Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Wannabemommy, žal mi je. Prvi postopek, a ne? Meni je bil prvi najhujši, niti do celice nisem prišla, najhujši poraz in razočaranje v življenju. Držim se zjokaj se, potem pa v nov boj, ko boš lahko. En močan objem od vseh nas.

Pikica783, jaz nisem imela nobenih posebnih znakov in mislim, da je še čisto prezgodaj za kakšna sklepanja.

Scorpionka, kakšna je bila beta?

Nesrečnica, čas je, da se preimenujes v srecnico ???

Upanje, držim pesti. Če se menstra se ne nakazuje, je to dober znak ???

@wannabemommy žal mi je, te povsem razumem, vzemi si čas. Sama sem bila v isti situaciji pred 2 mesecema. Sem se zjokala in je bilo precej boljše. Pošiljam ti en velik objem.

@Hana41 zaenkrat se še čisto nič ne nakazuje na M. Hodim pa vsak čas preverjat na wc ? upam, da se je CB včeraj zmotil, in da bo jutri krvni pokazal drugače.

Odgovor na objavo uporabnika
Hana41, 25.04.2022 ob 14:23

Pikica783, jaz nisem imela nobenih posebnih znakov in mislim, da je še čisto prezgodaj za kakšna sklepanja.

Scorpionka, kakšna je bila beta?

Nesrečnica, čas je, da se preimenujes v srecnico ???

Upanje, držim pesti. Če se menstra se ne nakazuje, je to dober znak ???

saj vem, da prehitevam, ampak na trenutke je samo to v moji glavi. Počasi, dan za dnem 🙂

@wannabemommy ajej, ni lahko, ampak kot so že napisale, vzemi si čas zase in daj ven, potem pa v nove boje!

lep dan

Pikica783, 24.04.2022 ob 19:59

Mucika990, 24.04.2022 ob 19:16

Cestitke punca, katere ste dobile plusek ❤

@Upanje111, ponovi test jutri ali pa v torek.

Punce, imam eno vprasanje za tiste, ki ste v MB. V torek imam UZ pred prenosom. Zanima me, kje se izvaja ta UZ? Isti prostor kot pred punkcijo ali kje drugje? V vabilu imam napisano zgradba ginekologije, vhod 3C, ambulanta za folikulomentrijo. Cisto sem zmedena.

Ja na istem pred rumenimi vrati mizica ☺

Jaz sem 5 dni po prenosu in je še dooolgo do krvnega. Naslednji torek. ?

Sem pa zelo utrujena in imam napete prsi, pa ko se najem me vedno ful pogreje. Je še katera imela podobno?

Kakšne znake ste imele nosečke po ivfu?

Zdi se, da so neki znaki, a vseeno to čakanje ubija.

Vsem čimprejšnji plusek in lepo nosečnost ❤

HVala?

@Wannabemommy, žal mi je 🙁 imaš še kakšnega zamrznjenčka ali moraš od začetka?

@Hana41 ne bomo prehitevali, bom pa upala, da bo šlo v tretje res rado ?

Aja, baje da v Lj za UZ in preglede se ne rabi več PCT, za punkcije in prenose pa ? so izvedeli v petek popoldan, tako da je vse še malo zmedeno 😉

@wannabemommy žal mi je ?❤️

@upanje111 držim pesti da te jutri preseneti ?

@nesrecnica
lepo rastejo! Naj gre vse gladko naprej ?

Danes sem šla na krvi, beta malo čez 3000. ????Točni rezultat in nadaljna navodila dobim po pošti. Na kartico so napisali utrogestan najbrž še za 2 do 3 tedne, še nisem šla dvignit. Jutri kličem mojo osebno GIN da se še pri njej naročim.

Sem pa malo pogledala mojo pot do tega otročka..

6 LET – 2 POSEGA – 3 IUI – 4 ICSI – 80 INJEKCIJ – 47 CELIC – 41 PROPADLIH CELIC – 5 PRENOSOV – 1 ZAMRZNJENČEK IN PRVI PLUS, PRVI PO 6 LETIH….

Ni bilo lahko, ampak se je pa splačalo ❤️ Zdaj pa upam da do konca decembra zdržim 2v1 in da bo vse ok s pikico ❤️

@scorpionka wow, čestitke za lepo beto! ?? tvoja vztrajnost, da nam vsem veliko, res veliko upanja. Kot kaže, se trud slej ko prej povrne.

Želim ti lepo in kar se da sproščeno nosečnost. ??

@Scorpionka čestitke!!!??

@scorpionke čestitke za lepo beto in srečno do konca, mogoče boš pa na moj rojstni dan rodila (konec decembra) ?

In ja, sem dobila tudi jaz upanje iz tvojega zapisa ? kaj si pa tokrat naredila drugače (če sploh kaj)?

Hvala @upanje @broccoli @nesrecnica ?

Drugače sem naredila precej stvari. Od konca decembra na brezglutenski hrani, nič belega sladkorja (samo domači med in za peko kokosov sladkor), brez mlečnih izdelkov (razen sir, ki je moja najbolj šibka točka).

Vitamin D (4000 enot na dan), Omega3 forte (Valens), Quvital (Valens), cink (Valens), Inozitol (Valens), Terra Nova prenatalne kapsule (2 na dan).

Vse to sem delala od konca decembra pa do zdaj, še naprej vse jemljem razen inozitol sem po punkciji opustila.

Prvič sem imela dolgi postopek (prej 3x kratki). Sem pa jedla letalski ananas in pila brezalkoholno pivo vsak dan od dodajanja menopurja pa do punkcije (14 dni).

Ne vem če je kar koli pomagalo, ampak takšne kvalitete blastociste nisem še nikoli imela. Večina celic mi kljub številu 3-ji dan vedno propade. Tako da je skoraj zagotovo nekaj na tem.

Držim pesti, da nam čisto vsem uspe in vrjamem da bomo držale naše zakladke v naročju ❤️

Wannabemommy res mi je žal.

Tudi meni je bilo prvič najhuje. To je bil moj 4 postopek, nikoli še nisem imela zamrznjenčkov. En postopek sem ostala brez, dva postopka po dva, pa vedno en velik minus. No očitno sem imela v 4. več sreče.

Tako da kar pogumno, samo vstrajnost, potrpežljivost in čim več se s partnerjem pogovarjata o tem. Ali pač s komer koli, ki mu zaupaš. Naju je ta neplodnost po štirih postopkih res zbližala, je pa bilo na začetku res zelo težko, veliko žalosti, joka in očitanja zakaj se to nama dogaja… Po vseh teh 4 letih mislim, da sem res boljša oseba. Veliko delam na sebi, manj se obremenjujem z nepomembnimi stvarmi in uživam v življenju kolk se da! Tako da kar pogumno?

@Scorpionka kakšen je pa to letalski ananas? Jaz imam tokrat sicer še zamrznjenčka, naj bi bil 3AA kvalitete (kakor oba prenosa do zdaj)

Punce glede nato, da do krvnega ne svetujejo spolnih odnosov (vsaj v MB ne), a po tem pa so dovoljeni ?

Iskrena hvala vsem za lepa spodbudna sporočila. Ko sem prebrala tvojo “bero” scorpionka me je postalo kar malo sram..pa verjetno vas je še dosti takih…ki ste dale skozi ogromno postopkov, truda, tudi solza. Vse imate moj poklon.

Zjutraj je bilo grozno, zdaj sem se malo potolažila…jutri je nov dan..ampak misel pa ostaja.. Objem vsem, srečne nosečnosti in veliko pluskov želim vsem ❤

Hana41, 25.04.2022 ob 14:18

Wannabemommy, žal mi je. Prvi postopek, a ne? Meni je bil prvi najhujši, niti do celice nisem prišla, najhujši poraz in razočaranje v življenju. Držim se zjokaj se, potem pa v nov boj, ko boš lahko. En močan objem od vseh nas.

Moj prvi postopek, ja. Vse je šlo super..nobenih težav razen malo napihnjenosti ob inekcijah in kasneje, nobenih bolečin skoraj med punkcijo in po punkciji, nič problemov do transferja in po transferju..skoraj preveč perfect. Blastocista Bl3aa vstavljena, imam pa še dva zamrznjenčka. Ne vem kaj in kdaj je šlo “narobe”. Tako je očitno namenil tisti zgoraj. Hvala za objem, cenim ?❤

Mala_zaspanka106, 25.04.2022 ob 20:10

Wannabemommy res mi je žal.

Tudi meni je bilo prvič najhuje. To je bil moj 4 postopek, nikoli še nisem imela zamrznjenčkov. En postopek sem ostala brez, dva postopka po dva, pa vedno en velik minus. No očitno sem imela v 4. več sreče.

Tako da kar pogumno, samo vstrajnost, potrpežljivost in čim več se s partnerjem pogovarjata o tem. Ali pač s komer koli, ki mu zaupaš. Naju je ta neplodnost po štirih postopkih res zbližala, je pa bilo na začetku res zelo težko, veliko žalosti, joka in očitanja zakaj se to nama dogaja… Po vseh teh 4 letih mislim, da sem res boljša oseba. Veliko delam na sebi, manj se obremenjujem z nepomembnimi stvarmi in uživam v življenju kolk se da! Tako da kar pogumno?

Uau..kako lep zapis…hvala za spodbudne besede ❤ Veseli me, da sta se s partnerjem zbližala, tudi sama sem rekla, da očitno se bova tudi midva se bolj zbližaa kot sva že, za kar sem močno hvaležna. Upam sa bom tudi sama znala iz vsega tega povleči kar največ pozitivnega, pravijo da kar te ne ubije te okrepi, sama pa zase vem, da sem precej “mehkužna” in sem bila v celem postopku prav ponosna nase (imela sem kratek protokol), da sem bila umirjena, prepustila sem se češ kar bo pa bo. Ampak že v petek ko sem nardila prvi test in danes ko sem dobila menstruacijo me je pa prav vrglo.. Malo me dajejo tudi že leta (jeseni bom 39), pa malo me daje da imajo že prav vsi otroke itd..pa zdej ta neuspeh..

Upam da bom tudi jaz boljši človek po vsem tem in ne zagrenjen zmaj ?

Objem ❤

Pozdravljene,

mene pa zanima ali ste pred potrditvenem uzjem zjutraj vstavile utrogestan ali ne?

@Micka146 ne, v MB so navodila, da si ga daš doma po prenosu. 

Scorpionka, 25.04.2022 ob 16:47

@wannabemommy žal mi je ?❤️

@upanje111 držim pesti da te jutri preseneti ?

@nesrecnica
lepo rastejo! Naj gre vse gladko naprej ?

Danes sem šla na krvi, beta malo čez 3000. ????Točni rezultat in nadaljna navodila dobim po pošti. Na kartico so napisali utrogestan najbrž še za 2 do 3 tedne, še nisem šla dvignit. Jutri kličem mojo osebno GIN da se še pri njej naročim.

Sem pa malo pogledala mojo pot do tega otročka..

6 LET – 2 POSEGA – 3 IUI – 4 ICSI – 80 INJEKCIJ – 47 CELIC – 41 PROPADLIH CELIC – 5 PRENOSOV – 1 ZAMRZNJENČEK IN PRVI PLUS, PRVI PO 6 LETIH….

Ni bilo lahko, ampak se je pa splačalo ❤️ Zdaj pa upam da do konca decembra zdržim 2v1 in da bo vse ok s pikico ❤️

Čestitke res, wow…

ja imaste oz. imamo kar prehojene poti za sabo. Poklon vsem, ki zdržite al pa zdržimo vse te posege in valovanja med srečo in obupom.

Naj bo plodno*

New Report

Close