OBMP -IVF 2022
@lucka js sm v Ljubljani. Je pa res da so mi tokrat prvič povedali in zapisali kvaliteto zarodka na odpustnico pa tudi embriolog mi je pred prenosom povedal vse. In sem ob priliki vprašala še za nazaj. Mislim, da če vprašaš bi ti morali zagotovo povedati. Tudi jaz nisem vedela da obstaja neka ocena do zdaj.
Če te matra, pokliči in vprašaj. Pomoje bi ti mogli povedat.
@MinnieMe313 poskusi Malt ananas, je brezalkoholno pivo. Jaz tudi ne maram ne piva, ne alkohola, ampak ta je meni dober ? pila sem ga sicer samo ene 2x med postopkom, ga pa pijem npr zraven pice.
@pozitivna1 jaz imam Nino Jančar in je super, meni so prav njo priporočali 🙂
@Lučka667 jaz sem v Lj pa mi je pisalo na odpustnici po svežem prenosu, da so mi prenesli 1 zarodek – blastocista 3AA. Mogoče so pri tebi pozabili napisati ?
@pozitivna1 dr. Požlep je res zlata zdravnica. Jaz jo imam in sem zelo zadovoljna. Edino čakalno vrsto ima pa kar dolgo.. Tako da sem vmes ko sem rabila samo napotnico, brez pregleda, se kar k drugemu dr. naročila, da sem hitreje bila na vrsti. To ko sem že bila v IVF postopkih. Pred tem sem pa pri njej opravljala vse preglede in analize itd..
@Eliza966 jaz verjamem, da so te terapije lahko koristne, samo na žalost jih nekje v moji bližini ne izvajajo + še službo imam izmensko, tako da bi se težko usklajevala z obiski 🙁
@Anonimno 9463 vsaj do krvnega, enim ga pol še naprej predpišejo. Če ti zmanjkuje pokliči ali piši na kliniko in prosi, da ti napišejo nov recept.
@Anonimno 9463 mislim, da ja, v najslabšem primeru bodo že napisali, da moraš kontaktirate Leonišče ?
Mala_zaspanka857, jaz imam predvideno punkcijo v Mariboru v mesecu maju. V navodilih, ki sem jih prejela prejšnji teden, piše samo, da je za punkcijo v narkozi potreben negativen PCR test ali potrdilo o prebolevnosti v zadnjih 6 mesecih. O C-ju ni nobenega govora, iz česar sklepam, da PCT ne velja v celoti. Očitno imajo prilagojena pravila, saj bi okoli cepljenja bila prevelika zmešnjava (različno število odmerkov). Vsaj jaz si tako razlagam… Sem šla prav mail še enkrat brat…
Broccoli, 21.04.2022 ob 18:27
Zivjo! Tiste, ki ste imele v kratkem punkcijo v MB – ste rabile PCR test?
Pa iskrene čestitke za vse pluske! ???
JAz sem imela punkcijo 7. Marca in sem bila pod narkozo, zato se potrebovala PCR.
Me pa zanima, ali je pri prenosu potreben PCT pogoj? Sprasujem za MB.
Lučka667, 21.04.2022 ob 15:51
Živjo punce, vidim, da pišete o kvaliteti zarodkov, zanima me kje/kako ste to zvedele? Morda to javijo samo v Mb? Namreč na listu, ki sem ga dobila po punkciji v Lj, je pri nama pisalo samo število zrelih/degeneriranih/oplojenih jajčnih celic in potem število zarodkov, ne pa tudi kvaliteta zarodka. Hvala za info.
jaz sem v MB in nisem dobila nobenih podatkov, kako kvalitetni so zarodki. Ni pisalo na listu in niti po telefonu mi ni ginekologinja povedala. Mi verjetno pov3jo kaj v torek na UZ.
V
mentos475, 22.04.2022 ob 07:23
Dobro jutro vsem. Ali se utrogestan začne dodajat šele po prenosu ? Danes sem 3.dan špikanja v Lj pa imam v spominu, da sem v Dravljah že v času injekcij jemala tudi utrogestan, nisem pa prepričana. Rekel mi ni nihče nič
V Mbju se začne progesteron dodajati po prenosu.
Glede PCR, sem potrebovala za punkcijo v narkozi, razen če bi v zadnjih 6 mesecih prebolela.
Za prenos niso kaj spraševali.
A se je kateri zgodili, da nekaj dni po prenosu ni mogla spat?
Spala sem 4 ure pa se kot sova zbudila ob 3h ponoči in ne gre nazaj zaspat . Pa se ne ukvarjam s tem a se je prijelo ali ne, tako da ni to.
@Hana41 najlepsa hvala, sem vceraj oddala napotnico za LJ, pa imam termin sele v avgustu, tako da bo kar nekaj cakanja, upam da bo slo potem hitreje. Imam sicer vse teste naceloma ze narejene.
Tiste, ki ste dodajale Inozitol in ste imele uspesne ivf-je, ste imele sicer hormone ok ali ste imele diagnozo PCOS?
@vrtnica_91 hvala za informacijo glede pregleda. Joj ti imaš tudi težave s to lakoto. Kaj pa bruhanje? Mene kar naenkrat popade taka lakota in me noro sili na bruhanje. Zgleda me bo spet celo nosečnost spremljala ta slabost. Sem šele proti koncu 7 tedna pa je že zelo prisotna.
@Mala_zaspanka355 čestitke za plusek in srečno na krvnem.
Jaz sem pa danes bila na prvem pregledu, da se prepričam pred dopustom, da je z mojo pikico vse OK. Res je še čisto mičkena ker sem 6t in 6 dni, ampak kako ji pa srček lepo bije 🙂 Kako so to lepi občutki. Upam, da bo šlo naprej vse kot more. Nasledni pregled pa imam sedaj na UKC LJ takoj ko pridem z dopusta (3.5). Komaj čakam in upam, da bo vse OK.
Kako se držite ostale nosečke? @Hana kako si?