Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@anotherbaby drugače pa brezalkoholno pivo bi naj ugodno vplivalo na rast foliklov – hmelj bi naj dobro vplival (pred punkcijo ga punce pijejo – sem ga tudi sama), jaz sem za folikle jedla še maticni mlecek, in vsak dan jajcke ter pila hmeljev caj. Nevem kako je to pomagalo jaz sem imela 16 zrelih celic od tega 14 oplojenih, sedaj 8 zamrzjenckov, 1 so pa svežega vstavli tako da skupaj 9 blastocist menda zelo kvalitetnih.

Ananas pa naj bi bil ugoden za enometrij, če se ne motim? Mislim da je za endometrij tudi čaj krvomočnice in pa čaj plahtice.. Upam da se ne motim, če sem narobe napisala naj me prosim katera popravi..

V tem dodatku ni železa ?‍♀️ na skatlji pise samo inozitol in folna?‍♀️ zanimivo, no, mogoce pa poskusim pivo?

@anotherbaby takrat sem ful shujsala. To sem prakticirala pred prvo nosecnostjo. Pozabila sem napisat da nisem jedla nič kar je belo (mleko, riž, moka, krompir,…). Sedaj pri drugi mi ne uspeva LCHF se pa trudim cimbolj zdravo jesti.

@Hana
hvala za info. Sem takoj letela gledat v nabiralnik za posto in sem prejela datum 3.5.2022. Komaj čakam. Pri svojem ginekologu imam pa v petek, ker se potfm odpravljam na tedenski dopust in bom malo bolj mirna.

Ima katera slučajno izkušnje z letalom in začetkom nosečnosti? Naj nebi imelo nikakršnega vpliva ampak me vseeno malo skrbi.

Krena757 – ne rabi te skrbet. Cezoceanski leti se edino ne priporocajo najbolj. Jaz sem sla v petem mesecu tudi na letalo 3000km stran

O, KrEna, potem imava pa na isti dan potrditveni UZ. Kdaj pa imaš? Jaz imam 11.30, če sem si prav zapomnila. A katera ve, to te naročijo k ginekologu, ki te je obravnaval v postopku, al kdor pač je tisti dan?

@Hana41 jaz imam pa ob 11:45 🙂 Očitno sem tik za tabo… Tudi mene zanima kje se izvaja ta UZ? Tam kot so nas kontrolirali med postopkom?

Kako pa se kaj počutite drugače nosečke? Imate kaj kovinskega okusa, slabosti? Kako je z lakoto? Meni se zdi, da sem res kar naprej lačna in to reeeees laaaačna.

Ja, potrditveni ultrazvok je v pritlicju, tja kamor hodis v postopku. Je pa katerikoli zdravnik. @Krena757, mene ze od zacetka daje huda lakota? ze pol ure zatem, ko pojem kosilo, bi lahko spet jedla? obup, se dobro, da se na kg nic kaj ne pozna…slabost, lakota, cuden okus v ustih pa se kar trajajo, pa sem ze v 13. tednu. Upam, da bo kmalu bolje?

Hmmm tole s pitjem piva sem že več kje zasledila pa zanima tiste, ki ste to prakticirale kdaj in koliko ste ga pile? Ali mogoče katera ve, če je čaj iz hmelja enako “učinkovit”? Namreč ne pijem alkohola napsloh, pivo mi je pa že nasploh zanič ? Bi pa v tokratnem postopku vseeno probala še to možnost ?

Pozdravljene

Jaz bi vam v casu “priprave” na postopek in nosecnost svetovala tudi bioresonanco in/ali refleksno masazo stopal (ki tudi zna precej pomagat pri ciscenju in harmonizaciji telesa) pa Bownovo terapijo ( sama sem sla na njo pred punkcijo 3x in poznavalci pravijo da tudi zelo pomaga pri zanositvi)

Vse to, kolikor sem jaz zvedela,pa tudi pravilna prehrana,dodatki… lahko zelo pomaga pri izboljsanju kvalitete celic. To je bila tudi moja najvecja tezava in sva v zadnjem postopku imela najvec zrelih celic in tudi 2 zelo lepa zarodka, od katerih je eden prezivel in 2 meseca ze zivi v meni. ?❤ V prejsnjih 3 postopkih pa je bilo vse veliko bolj porazno. ? Takrat nisem prakticirala nicesar.

Srecno vsem! ??

Odgovor na objavo uporabnika
MinnieMe313, 21.04.2022 ob 10:48

Hmmm tole s pitjem piva sem že več kje zasledila pa zanima tiste, ki ste to prakticirale kdaj in koliko ste ga pile? Ali mogoče katera ve, če je čaj iz hmelja enako “učinkovit”? Namreč ne pijem alkohola napsloh, pivo mi je pa že nasploh zanič ? Bi pa v tokratnem postopku vseeno probala še to možnost ?

Jaz sem pila 0,33 pivo heineken vsak dan enega pa eno skodelico hmeljevega čaja. Ne vem ali je to dejansko kaj pomagalo, ampak sem hotela vse poskusit. Drugače če piješ samo hmeljev čaj bi tudi moglo biti okej pomoje. Jaz sem ga kupila v sanolaborju. Je pa tko brez okusa oz malo greni.. jaz sem dala notri med pa je bilo okej.

@minnieMe js sm še ena taka ki ji je pivo fuj fej ? naročila sm si ‘radler’ brezalkoholen z več hmelja, kot sem zasledila drugod pa nobenih dodatkov in aditivov, ampak naravna limona /za okus da sem ga vsaj dol spravila/. Je bil pa tudi 0.33.

Pila sem 1ga na dan od dodajanja menopurja pa do stop injekcije. Sem pa tega naročila:
BIO brezalkoholno pivo brez glutena Neumarkter 0,33l

No, evo, tole ime piva si je vredno zapomniti☺️

U glavnm… Jst cutim da… Bova imela se enega januarcka☺️ cutim in slutim☺️ mesec maj je moj mesec???

Pozdravljene,

mene pa zanima, katerega od zdravnikov/zdravnic bi priporočile na GK LJ. za zdravljenje neplodnosti oz. IVF? Dr. Vogler, pri katerem sem bila, žal ne dela več. Najbolj pomembno mi je, da je strokoven, izkušen, pozitiven in da se zavzame. Trenutno se nagibam k dr. Požlep. Vesela bom vaših mnenj, hvala vnaprej 🙂

Pika Viva737: kako se pocutis? ?

No to so informacije, ki si jih je dobro zapomniti ? grem danes v lov za pivom ? nekje naslednji teden pričakujem M in pol naj bi začela s špikanjem tako, da imam še nekaj dni, da ga najdem ? Moj me je včeraj tko čukasto pogledal ko sem mu rekla, da morm začet s pivom ? Sploh k se sam tko striktno drži stran od alkohola zarad spermiograma a zdj pa jst s tako izjavo uletim ? A slučajno katera ve če na spermiogram tudi vpliva?

@anotherbaby držim pesti za januarčka ????

Meni je pa tudi prijateljica javila danes da ima visoko beto ? sva 3dni narazen v prenosih.. Tako da je res srečen dan ❤️

Danes bom pa zvečer digitalni CB nardila da vidim če bo kaj pokazal, k se že cel dan tankam z vodo. Drugače spijem max 0.5L na dan + 2 čaja… Zdej se pa kr mal posilim da spijem vsaj 2L na dan + 2-3 čaje ?

Živjo punce, vidim, da pišete o kvaliteti zarodkov, zanima me kje/kako ste to zvedele? Morda to javijo samo v Mb? Namreč na listu, ki sem ga dobila po punkciji v Lj, je pri nama pisalo samo število zrelih/degeneriranih/oplojenih jajčnih celic in potem število zarodkov, ne pa tudi kvaliteta zarodka. Hvala za info.

Odgovor na objavo uporabnika
Lučka667, 21.04.2022 ob 15:51

Živjo punce, vidim, da pišete o kvaliteti zarodkov, zanima me kje/kako ste to zvedele? Morda to javijo samo v Mb? Namreč na listu, ki sem ga dobila po punkciji v Lj, je pri nama pisalo samo število zrelih/degeneriranih/oplojenih jajčnih celic in potem število zarodkov, ne pa tudi kvaliteta zarodka. Hvala za info.

jaz sem sama v mb vprasala ce so kvalitetni in so rekli da zelo.. Če pa kje piše pa nimam pojma ?

Zivjo, mene pa zanima koliko casa po prenosu se jemlje utrogestan, meni ga bo zmanjkalo se pred krvnim ?

New Report

Close