OBMP -IVF 2022
Mala_zaspanka374, 28.04.2022 ob 20:29
Mimi746, 28.04.2022 ob 13:36
Mala_zaspanka349, 28.04.2022 ob 13:16
Evo punce, danes je še krvni test potrdil, da sem res noseča ❤️ imam pa že nekaj dni slabosti, tako da nisem dvomila v test nosečnosti ?
pri meni tudi….beta krepko čez 5000 ??
Ti si bila v LJ?
To je bilo za @Mimi
Jaz sem imela do sedaj 2x IUI s Femaro. Oz. 1x IUI, 1x pa ni bilo folikolv 12. dan na UZ. Imam pa na sumu, da bi bilo mozno, da sem imel pred UZjem ze ovulacijo, ker me je prejsni dan vse bolelo. Sedaj cakam, da grem v 3. Postopek IUI s Femaro, potem pa upam, da ce ne rata se stvari premaknejo naprej.
Anonimno 8313, 28.04.2022 ob 21:24
Jaz sem imela do sedaj 2x IUI s Femaro. Oz. 1x IUI, 1x pa ni bilo folikolv 12. dan na UZ. Imam pa na sumu, da bi bilo mozno, da sem imel pred UZjem ze ovulacijo, ker me je prejsni dan vse bolelo. Sedaj cakam, da grem v 3. Postopek IUI s Femaro, potem pa upam, da ce ne rata se stvari premaknejo naprej.
Pa si morda testirale hormone, so ok? Menstruacije redne, naceloma mislis da imas ovulacije?
Mimimi541, 28.04.2022 ob 14:44
Zivjo,
A mogoce katera ve kako gre postopek zdej ko postojna ne sodeluje vec z zd dravlje?cakam na posto iz lj(konzilij).zanima me kako gre naprej?da se malcek pripravim…
Ko dobis posto z odobritvijo, poklices v Postojno in ti povedo na podlagi M kdaj prides na sprejem in dobis injekcije. UZ med postopkom potekajo se v Postojni, vse ostalo (punkcija, prenos…) pa v Lj.
@scorpionka koliko tednov pa si zdaj? Js sm imela potrditveni UZ na kliniki v 8. tednu in potem pri svoji G sele v 10. (14 dni po potrditvenem naj bi imela) tko da bos sigurno dobila. Ne narocajo tako hitro, najbrz zato da se sigurno vidi kar se more. ?
Mala_zaspanka250, 28.04.2022 ob 13:54
V MB sem bila. Nima pa pojma kolk je bila beta. Od navdušenja sem pozabila vprašat ?. A ve katera kako gin. računajo datum poroda? Našla sem en izračun z spletnim kalkulatorjem, kjer daš IVF in koliko star je zarodek. Je to ok? Al računajo kar od zadnje menstruacije?
Tudi js sm si po tistem racunala in je tocno. Mi je isto izracunala moja G in na nuhalni v Dravljah. V Dravljah mi je tudi rekla, da se pri IVF datuma ne prilagaja velikosti ploda, ker je tocno znano kdaj je bila O.
Js sm imela 3x IUI s Femaro. Cikluse imam redne in naj bi imela ovulacije tudi redne. Js sm teste za ovulacijo delala tretjič 2x na dan. Ni pa se prijelo, čeprav tudi z nama naj bi bilo vse “ok”.
Zdaj sem 6t, vsaj tako mi aplikacija zračuna. Najbrž mi bojo datum poslali tisti teden okoli 9.maja. Vsaj upam 🙂
Moja osrbna GIN pa itak dela večino stvari po liniji najmanjšega odpora od kar sem na OBMP.. Sm prosila če mi vzame kri oz pošlje v lab na napotnico hormone preverit pred postopkom, ker je bil to že 4 postopek in ker delava na otroku že več kot pet let in pol in ker imam hashimoto in je odgovorila samo “če bi bilo to potrebno, bi vas napotili v kliniki, Lp”
Mislm tok sm bla jezna, mi se tok trudimo, skrbimo, jemo ne vem kaj vse, probavamo različne stvari, en kup denarja zmečemo za dodatke itd, in potem tak odgovor.. Res sm bila jezna in žalostna ??
Ampak važno da je končno uspelo in imam vsaj možnost it samoplačniško če bi kaj nujno potrebovala. Se mi zdi pa glupo da tok plačujemo osnovno zavarovanje pa še dodatno, da te na koncu tkole…
Ujej par dni me ni pa že tok plusov na kupu ? Čestitke vsem! (vas je veliko, da ne naštevam) ?❤️ Naj se lepo in mirno razvijajo do konca ??
@Nesrečnica jaz sem imela lani dokaj podobno izkušnjo, ampak se takrat niti nisem preveč obremenjevala, ker sem bila še čist frišna v tem pa tudi sumila sem, da so “jih zamenjali” oz napačno zmerili. Ker sem vedela, da bo čez 2 dni spet UZ in sem nekako bila prepričana, da bo vse OK se res nisem želela obremenjevat še s tem (itak mi je bilo že vse čist novo). No potem se je tudi izkazalo, da sem imela prav ? Jaz se na tvojem mestu ne bi sekirala, do naslednjega UZ.
Jaz sem pa v sredo začela s špikanjem, zaenkrat brez težav ?
@anotherbaby če ti na kliniki niso dali nobenih navodil je fajn edino, da ne delaš z jutranjim urinom, pa da prej ne piješ preveč. Fajn je, da narediš 2x na dan tiste dni, ko pričakuješ O oz takrat, ko se jačajo črtice. Jaz jih zdaj delam tudi 3x na dan, pa celo po 2 naenkrat, ker jih imam nekaj pretečenih, pa jih moram porabiti.
@MinnieMe313 ja, saj sem skoraj prepričana, da je prišlo do pomote, ker ta je nekaj hitela in je mora narobe prebrala številke ? vsaj upam. Pač ena je mogla narobe meriti, bolj verjetno se mi zdi, da je to bila druga ?
Vso srečo ti želim ?
@Nesrečnica hvala ? Jaz sem tudi prepričana, da so nekaj narobe zmerili. Sicer tu v LJ je “osebje” res kakor naletiš. Imam občutek, da včasih res delajo po liniji najmanjšega odpora in te samo pošiljajo od enega do drugega pa vse je na horuk in ne dobiš nobenega pametnega odgovora, medtem ko včasih pa res na vse na izi in sodelujejo ne glede na to karkoli vprašaš oz. kakšne maš želje. Po eni strani razumem, vsi smo ljudje, po drugi strani pa ?♀️. Poročaj po naslednjem UZ, držim pesti da bo vse OK ?
@MinnieMe313 ma ja, mene jezi, ker pol zaradi teh posameznikov se širi slab glas o celi kliniki. Pa sama načeloma res nisem imela slabe izkušnje (do zdaj). V nedeljo imam spet UZ, delam pa teste, da ne bo slučajno zamudila O, ker po izračunih za normalen ciklus bi naj ravno za vikend bila, če bo pa podaljšan ciklus pa tako ne vem kdaj bo.
Ojla punce,
ker se prvi postopek ni izsel po pricakovanjih greva v novega. Ker pa se je do danes vse tako vleklo s postopkom (korona itd) sem vmes ze kar nekaj stvari pozabila. Torej kako se lotit stvari. Za zacetek napotnice s strani ginekologinje in za partnerja – os. zdravnik… Kaj pa potem naprej… Ali more partner ponovit pregled pri andrologu? Sva pa v postopku pgd.. hvala za info 🙂
Pozdravljene vse! Sem nova tukaj. S partnerjem naju čaka IVF postopek (verjetno nekje jesni). Že nekaj časa vas prebiram, sedaj pa se ob aktivnem začetku z IVF oglašam tudi sama.
Vodiva se v MB – ima katera predstavo o tem kako dolgo se čaka na začetek postopka po odobritvi konzilija oziroma po zadnjem posvetu (branju izvidov)?
Anotherbaby, 29.04.2022 ob 07:21
Dekleta, tiste, ki ste delale ovulacijske teste. Ob kateri uri ste jih naredile? In pa, koliko pred tem niste pile tekocine?
JAz sem dobila v torek v MB navodila, da jih delam s prvim jutranjim urinom. Ce je test pozitiven, zvecer ponovim, s tem, da pred delanjem testa 2 uri ne smem piti in hoditi na wc.
@Cocacola kakor jaz vem ni treba nobenih pregledov ponavljati (mogoče bi naročili za kakšno stvar, ki se lahko izboljša ali poslabša), pridobita napotnice, potem bo verjetno posvet z zdravnico, ko izda napotnico za IVF se prijavite in počakate, da vas pokličejo.
@Ananaska2 kakor sem brala načeloma 3-4 mesece, kakšne pokličejo pa tudi prej (2 meseca).