbolje, da pokličeš in se prepričaš.

@Nesrečnica ja jaz imam v pritličju, ampak ob 8ih ? Te popolnoma razumem, ker sem tudi jaz na ta račun “probavanja” izgubila par mesecev pri svežem in zamrznjenem prenosu.

@Anotherbaby jaz sem tudi na podoben način kot @mentos475 rekla, da imam poseg na maternici pa potem dalje noben nič ne sprašuje. Sicer delam v pretežno moškem kolektivu in je mogoče to malo drugače.

Ups zamešala sem ? mislila sem tako kot je rekla @Mala_zaspanka308 ?

@mentos475 pri svežem prenosu mislim, da partner ne rabi bit prisoten, ker papirje podpiše na dan punkcije ko odda seme. Pri zamrznjenem pa more bit zraven na dan prenosa, ker takrat podpiše izjavo. Vsaj pri nama je bilo tako v GKLJ.

@Sreča2022 pozdravljena. Predvidevam da si ti tudi v MB glede na to da imava iste datume UZ. Kako se pocutis po gonalu? ☺️ Srecno ??

@gina123
kako si ti kaj? Zou mi je da ni uspel prvi postopek ?

@mentos475 oktobra ni smel niti notri z mano, sem pa dobila nekaj za podpisati po prenosu in so rekli, da naj pošljeva po pošti, pa sem povedala, da je zunaj in, da lahko takoj podpiše in prinese pa so dovolili. Kako je zdaj s svežimi prenosi ne vem, februarja so punce hodile same. Za zamrznjenčka pa mora biti s tabo.

@MinnieMe313 saj jaz verjetno prej kot ob 8h ne bom končala… Danes je ob 7:45 šele prišla zdravnica, no jutri so sicer 2 in bo hitreje, ker smo razdeljene. Tako, da če vidiš eno majhno, bolj okroglo v modrem softshellu, s črnim nahrbtnikom, me le pocukaj – če ne bom čisto obupana zaradi neuspeha bom z veseljem v živo poklepetala.

V MB je  pri prenosu (svežem) partner zraven, ker pride na pogovor k dr – kjer ti povedo rezultate in kaj bodo prenesli ali zamrznili. Potem greš pa sam naprej v operacijsko.

vita43, 02.05.2022 ob 18:56

@Sreča2022 pozdravljena. Predvidevam da si ti tudi v MB glede na to da imava iste datume UZ. Kako se pocutis po gonalu? ☺️ Srecno ??

@gina123
kako si ti kaj? Zou mi je da ni uspel prvi postopek ?

Jaz sem še kar okej. čakam M da lahko grem po zamrzjenčka, bom pa najbrž po prenosu jemala aspirin 100 in mogoče dvojno dozo crinone nekaj dni da porabim še nekaj tistih ki mi jih je ostalo od prejšnega prenosa.

Kako pa kaj ti, kako daleč si že? ☺️

Jagoda9889 kako je blo na ultrazvoku ??

Mala_zaspanka308, jaz sem mojemu šefu povedala tako kot je. Je edini, ki ve, ker se o tem ne pogovarjam niti z družino (zaradi nenehnih vprašanj in povzročanja še večje živčnosti). Imam pa to srečo, da ni samo moj šef, ampak tudi res dober prijatelj, ki me podpira. No, zdaj je tudi sam pristal v tej borbi, tako da kar veliko debatiramo o tem, tako z njim kot z njegovo partnerko. Najprej rečemo kako o ciklusih, potem pa o službi ???. Res imam srečo! ?

Gina123 vikend čakama, ne?! ? Če mi zdaj zamudi samo pol ure, se mi bo odpeljajo??? Poročaj, ko pride, ker si kaki dan pred mano!??

Pika viva737, 03.05.2022 ob 08:02

Jagoda9889 kako je blo na ultrazvoku ??

Super.. Srcek bije na polno, gibi so ze, veliki smo 2.77cm, zilice pogledala so pretocne.. oglavnem vse o.k.

kako pa ti? ???

Mala_zaspanka134, 01.05.2022 ob 21:42

Sreča2022, 30.04.2022 ob 12:52

Pozdravljene .Tudi jas se soočam s tem. Sicer sma se trudila vec ko 3 leta naravno ni šlo potem bolnica in operacija odstranitev jajcevoda in zdaj končno po enem letu vsega v ivf postopku.Jemala tablete 20dni Lindynette sedaj imam Gonal in cetrotide 6 maja UZ in bomo videli naprej .Ampak res si želiva da uspe. In tudi vam vsem veliko + ???

Naj lepo rastejo folikli in čim manj napihnjenosti. Vso srečo!

Hvala lepaa . Zaenkrat ok po 4 dneh pikanjaa razen dsnes imam krče tak kot takrat ko pride M.me caka se 6 inekcij do petka in bomo videli petek kaj bodo rekli.in tudi vam vso sreco da bo čimveč +.

@Vita43

Ja sem v MB res je. Ja zdaj po 4 dneh pikanja mam danes ful krče spodaj kot pred Menstruacijo.Drugace pa ok zaenkrat.sem prvič v postopki.

Če bo še kateri prišlo prav, sem za vsak slučaj klicala v UKC Lj in mož ne rabi bit zraven pri svežem transferju, samo copati in osebna izkaznica.

Sem že čisto nestrpna glede števila in kvalitete zarodkov. Podobno kot v prvem postopku se zdaj po punkciji, ko jemljem še utrogestan in estrofem, počutim kot en kup nesreče (ful sem utrujena, tečna,…). Kako se držite ostale?

Če sem v petek prav slišala nas je bilo 16 na punkciji, tako da bo jutri verjetno gužva. Srečno vsem ?

New Report

Close