OBMP -IVF 2022
Sreča2022, 30.04.2022 ob 12:52
Pozdravljene .Tudi jas se soočam s tem. Sicer sma se trudila vec ko 3 leta naravno ni šlo potem bolnica in operacija odstranitev jajcevoda in zdaj končno po enem letu vsega v ivf postopku.Jemala tablete 20dni Lindynette sedaj imam Gonal in cetrotide 6 maja UZ in bomo videli naprej .Ampak res si želiva da uspe. In tudi vam vsem veliko + ???
Naj lepo rastejo folikli in čim manj napihnjenosti. Vso srečo!
@Anotherbaby delala sem teste vsak dan najmanj 3x, probala sem tako, da ene 2h prej nisem veliko pila. Meni so 2 dni nazaj čez cel dan kazali malo močnejše črtice, zvečer je bila najmočnejša, naslednji dan komaj vidna, delala 3 teste. No danes zjutraj pa spet močnejša (skoraj enaka kot v soboto zvečer), tako da ne vem, ali spadam med tiste, ki imajo 2 vrha ali pa je zaradi PCO bilo več hormona v urinu… Ker nekih znakov za O pa nimam… Aja, temperaturo imam pa še vedno nizko.
@Anotherbaby tik pred O običajno malenkost pade, po O pa se zviša (npr iz 35,6 na 36°) in ostane povišana. Tako ja, naj bi bila druga (testna) črtica enako močna ali močnejša kot kontrolna
Jaz sem čisto obupana…
Danes na UZ folikel baje še vedno 16mm, sluznico je pa merila 5mm ? je rekla, da s tem ciklom ni vse ok in bi mi najraje prekinila, pa dala naslednjič Femaro… No, pol je sicer rekla da pridem še v sredo za vsak slučaj… Ma očitno spet ne bo nič sreče zame ?
mentos475, 02.05.2022 ob 10:27
Mi lahko prosim poveste koliko casa prbl. traja postopek transferja v UKC Lj ? Ali smo, tako kot za ostale stvari, vse naročene ob isti uri ? Je treba po transferju še kaj počakat/odležat oz. kako hitro se gre domov? Bova že takrat izvedela koliko zarodkov je uspelo ?
Hvala 🙂
Ko sem bila jaz na transferju, smo bile vse naročene ob isti uri. Trajalo je približno dve uri in pol, smo se kar načakale. Najprej dajo čez UZ in tiste, ki so naročene na punkcijo, nato so na vrsti transferji. Prvo greš na razgovor z embriologom, ki pove koliko je zarodkov, nato na transfer. Sam transfer je hiter in neboleč. Dajo ti še termin za krvnega in greš takoj domov. Srečno ?
@mentos475 glede transferja je odvisno ali imaš svež prenos ali zamrznjenčka. Pri obojem naročijo vse ob isti uri s tem, da pri svežem gre hitreje vse skupaj in traja cca pol ure do ene ure. Odvisno kok punc je. Pri zamrznjenču pa traja dlje, ker je potrebno prit prvo podpisat papirje in nato prideš nazaj itd. Traja pa res vse skupaj malo dlje cca 2 uri. Je pa res zelo odvisno od dneva in koliko jih je naročenih. Po prenosu greš takoj domov. To so nekako moje izkušnje ? Good luck ??
@Mimimi541 jaz sem enako bila v prvem postopku v Dravljah, punkcija na živo, v petek pa sem imela v Lj. Vzela sem analgosedacijo in sem bila čist out, tako da me ni nič bolelo. Po posegu me je ful bolelo, tako da so mi dali se analgetik v žilo, potem pa nisem rabila več nič vzet. Pri Rešu se spomnim, da me je potem še vsaj 2-3 ful bolelo in sem morala doma vzet analgine.
@manta6 in @MinnieMe313 hvala za info. Imela bom (upam da) sveži prenos, punkcijo sem imela v petek. Tudi na sveži transfer morava pridet oba ?
@MinnieMe313 ob 7:30 v 1 nadstropju, saj potem tako na vrsto čakaš ? ti imaš verjetno v pritličju?
@mentos475 jaz na srečo lahko menjam izmeno, za tiste dni, ko sem imela bolniško sem pa rekla, da imam pregled. Lahko rečeš npr, da sumijo neko vnetje pa da moraš na 2 dni dati kri ali pa, da imaš kakšno terapijo (fizioterapijo?) ali pa, da imaš neke preiskave (npr zaradi alergije). Jaz sem za prvi postopek povedala v službi, potem pa ne več, ker vsi pričakujejo uspeh in je potem še huje vsem razlagati, da ni uspelo…
Ananaska2, mene so v Mb vpisali v čakalno vrsto za drugi postopek zadnjega januarja. Klicali so me v začetku aprila (večino kličejo po dveh mesecih) in bi šla v postopek takoj z aprilsko menstruacijo, a je bila prehitro na sporedu in premalo časa za test na spolno prenosljive bolezni (ni veljal tisti iz postopka leta 2019). Tako da zdaj čakam majsko menstruacijo… So me pa dali v direktni postopek s krtkim protokolom (imava icsi), brez kontracepcijskih, ker imam redne cikluse. Drugih preiskav nisva dobila, tudi napotnice jaz zase nisem potrebovala, mož pa je moral po njo k osebni zdravnici.
To je najina pot, ima pa vsak par seveda svojo različico. Ampak kličejo pa res vse prej kot rečejo. V te 3-4 mesece je v bistvu vštet čas s protokolom…
Srečno! ??