Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

V bistvu me zanima ali si sla zelo zelo strogo na lchf in koliko casa si bila na njem pred pluskom?

@Anotherbaby brala sem veliko stvari o tej dieti in se mi je zdelo da ima veliko pozitivnih učinkov – med drugim je pisalo tudi da tak način prehranjevanja pripomore k plodnosti (kar ne pravim da je res, da mene bo katera potem lovila na to). In pa tudi zaradi nekaterih zdravstvenih težav – imam revmatoidni artritis in taka hrana naj bi pomagala pri obvladovanju bolezni. Na tej dieti sem bila kake 2 leti in to res strogo. Nekaj časa celo na ketonski dieti, ki je še veliko bolj striktna in ne dovoljuje nikakršnih OHjev. Meni je pomagalo. Lahko tudi da je vse samo v glavi ampak ja.

Jaz sem pa imela dieto ki je temeljila na odpravljanju vnetja v telesu, zaradi endometrioze ki jo imam.

Zjaz sem se pa izogibala rdecemi mesu, v bistvu se ga nisem pritaknila. Nic glutena, cim manj mleka in mlecnih izdelkov, cim manj jajc. Nic kave.

Jedla sem veliko rib, zelenjave, oresckov, ajdove kase, 100% ajdov kruh, kvinoje, sladek krompir namesto navadnega, piscancje meso, ovseni kosmici z ovsenim mlekom, sadje. Precej strocnic.

Tako v grobem, nekaj je na tem zgleda?

Ok, torej vsaka svojo dieto obe udpesni. Cestitke.

Sp150 – tebe bi pa fehtala za recept za 100% ajdov kruh☺️

Krena757 – tudi jaz sem brala, da naj bi lchf domnevno pozitivno delovala na plodnost, sploh pri pco-ju. Vendar me po drugi strani mede, ker naj bi precej zensk ostalo brez cikla oziroma imelo taksne ali drugacne tezave z njim. Koliko kg si izgubila? In ali si bila na lchf ob obeh zanositvah?

Za ajdov kruh rabis:

– 160 g mlete ajde (midva sva kupila pravo ajdo pri enem kmetu in jo zmlela da ima še luščine zraven, drugače ni dobro ker luscine morajo bit)

– 140 g ajdove moke

– suh kvas

– malo sladkorja in soli

– zlica olja

– 300 ml vode

Zmesas skupaj, pustis 1 uro, vmes 2x premesis. Peces 45 min na 240 stopinj.

Punce, nekatere ste same dodajale več progesterona po prenosu.

A je katera raziskala oz. Vprašala zdravnike, če je možno, da ga je v telesu preveč?

@Anotherbaby ja, lahko si brez halje, itak te vidijo samo sestre pa zdravniki 😉 

@anotherbaby tudi js sm bila od novega leta na dieti.. Nobenega glutena, nič belega sladkorja in čimmanj mlečnega, vse kat sem pekla je bilo na kokosovem olju, v solati pa domače olivno. (Od mlečnega tako ali tako samo sir jem, ostalo mi že 20let ne diši ? občasno kakšno skuto, pa poleti mogoče 2x grški jogurt.)

Tudi vnos mesa sem zmanjšala. Prej ko sem še bila profesionalna športnica sem jedla meso vsak dan. Kasneje, ko sem zaključila sem ga jedla okoli 3-4x na teden, zdaj ga pojem mogoče 2x na teden. Raje kakšne manjše ribice.

Držala sem se dokaj striktno (z izjemo 4dni zimskih počitnic, ker niso imeli nič brezglutenskega).

Od cca 20.12 sem jemala tudi inozitol, quvital in omega3 (od VALENS-a).

Matični mleček sem začela jesti 21.3 (ko sem začela dodajati menopur) vsak dan na tešče, in ga jem še zdaj. Pa pila sem brezalkoholno pivo in jedla ananas do punkcije.

Upam, da komu pomaga. Mi je pa embriolog rekel da imam morfolosko nepravilne celice, tako da so mogoče ravno dodatki in prehrana prispevali vsaj malo h kvaliteti teh dveh celic, ki sta bili OK. Saj kakovosti 4AA in 3AA nisem nikoli imela.

Kljub vedno velikem številu celic v postopkih (1-ič 15, 2-ič 9, 3-ič 7, 4-ič 16) sem imela za prenos vedno samo 1, ki je bla ok… V prvem postopku sem imela kakovost 1(črk ne vem), v drugem 2 in pingvinček 2, v tretjem postopku pa me je peti dan čakala morula, tako da ni bilo za pričakovati da se prime.

Še vedno me je malo strah, da ne bi bilo kaj narobe, ampak sem pozitivna in verjamem da bo vse ok ❤️

Čestitke novim pluskom ?

@Hana mogoče si pri obojih dobila datum za potrditveni UZ? Prosi ginekologa, da ti prestavi pregled 🙂

Aja pa na lastno pest sem od prenosa dalje jedla Aspirin100, 1 tableto na dan. Pojedla jih bom toliko, koliko jim imam še (cca 10). Potem pa jih ne bom več jedla.

Mimi746, čestitke ?? eno res odlično obdobje tule gor, super in le tako naprej

KrEna, dobiš datum po pošti, po tistem, ko je krvni pozitiven. Kakih znakov nimam, napihnjenost in utrujenost.

Aja, plusone, jaz bi se prestavila v Lj čimprej, tako se boš nacakala se tu, nima pomoje smisla bit pri Resu, če veš, da boš šla v postopek

Hvala za recept☺️

Kaj pa imata brezalkoholno pivo in ananas veze? ? Imata kake pozitivne ucinke? ?

Jaz tudi zdaj jemljem inozitol. Imam ga v kombinaciji s folno, ampak me ta folna tkooooo katastrofalno zapre, da vzamem samo polovicko ali celo samo tretino odmerka, drugac me zagifta za 2 dni?

Nesrecnica – itak imas pod haljo (halja = kopalni plasc za mene) še spalno srajco?

Anotherbaby, katero folno pa jemlješ? Od vseh dodatkov je edino folno pa res treba jemati. Mogoče imaš kako tako, ki ima še druge dodatke zraven? Nisem se slišala, da bo folna zapirala. Mogoče se magnezij vzemi, ta odpira.

Punce, ki ste v MB… Kolk časa se ponavadi čaka pošta po zaključku postopka. Zanima me ali imava kakšnega ?, pa komaj čakam to pošto.

@Anotherbaby točno tako, sem razumela 😉

Pivo in jajčka naj bi pripomogla k rasti foliklov, ananas (sredica) pa za debelitev sluznice.

Tole za pivo in ananas p res nisem vedla?

Jemljem cyclobalance. To je kombinacija zgolj dveh stvari – inozitola in folne. Mene je folna ze v prvi nosečnosti tkoooo zaprla, da ni za govort?‍♀️?‍♀️?‍♀️

Drugace, jemljem se aglurab zaradi pco-ja. Aglurab me tera, a me folna se vedno malce bolj zapre kot aglurab pozene. Drugih stvari ne jemljem. Pridno jem zdaj 2meseca zdravo, do sladkarije samo za veliko noc, izgubila sem nekaj kilogramckov, vsak dan sprehod k me res sprosti…

Kaksne dodatke ste kaj ve jemale še?

Odgovor na objavo uporabnika
Anotherbaby, 20.04.2022 ob 18:43

Hvala za recept☺️

Kaj pa imata brezalkoholno pivo in ananas veze? ? Imata kake pozitivne ucinke? ?

Jaz tudi zdaj jemljem inozitol. Imam ga v kombinaciji s folno, ampak me ta folna tkooooo katastrofalno zapre, da vzamem samo polovicko ali celo samo tretino odmerka, drugac me zagifta za 2 dni?

folna te mislim da ne zapre te pa najbrž železo ki je ponavadi v teh kaspsulah za nosečnost in načrtovanje nosečnosti (alla elevit, novalac). Tako da če jemlješ te, zna bit železo tisto ki te zapre, ampak je pa železo tudi zelo pomembno pri načrtovanju oz ko želimo zanosit. Jaz jemljem elevit, tega da te ne zapre, pa rešiš tako da ješ še probiotike (pa take malo bolj kvalitetne ker oni poceni so za en drek in sploh ne pomagajo). Jaz jem probiotike že lep čas in imam zelo dobro prebavo, pred tem ko jih nisem jemala pa je bilo grozno, kdaj tudi po kak teden nisem šla na wc… Sem pa brala da so probiotiki zelo priporočljivi tudi v nosečnosti. Jaz pojem en kup teh dodatkov (vitamin d, elevit, probiotiki, magnezij, omega 3, maca), mi grejo kar malo na živce ampak zdaj imamo tako osiromašeno hrano da moramo določena hranila pač drugje dobiti, sploh ko načrtujemo naraščaj ☺️

@Mala_zaspanka940 jaz sem od prenosa čakala 2 tedna na pošto koliko je zamrzjenčkov.

New Report

Close